چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

چای، نوشیدنی ضد سرطان


مطالعات اخیر وجود مواد گوناگونی را در چای به اثبات رسانده که می توانند از پیشرفت سرطان پیشگیری کنند. تحقیقات آزمایشگاهی روی سلولهای سرطان انسان نشان می دهد یک ماده شیمیایی موجود در چای به نام EGCG می تواند فعالیت چند آنزیم را که برای تکثیر سلولهای سرطانی مورد نیاز هستند، متوقف کند.
بررسی های آزمایشگاهی دیگر نیز نشان می دهد EGCG و دیگر ترکیبات پلی فنل موجود در چای آنتی اکسیدان های قوی هستند. آنتی اکسیدان ها از آسیب به DNA سلولها جلوگیری و آن را ترمیم می کنند. این آسیبها می توانند منجر به سرطان شوند.
چای و ترکیبات پلی فنل موجود در آن می توانند از سرطان پوست ، ریه ، کولون ، کبد و پانکراس جلوگیری کنند. بسیاری از بررسی ها روی انسان افزایش عمده ای در ظرفیت آنتی اکسیدان ها را متعاقب مصرف روزانه یک تا 6 فنجان چای نشان داده است.
این تحقیق تاثیر آنتی اکسیدان های موجود در خون را پس از نوشیدن چای به اثبات می رساند. آنتی اکسیدان های موجود در چای ، سلولهای دیواره لوله گوارش را برابر آسیبها محافظت می کند.
تحقیقی که بیانگر آن است که به آسانی نمی توان درباره اثرات چای نتیجه گیری کرد؛ به عنوان مثال ، دربعضی موارد افرادی که چای نوشیده اند ممکن است سبزیها یا میوه بیشتری هم مصرف کرده یا به ورزش منظم پرداخته باشند. تحقیق دیگر حاکی از تاثیر استفاده از چای سبز در کاهش ابتلا به سرطان سینه است.
زنانی که حداقل 3 فنجان چای سبز در هفته نوشیده اند احتمال وقوع سرطان سینه در آنها به نصف کاهش یافته است.
یکی از نقاط قوت چنین تحقیقی این است که ضمن توجه به تاثیر مصرف چای به دیگر عوامل موثر در بروز سرطان سینه مثل سابقه خانوادگی ، مصرف سیگار، ورزش ، مصرف میوه و سبزیها و... نیز توجه شده است.
بسیاری از مصرف کنندگان بتازگی توجه بیشتری به مصرف چای سبز نشان می دهند، زیرا چای سبز از نظر میزان آنتی اکسیدان ها از چای سیاه غنی تر است.
به هر حال تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد و آنچه همه متخصصان بر آن تاکید فراوان دارند این است که چای ، نوشیدنی مطبوع و دارای خواص دارویی فراوانی است.


ترجمه: دکتر آرش فرهود
منبع : روزنامه جوان