دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

رسالت خبرنگار فقط نوشتن نیست


رسالت خبرنگار فقط نوشتن نیست
از گذشته های دور انسان ها برای آگاهی از آنچه که پیرامونشان می گذشت به راه هایی متوسل شده و از امکانات و ابزارهای مختلفی نیز برای تحقق این خواسته خود بهره بردند.
با گذشت زمان و با رشد علم و دانش، فناوری های پیشرفته و متعددی در جهت اطلا ع رسانی و دست یافتن به اطلا عات، مورد استفاده قرار گرفت، اما علی رغم این پیشرفت ها و ظهور فناوری ها، همچنان کسب اخبار موثق و قابل اطمینان در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... بسیار دشوار و در عین حال بسیار ضروری می باشد و در این میان خبرنگاران از عناصر اصلی و مهم در امر خبررسانی به شمار می روند.
در تعریف خبرنگار گفته می شود: خبرنگار کسی است که با اتکا به ذوق و استعداد شخصی، پس از گذرانیدن دوره آموزش تخصصی و همچنین با توجه به مسوولیت اجتماعی که این پیشه بر گردن او می گذارد، وظیفه به دست آوردن، آماده کردن، گردآوری و سامان دادن اخبار و انتقال آنها را با وسایل ارتباط جمعی (مطبوعات، رادیو، تلویزیون و خبرگزاری) به مخاطبان برگردن دارد.
همان طور که از تعریف بالا مشخص می گردد، خبرنگاران در اطلا ع رسانی حلقه واسط بین واقعیت ها و مخاطبان محسوب می شوند. تهیه و خبر و گزارش از رویدادها و حوادث جامعه، عامل تعیین کننده ای در نگرش، بینش و رفتار مخاطبان به شمار می رود و باعث تغذیه روحی و فکری افراد جامعه می گردد; اما آنچه که امروزه کمتر مد نظر مسوولین رسانه هاو خبرنگاران قرار گرفته است، جنبه کسالت آور بودن اخبار است.
تولیدات خبری در طول مدت۲۴ ساعت شبانه روز از طریق رسانه های گوناگون و در ساعات مختلف با هدف مطلع ساختن مردم از وقایع جاری به سمع و نظر آنان رسانیده می شود، اما در اکثر موارد بخش های مختلف خبری که از طریق رسانه هایی مانند: رادیو و تلویزیون پخش می شود یا آنچه که در مطبوعات چاپ می شود با تفاوتی جزئی، شبیه یکدیگر بوده و کمتر به تحلیل و بررسی رویدادها پرداخته می شود.
نپرداختن به جزئیات و نکات مختلف رویداد و صرفا تکرار یک نکته به همراه تصاویری که خود گویای آن هستند به جای بازگو کردن نکات و جنبه های مختلف یک خبر،سبب می شود که خبرها بیش از اندازه کسالت آور شده و تقریبا آنچه که مردم از قبل می دانند به آنها ارائه می شود.
پی بردن به واقعیت یک رویداد و نگاه نقادانه به آن وحرکت گام به گام با حوادث و رخدادها به خبرنگار کمک می کند تا تحلیلی جامع و کامل ازرویداد ارائه داده، چرا که در دنیای کنونی قدرت درک و تجزیه و تحلیل حوادث از مسائل بسیار مهم و اساسی در حرفه روزنامه نگاری به شمار می رود و به مخاطب این امکان داده می شود تا خود برداشت و تصویری واقعی از ماجرا در ذهن ایجاد کند که همین امر سبب پویایی و بالا بردن قدرت تفکر و اندیشه شده و او را از یک مخاطب صرف و منفعل به مخاطبی فعال و پویا تبدیل خواهد کرد.
آنچه که در بالا گفته شد تنها اشاره ای بود به یکی از جنبه های حرفه سخت و پرمخاطره خبرنگاری و بر این اساس بود که شورای فرهنگ عمومی، ۱۷ مرداد ماه سالروز شهادت محمود صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلا می، را به عنوان روز خبرنگار نامگذاری نمود. این روز ارزشمند بر تمامی خبرنگاران، روزنامه نگاران و شاغلین رسانه ای مبارک باد.

نویسنده : معصومه رشیدی
کارشناس ارشد ارتباطات
منبع : روزنامه مردم سالاری



پرنده لای کاغذ و زیتون: مجموعه شعر

پرنده لای کاغذ و زیتون: مجموعه شعر

  ◊ نویسنده : رضوانی، اباصلت
کتاب حاضر حاوي سروده‌هايي از اباصلت رضواني است، که به دو شيوه کلاسيک و آزاد و عمدتاً با مضامين عرفاني ـ مذهبي به طبع رسيده‌اند. براي نمونه: زير سايه‌ي زمين کسي، دل به آسمان نمي‌دهد خواب باستاني مرا لحظه‌اي تکان نمي‌دهد مي‌روم به سمت فهم مرگ، رو به يک تلاطم غريب …