سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

منافقین و دولت عراق


منافقین و دولت عراق
مدتی است که ما مردم ایران عادت کرده ایم هر وقت یک مسئول عراقی به ایران میآید در آستانه سفر او و همینطور در ایامی که در ایران حضور دارد اخبار خوشی از اخراج قریب الوقوع اعضای گروهک تروریستی منافقین از عراق بشنویم و البته بعد از بازگشت آن مسئول عراقی به کشورش برای مدتی این موضوع مسکوت بماند. شاید آخرین مورد همزمان با سفر نوری المالکی نخست وزیر عراق به تهران بود که حدود یکماه قبل صورت گرفت و در آن ایام مسئولان عراقی با قاطعیت اعلام کردند که منافقین را به زودی و با قید « تا چند روز دیگر » از عراق اخراج خواهند کرد.
همان زمان روزنامه جمهوری اسلامی با انتشار سرمقاله ای اعلام کرد به این وعده ها نباید اعتنا کرد چرا که اصولا تصمیم گیری درباره موضوع ماندن یا نماندن منافقین در عراق در اختیار آمریکاست و مسئولان عراقی در این زمینه تصمیم گیرنده نیستند. در همان مقاله به این نکته نیز اشاره کردیم که در صداقت دولتمردان عراقی و اینکه آنها مایل به حضور منافقین در کشورشان نیستند تردیدی نداریم ولی این واقعیت را نباید نادیده گرفت که عراق اکنون تحت اشغال ارتش آمریکاست و دولت آمریکا از منافقین به مثابه ابزاری برای تحقق اهداف خود اعم از آنچه در عراق دنبال می کند و آنچه در خصومت با ایران درصدد است اعمال نماید بهره برداری می نماید. به همین جهت بسیار طبیعی است که آمریکائی ها مانع اخراج منافقین از عراق شوند و دولتمردان عراقی نتوانند تصمیم خود را در این زمینه عملی نمایند.
روز گذشته در خبری که روزنامه ها منتشر کردند آمده بود که « سران عشایر عراق خواستار اخراج منافقین از این کشور شدند » .
براساس این خبر منهل المرشدی عضو مرکز توسعه رسانه های عراق در حاشیه یک گردهمائی که با عنوان « حاکمیت قانون در سراسر عراق » با هدف بررسی ابعاد و خطرهای ادامه حضور منافقین در عراق در استان دیاله برگزار شد گفت : « علیرغم تاکید دولت و مجلس عراق بر غیر قانونی بودن حضور گروهک تروریستی منافقین در خاک عراق این گروهک همچنان در اردوگاه اشرف در استان دیاله حضور دارد » .
مدیر بنیاد زندانیان سیاسی در استان دیاله عراق هم تاکید کرد : « گروهک تروریستی منافقین مشکل بزرگی در استان دیاله به شمار می رود و برای مردم عراق فاجعه های زیادی آفریده و خون پاک بسیاری از مردم عراق را ریخته است » وی افزود : « مدارک و شواهد زیادی وجود دارد که ثابت می کند گروهک تروریستی منافقین عامل اصلی تروریسم در استان دیاله است » .
نکته مهمتر فتنه هائی است که اعضای گروهک تروریستی منافقین با دخالت های خود در امور داخلی عراق علیه مردم این کشور مرتکب می شوند. تعدادی از اهالی منطقه دیاله که در گردهمائی « حاکمیت قانون در سراسر عراق » حضور داشتند این دخالت ها و پیامدهای آن را تشریح کردند. آنها گفتند : اعضای گروهک تروریستی منافقین علاوه بر مشارکت مستقیم در اقدامات خشونت بار و کوچاندن تعداد زیادی از ساکنان منطقه « الخالص » که از مناطق استان دیاله و نزدیک به اردوگاه اشرف است بارها در ایجاد فتنه های طایفه ای و سیاسی دست داشته اند.
این واقعیت های تلخ نشان می دهند گروهک تروریستی منافقین با دلگرمی به پشتیبانی همه جانبه آمریکا مرتکب فتنه هائی می شود و هیچ اعتنائی به دولت عراق و قوانین آن کشور ندارد. به همین دلیل دولتمردان عراقی باید با موضوع حضور منافقین در کشورشان بسیار حساب شده برخورد کنند تا بتوانند ریشه این غده چرکین را بخشکانند و مردم عراق را از شر آنها آسوده نمایند.
روشن است که مانع اصلی برخورد با گروهک تروریستی منافقین در عراق اشغالگران آمریکائی هستند. بنابر این باید تکلیف این موضوع در برخورد جدی با آمریکائی ها روشن شود.
از نظر قانونی آمریکائی ها هیچ حقی برای حمایت از منافقین در عراق ندارند. حتی اگر قرارداد امنیتی آمریکا با عراق را نیز یک قرارداد قانونی بدانیم با اینحال آمریکائی ها چنین حقی ندارند زیرادر این قرارداد هیچ اشاره ای به موضوع گروهک منافقین نشده است .
علاوه بر این گروهک منافقین یک گروهک تروریستی است که حتی خود دولت آمریکا نیز پرونده قطوری از جنایاتش را در وزارت خارجه خود دارد و سالها نام این گروهک را در لیست سیاه خود ثبت کرده است . برابر مقررات بین المللی این گروهک باید تحت تعقیب قرار گیرد درحالی که آمریکا نه تنها مانع این اقدام می شود بلکه آنرا تحت حمایت خود قرار داده و از آن استفاده ابزاری می کند و درعین حال ادعای مبارزه با تروریسم هم دارد!
ارتکاب جنایات فراوان در ایران و عراق و همدستی با صدام و حزب بعث عراق یکی دیگر از برگ های پرونده سیاه منافقین است . سران و بسیاری از اعضای این گروهک تروریستی به دلیل ارتکاب همین جنایات باید توسط دولت های ایران و عراق تحت تعقیب قرار گرفته و مجازات شوند اما آمریکا با تحت الحمایه قرار دادن آنان در عراق مانع اعمال قانون می شود و در واقع با تروریست ها همکاری می کند.
با توجه به این واقعیت ها دولت عراق فقط درصورتی می تواند با گروهک تروریستی منافقین برخورد کند و آنها را اخراج نماید که خود تحت اشغال آمریکا نباشد. قبل از آنکه اشغال عراق به پایان برسد و دولت عراق حاکمیت کامل خود را باز یابد در عمل امکان اجرائی ساختن تصمیماتی از قبیل اخراج منافقین وجود نخواهد داشت . آمریکائی ها برای تقویت تروریست ها و ایجاد ناامنی مورد نظر خود در عراق به منافقین نیاز دارند و تا اشغال عراق ادامه داشته باشد حضور منافقین در این کشور نیز ادامه خواهد داشت .
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی


همچنین مشاهده کنید