دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

سیبسو سیماسیکو


سیبسو سیماسیکو
سیبسو سیماسیکو یک معلم مدرسه ابتدایی بود اما تغییراتی در زندگی‌اش موجب شد به کشاورزی روی آورد و یکی از هزاران زن زامبیایی شود که با کمک برنامه‌های سازمان جهانی کشاورزی (FAO) توانستند مدیریت کشاورزی را در زامبیا ارتقا دهند و به افزایش تولیدات غذایی بپردازند.
سیماسیکو تلاش زیادی کرد تا اقتصاد آزاد در زامبیا گسترش یابد. به‌خصوص به‌خاطر اینکه قیمت‌های پایین که توسط دولت کنترل می‌شدند، لطمه زیادی به کشاورزان می‌زدند و باعث ورشکستگی و ضرر آنها می‌شدند.
بعد از مدتی سیماسیکو یک آسیاب و مغازه آردفروشی باز کرد و تلاش کرد برای کشاورزان فرصتی فراهم کند که گندم‌هایشان را با قیمت پایین آرد کنند و مجبور نباشند گونی‌های گندم را برای آرد کردن به شهر ببرند.
سیماسیکو قدرت رهبری خوبی داشت و کارکنان سازمان FAO با استفاده از همکاری او توانستند بسیاری از روش‌های نوین کشاورزی را در زامبیا اجرا کنند. همچنین سیماسیکو با سازمان‌دهی کشاورزان توانست دولت را وادارد سطح قیمت‌ها را بالا ببرد و کشاورزان را از فلاکت نجات دهد. او انجمن‌های غیردولتی زیادی هم تاسیس کرد و تلاش کرد با کمک خود مردم، مشکلات‌شان را حل کند. علاوه بر این او زن بسیار روشنفکری بود و یکی از رهبران تشویق زنان به استفاده از برنامه‌های پیشگیری از بارداری بود. با وجود تمام این فعالیت‌ها او زن بسیار متواضعی بود و هرگز دنبال خودنمایی یا بهره‌برداری شخصی از محبوبیت و نفوذش نبود.
سیماسیکو تمام ثروت و دارایی‌اش را در راه امور خیریه و پژوهش‌های مرتبط با کشاورزی خرج کرد. زامبیا کشوری بزرگ (تقریبا دو و نیم برابر ایتالیاست) که ۱۸ میلیون نفر جمعیت دارد. اما با مشکلات توسعه‌ای زیادی به‌ویژه در حوزه غذا مواجه است. از این رو فعالیت خیریه زنانی چون سیماسیکو راهگشای آینده بهتر برای این کشور است.
منبع : روزنامه تهران امروز