پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 16 May, 2024
مجله ویستا

بخوانید، شاید مشکل تان حل شود


بخوانید، شاید مشکل تان حل شود
دوستی می گفت از سرعت پایین و کندی کلافه کننده کامپیوترش چیزی نمانده که خدای نکرده جانش بر لب برسد.موضوع را جویا شدم وکاشف به عمل آمد که ایشان از سیستمی استفاده می کنند که مادربورد آن خانواده مادربوردهای یکپارچه (Onboard) است. اگر به خاطر داشته باشید همین چند وقت پیش بود که گفتیم مادربورد های یکپارچه، موجوداتی هستند که براساس چیپ ست های یکپارچه (IGP) تولید می شوند. در بطن این چیپ ست ها یک موتور گرافیکی تعبیه شده است که کاربر را از تهیه کارت گرافیک مستقل بی نیاز می کند. همچنین گفتیم موتور گرافیکی مذکور، بخشی از حافظه اصلی دستگاه (RAM) را از بخش اصلی جدا کرده و به عنوان حافظه اختصاصی گرافیکی (VRAM) مورد استفاده قرار می دهد.
کامپیوتر دوست نازنین ما از پردازنده فوق العاده Athlon۶۴ ۳۰۰۰+ و دو قطعه حافظه ۲۵۶ مگابیتی DDR۴۰۰ بهره می برد. برای حل مشکل کندی دستگاه دو راه حل در پیش داریم
۱) راه حل اول
اغلب این مادربوردها شامل یک شکاف گرافیکی PCIex۱۶ هستند که امکان نصب یک کارت گرافیکی را فراهم می سازد. برای رفع این مشکل می توان یک کارت گرافیکی ارزان قیمت اما آبرودار مانند Geforce ۸۴۰۰ GS با ۲۵۶ مگابایت حافظه اختصاصی با قیمتی بین ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان تهیه کرد. در صورت نیاز بیشتر می توان از مدل های Geforce ۸۵۰۰ GT یا Geforce ۸۶۰۰ GT با ۵۱۲ مگابایت تا یک گیگابایت و با هزینه ای بین ۷۷ تا ۹۵ هزار تومان استفاده کرد. اگر چیپ ست مادربورد شما از محصولات ATI باشد توصیه می شود از کارت های گرافیکی AMD/ATI استفاده کنید. مدل ATI Radeon ۲۶۰۰ Pro با ۵۱۲ مگابایت حافظه در حوالی ۸۰ هزار تومان یافت می شود و مدل ارزان تر ATI HD ۳۴۵۰ نیز با ۲۵۶ مگابایت حافظه و حدود قیمت ۵۰ تا ۶۰ هزار تومانی توصیه می شود.
یکی از مزایای این کار آزاد شدن حافظه و دسترسی کامل سیستم بدان است.
۲) راه حل دوم
راستش راه حل دیگر تا حدودی به نوع چیپ ست مورد استفاده در مادربورد شما بستگی دارد. به بیان دیگر اگر چیپ ست مادربورد شما از موتور گرافیکی معمولی مانند محصولات Intel یا برخی از مدل های قدیمی تر nVIDIA استفاده می کند، بهتر است که همان راه حل اول را دنبال کرده و خود را از دردسرهای آتی برهانید. به طور معمول کارایی موتورهای گرافیکی موجود در چیپ ست های قدیمی ATI مانند ۲۰۰ Xpress یا مدل بعدی آن یعنی۳۲۰۰ Xpress فوق العاده است. در این حالت همان بهتر که به جای افزودن کارت گرافیک جدید، میزان حافظه اصلی دستگاه را ارتقا دهید. اغلب مادربوردهای قدیمی از ۵۱۲ مگابایت حافظه بهره می برند و ارتقای آن تا یک گیگابایت به طور حتم تغییر قابل محسوسی در کیفیت ایجاد خواهد کرد. در حال حاضر قیمت یک قطعه حافظه ۲۵۶ مگابایتی DDR۴۰۰ بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان است. همچنین مدل ۵۱۲ مگابایتی آن نیز بین ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان قیمت خواهد داشت.
به هرحال در هر صورت انتخاب با خودتان است.

جواد زارعی
منبع : روزنامه سرمایه