یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

هژمونی شعار تغییر در آمریکای کنونی


هژمونی شعار تغییر در آمریکای کنونی
آنچه سبب ساز موفقیت نهائی در یک رقابت انتخاباتی می گردد، درک شرایط موجود ، آگاهی از افکار عمومی ، بینش عمیق نسبت به مسائل در حوزه های مختلف و شناخت ضعفها و تلاش در جهت بر طرف ساختن آنها است .
در این میان انتخابات پیش رو در ایالات متحده می تواند آورد گاهی باشد برای دو حزبی که با تمامی توان می کوشند برنده از انتخابات ریاست جمهوری چهارم نوامبر خارج شوند. انتخاب چهل و چهارمین رییس جمهور آمریکا در حالی صورت خواهد گرفت که جورج دبلیو بوش در پائین ترین محبوبیت در دوران ۸ ساله ریاست جمهوریش قرار دارد. اگرچه وی در تاریخ ایالات متحده برای مدت کوتاهی به علت رخداد یازده سپتامبر و ایجاد فضای امنیتی جنگی به بالاترین میزان محبوبیت در تاریخ سیاسی ایالات متحده دست یافت، لیکن امروز از آن دسته رؤسای جمهور آمریکا تلقی می گردد که با پایین ترین سطح محبوبیت از عرصه قدرت خداحافظی می کند . در این میان همگامان حزبی بوش نیز می کوشند تا با فاصله تاکتیکی از دیدگاههای وی بار دیگر حزب جمهوریخواه را در عرصه انتخابات ریاست جمهوری موفق کنند. پیروزی باراک اوبامادر ایالت آیوا در شروع انتخابات مقدماتی با بیان آشکار شعار تغییر ( change ) روشن ساخت که این دوره انتخاباتی می تواند از آن کسانی باشد که به دنبال تغییر در وضعیت موجود و ایجاد فضایی متفاوت از آن چه که هست، می باشند . موفقیت اوباما به عنوان کاندیدای نهایی دموکراتها در یک رقابت نزدیک در انتخابات مقدماتی مهر تأییدی بود بر این دیدگاه که آمریکای کنونی بیشتر از هر زمانی آماده تغییر در برخی حوزه ها است. سناتور مک کین نیز فضای کنونی ایالات متحده را به خوبی تشخیص داده است و سعی می نماید با بیان دیدگاههایی نسبتا متفاوت از جریان تندرو داخل حزب جمهوریخواه و با انتخاب فردی نسبتا نا شناخته برای پست معاونت ریاست جهموری - که پس از رییس جمهور از بالاترین قدرت برخوردار است - خود را خواهان تغییر نشان دهد و شرایط را برای پیروزی نهایی مهیا سازد.
انتخاب خانم سارا پیلین به عنوان زنی جوان ، نسبتا کم تجربه لیکن با ظاهری جذاب و نگاهی متفاوت و نطق وی در کنوانسیون حزبی جمهوریخواهان نشان از درک عمیق نسبت به شرایط حاکم بر افکار عمومی ایالات متحده دارد . خانم پیلین در نطق خود در کنوانسیون حزبی جمهوریخواهان در سنت پال مینه سوتا اعلام کرد اوباما فردی است که شعار تغییر می دهد و این شعار را برای موفقیت و جایگاه سیاسی اش می خواهد در حالیکه مک کین قصد دارد موفقیت و جایگاه خود را مصروف تغییر در سیاست های واشنگتن نماید. بنابراین مک کین و پیلین می کوشند تغییر را به عنوان سرلوحه کار خویش نشان دهند. سخنان سناتور مک کین در روز آخر کنوانسیون جمهوریخواهان نیز بدون نام بردن از جورج دبلیو بوش و تأکیدش بر اصلاح و تغییر در سیاست های واشنگتن که بارها با کف زدن و شعار های هوادارانش قطع می شد، نشان می دهدایالات متحده امروز بیش از بیش به تغییر و دگرگونی در برخی از سیاستهای داخلی و خارجی توجه دارد. فارغ از این که چه حزبی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر پیروز شود، این نکته به وضوح آشکار است که برنده نهایی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ «تغییر و دگرگونی» - حداقل در قالب شعار نامزدها - خواهد بود .
اکبر مختاری
منبع : نو اندیش


همچنین مشاهده کنید