چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

نگهداری مواد غذائی


نگهداری مواد غذائی با تاریخ پیدایش انسان و آغاز تغذیه او همراه بوده و یکی از بزرگترین مشکلات اکولوژی را تشکیل می‌داده است زیرا جداد دور ما به‌منظور نگهداری مازاد شکار خود یا محصولات به‌دست آمده برای فصول بعد و روز مبادا همواره با عوامل مزاحم و مخربی روبه‌رو بوده که به‌علت و علل آن پی نمی‌برده امروز با پیشرفت و گسترش علوم و آگاهی از طرز زندگی دنیای وسیع میکروارگانیسم‌ها به عوامل تخریب مواد غذائی پی‌برده شده و مشخص گردیده که علاوه بر فعالیت میکروارگانیسم‌ها آنزیم‌های طبیعی موجود در داخل بافت‌ها و اجزاء مواد خوراکی، تابش نور، مواد معدنی، آب، هوا و حرارت از جمله عواملی می‌باشند که در تخریب و فساد مواذ غذائی یا تغییر و تبدیل عناصر تشکیل‌دهنده آنها اثرات مستقیم و یا غیرمستقیمی دارند.