دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

راهنمایی سلامت روان در جامعه و خانواده


راهنمایی سلامت روان در جامعه و خانواده
اگر کسی هستید که درحال خواندن این راهنما می باشید، احتمالا نسبت به مراقبت و سلامت یک انساس (کودک یا نوجوان) اهمیت ویژه ای قائل هستید.
گاهی به نظر می آید انتخاب بهترین راه ابراز محبت و راهنمایی برای تربیت واقعا کار مشکلی است. شاید در رفتارهای خود چراها و اماهایی دیده باشید که برایتلن آزارنده و حتی نگران کننده باشد. پس اگر می خواهید درخصوص سلامت روان فرزندان خود بیشتر یاد بگیرید به خواندن این بروشور ادامه بدهید.
● سلامت روان چیست؟
چگونه سالم فکر کردن، احساس کردن و درست رفتار کردن در موقعیتهای روزمره زندگی را سلامت روان می گویند. سلامت روان یعنی چگونه نگاه سالم داشت به خودمان، زندگیمان، مردمی که می شناسیم و دیگر عزیزان خانواده یا فامیلمان که با هم زندگی می نماییم.
سلامت روان به ما می آموزد و کمک می نماید تا راههای مقابله صحیح با استرس و فشارهای روانی را مشخص کرده بتوانیم از پس مشکلات انتخاب های درست در زندگی انجام دهیم، ارتباطهای مفید، سازنده و سالم داشته باشیم و نسبت به دیگر همنوعان خویش حساسیت مناسب و رفتار انسان دوستانه داشته باشیم، سلامت روان مثل سلامت جسم و بدن نیاز به توجه در هر مرحله از رشد داشته و هر فردی حق دارد ازنظر روانی سالم زندگی کند.
● مشکلات سلامت روان کدامند؟
چون مسائل و بیماریهای روان قابل دیدن نیستند و به آسانی مشکلات جسمی توسط والدین تشخیص داده نمی شود. گاهی والدین به موقع اقدامات پیشگیری و درمان را انجام نمی دهند و این عمده ترین مشکل سلامت روان می باشد، اما بیماریهای روان علائم و نشانه هایی دارد که کمک می نمایند تا والدین و مربیان بتوانند پی به مشکلات روحی فرد مورد نظرشان ببرند و به او کمک کنند.
بیماریهای روان نسبتا شایع هستند و تقریبا از هر ۵ نفر ۱ نفر دچار می باشد و دومین عامل مرگ ومیر در جهان بیماریهای افسردگی از طرف سازمان بهداشت جهانی اخیرا اعلام شده است.
بیماریهای روان را پزشکان و شاغلین حرفه روانشناسی و روانپزشکی مطالعه کرده اند و علائم به ثبت رسانده این بیماری را می شناسند تا تشخیص درست و به موقع در مورد افراد بیمار انجام شود.
از جمله این بیماریها می توان اضطرابها، افسردگی ها، اختلالهای رفتاری، اختلالات خواب و اشتها، اختلالات خلقی و روان تنی را نام برد.
متأسفانه حدود دو سوم جوانانی که مشکلات سلامت روان دارند کمکهایی را که حق آنان است دریافت نمی کنند.
بسیاری از کودکان و نوجوانانی که دارای مشکلات عاطفی مختصر هستند با درمانهای کوتاه و سرپایی قابل معالجه می باشند اما این بیماران لزوما قابل تشخیص به عنوان بیمار ورانی نیستند که برچسب بیمار روانی به آنها بتوان زد.
مثلا کسی که عزیزی را در خانواده اش از دست می دهد یا سعی دارد روابط خانوادگی اش را بهبود ببخشد لزوما بیماری روانی ندارد.
از طرفی میزان کاهش هوش و استعداد یک فرد هیچ ارتباطی به سلامت روان او ندارد چون بچه ها با یا بدون مشکل سلامت روان می توانند دارای ضریب هوشی پائین یا فوق العاده بالا باشند ولی نیاز به کمک روان درمان گران داشته باشند.
توصیه می کنم مدارس کشورمان اقدام به آموزشهای ویژه سلامت روان به دانش آمزان تمام پایه های تحصیلی نموده تا از ابتلاء کسانی که می توانند به انواع مشکلات سلامت روان دچار شوند پیشگیری نمایند چون لازم است همه ما به اندازه بیماریهای جسمی به بیماریهای روان هم توجه نمائیم.
آموزشهای ویژه فقط مخصوص بیماران روانی نیست بلکه کسانی هم که بیمار نیستند می توانند آموزشهای ویژه سلامت روان را ( از قبیل : مشاوره، گفتار درمانی، رفتار درمانی، شناخت درمانی، مهارتهای زندگی، آموزش حل مسئله، آموزش انتخاب و تصمیم گیری، آموزش انتخاب رشته و دوست یابی
و ... ) را دریافت نمایند.
منبع : پزشک آن لاین


همچنین مشاهده کنید