دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

نگاهی به سرمقاله‌های مطبوعات جهان-۲۵ آگوست ۲۰۰۸


نگاهی به سرمقاله‌های مطبوعات جهان-۲۵ آگوست ۲۰۰۸
روزنامه الشرق­الاوسط، مقاله ویژه خود در شماره امروز خود را به سوریه و سفر بشار اسد رئیس جمهوری این کشور به روسیه اختصاص داده است. طارق حمید، روزنامه­نگار این روزنامه در یادداشتی تحت عنوان سوریه و سریال محاسبات غلط، می­نویسد، دمشق ارقام عجیب و غریبی در اختیار دارد که در آخر به محاسبات اشتباهی می­رسد، به گونه­ای که اکنون خود را در بحران گرجستان و روسیه صاحب جایگاه دانسته و خود را وارد طوفان­های بین­المللی کرده است. جایگاه سوریه در حمایت از روسیه این شبهه را ایجاد کرد که این کشور می­تواند بر روی نشر مجموعه­ای از موشک­های این کشور بر اساس محاسبات اشتباه سوری در خاک خود اقدام کند.
طارق حمید در ادامه از مقام­های سوری می­پرسد، چگونه شما دست به چنین کاری زدید در حالی که روسیه عملیات نظامی در خاک گرجستان انجام می­دهد و هم­زمان شما علیه اسرائیل به دلیل اشغال جولان شعار می­دهید؟ آیا دولتمردان سوری نمی­دانند این اقدام نسنجیده در مجامع جهانی تناقض در رفتار برداشت می­شود و می­تواند حساسیت­ها را نسبت به سوریه افزایش دهد؟
وی سپس می­نویسد، عقل حکم می­کند که سوریه به حمایت از روسیه در نبرد با گرجستان بر نخیزد و خیال نکند در مقابل با انتشار موشک­های روسی در خاک خود می­تواند، اسرائیل را تحت فشار بگذارد. بلکه بر عکس این اقدام بهانه­ای برای انجام فعالیت­های ضد عربی و ضد سوری به اسرائیل می­دهد.
وی در نهایت نتیجه می­گیرد، محاسبات سوریه همواره اشتباه بوده است، مثلا تلاش­های هسته­ای دمشق که در نهایت تاسیسات هسته­ایش با حمله جنگنده­های اسرائیلی نابود شد و سوریه نیز در نهایت در پاریس مجبور شد اعتراف کند که برای رسیدن به انرژی هسته­ای هیچ تلاشی نمی­کند و آن چرا هم که بود، زیاد جدی نگیرید. چیزی شبیه همین اشتباه سوریه در هم­پیمانی با روسیه در وضعیت کنونی است. البته دلیل این اشتباهات پیاپی را می­توان دریافت، سوریه از این که تنها بماند سخت نگران است و از این رو دست به یک سری کارهای اشتباه می­زند.
روزنامه مسکو تایمز چاپ روسیه، یادداشتی از کوین اسکات تحت عنوان یادداشت سر دبیر منتشر کرده که در آن به دفاع از روسیه در برابر گرجستان و ناتو پرداخته است. اسکات در این باره نوشته است، جنگ روسیه با گرجستان که از سوی ناتو حمایت می­شود، نشان داد همچنان دشمن اول روسیه ناتو است و هنوز مهمترین تهدید خشونت­آمیزی که علیه مرزهای روسیه صورت می­گیرد از سوی ناتو است.
وی در ادامه مقاله خود می­نویسد، این نبرد به خوبی نشان داد که ایالات متحده امریکا و ناتو هنوز علیه روسیه توطئه­چینی می­کنند و در صدد کوچکترین بهانه­ای هستند تا روسیه را تضعیف کنند. ویژگی نبرد روسیه با گرجستان حداقل این نگاه را به دنبال داشت که نشان داد روسیه قادر است به تنهایی از پس خیل عظیم ناتو ومتحد اصلیش امریکا بر آید.
یادداشت نویس روزنامه مسکو تایمز در نهایت به ایالات متحده امریکا هشدار می­دهد که قدرت نظامی روسیه را دست کم نگیرد و آنچه در گرجستان مشاهده کرده بخش کوچکی از توانایی­های نظامی روسیه است. این جنگ همچنین آزمونی برای امریکا بود که به آن نشان داد اگر بخواهد بیش از این به الحاق گرجستان به ناتو پافشاری کند، بیش از همه مورد سرزنش و اعتراض مردم گرجستان قرار خواهد گرفت.
روزنامه کویتی القبس مقاله ویژه امروز خود را به بازی­های المپیک اختصاص داده و به قلم عبدالمحسن یوسف جمال، نوشته است، از بیست و نهمین دوره بازی­های المپیک که میلیون­ها نفر آن را از طریق تلویزیون­هایشان مشاهده کردند، چند نکته مهم می­توان برداشت کرد که باید آنها را مورد ملاحظه قرار داد.
۱) تنها زبانی که مردم دنیا با هر زبانی که صحبت می­کنند، می­توانند با یکدیگر صحبت کنند، زبان ورزش است. هر ورزش­کاری قبل و بعد از آغاز مسابقه مجبور است با طرف مقابلش با هر ملیتی که باشد، دست دهد.
۲) ثابت شد قوانین ورزش تنها قوانین جهانی است که همه با هر زبانی که صحبت می­کنند، می­توانند، آن را درک کنند.
۳) در المپیک نام کشورهای کوچک و ضعیفی را شنیدیم که موفق شدند بر کشورهای بزرگ و صاحب نام پیروز شوند، این نشان می­دهد که ورزش تنها وسیله­ای است که برتری در آن تنها به تلاش و جدیت بستگی دارد.
۴) برخی کشورها اقدام به استخدام ورزشکاران دیگر کشورها کرده­اند و آنها را به ملیت کشورشان خودشان در آوردند تا از مهارت­های آنها استفاده کنند. این موضوع امروزه به کار رایج در میان کشورهای جهان تبدیل شده است. این نشان می­دهد ارزش مهارت­های ورزشی این روزها بیشتر از هر چیزی قیمت دارد.
۵) تغییر ارقام و افزایش امتیازهای ورزشکاران نشان می­دهد که انسان همیشه در حال پیشرفت است و پیشرفت در ورزش آسان­ترین وسیله برای نشان دادن رشد انسانی در سطح کلان است.
اما روزنامه نیویورک تایمز مقاله اصلی خود را به انتخاب ژوزف بایدن به سمت معاونت اوباما نامزد دموکرات ریاست جمهوری امریکا اختصاص داده است.
در این یادداشت آمده است که مهارت و نظرات موثر و کارشناسانه­ای که ژوزف بایدن از آن برخوردار است می­تواند به ملت امریکا این اطمینان را دهد که رئیس جمهوری آینده­شان از نگاه خوبی به سیاست­های جهانی برخوردار است.
این مقاله سخنرانی باراک اوباما در مجمع عمومی حزب دموکرات در دنور را بسیار مهم دانسته و نوشته است که وی در سخنرانیش در دنور می­تواند با استفاده از موقعیت تاریخی که برایش به دست آمده، سیاست­های خود را برای خارج ساختن ایالات متحده از مشکلات مضمن کنونی بازگو کند و نشانی­های آن را به ملت نشان دهد.
نویسنده این یادداشت در ادامه به مشکلات امریکا و وعده­هایی که اوباما به مردم امریکا داده، اشاره می­کند و می­نویسد، امروز امریکا از بسیاری مسائل رنج می­برد، بیکاری، تهدیدهای خارجی و مشکلات متعدد اقتصادی در عصری که دنیا به سمت جهانی شدن پیش می­رود مشکلاتی است که میلیون­ها امریکایی از آن رنج می­برند. مردم امریکا انتظار می­کشاند که بدانند باراک اوباما چه برنامه­ای برای خارج ساختن آنها از این بحران تدارک دیده است.
منبع : دیپلماسی ایرانی


همچنین مشاهده کنید