دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

قطاب


قطاب
مواد لازم برای خمیر:
۲ عدد زرده تخم مرغ
یك دوم پیمانه ماست شیرین
یك دوم پیمانه روغن جامد
یك قاشق مرباخوری بكینگ پودر
آرد به اندازه ای كه خمیر به دست نچسبد (حدود ۱۵۰ گرم)
مواد داخل قطاب:۲۰۰ گرم گردو
۱۲۵ گرم شكر
یك قاشق سوپخوری هل كوبیده نرم
روغن مایع به مقدار كافی برای سرخ كردن قطاب
مقداری پودر قند برای روی قطاب ها
زرده تخم مرغ، روغن، ماست و بكینگ پودر را مخلوط می كنیم. به تدریج آرد الك شده را اضافه می كنیم و با دست مخلوط می كنیم تا خمیری حاصل شود كه به دست نمی چسبد و زیاد هم سفت نیست. خمیر را در یك كیسه نایلونی قرار می دهیم تا ۲ الی ۳ ساعت بماند و وربیاید.
گردو را در تابه ای ریخته و كمی تفت می دهیم سپس با دست مالشی می دهیم تا پوست آن گرفته شود. این كار را دو تا سه بار انجام می دهیم تا كاملاً پوست گردو گرفته شود. آن را با چندضربه گوشت كوب خرد می كنیم و با هل و شكر مخلوط می كنیم.
مقداری از خمیر ورآمده را برمی داریم با وردنه و بر روی سطح صافی كه كمی آرد روی آن پاشیده ایم باز می كنیم. خمیر را تا حد امكان نازك باز می كنیم و سپس با دهانه استكان به صورت دایره برش می دهیم. در وسط هر یك از این دایره های خمیری مقداری از مخلوط گردو می ریزیم و لبه های خمیر را با دست جمع می كنیم تا به صورت گلوله كوچكی درآید. تمام خمیر را به این صورت آماده می كنیم. روغن مایع را در یك ظرف كوچك خوب داغ می كنیم و قطاب ها را در آن سرخ می كنیم تا طلایی شوند. هر بار فقط ۲ تا ۳ عدد قطاب را در روغن می اندازیم. پس از سرخ شدن قطاب ها آنها را در یك صافی می اندازیم تا روغن اضافی آنها گرفته شود و سپس در پودر قند می غلتانیم.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید