سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

سرطان و گوشت قرمز


سرطان و گوشت قرمز
مصرف زیاد از حد هر گونه گوشت قرمز به هر میزان پخته، سرخ یا کبابی باعث افزایش خطر انواع سرطان های پستان، پروستات و کلون می شود. دکتر صفا نجفی فوق تخصص انکولوژی با اشاره به مطلب فوق و با بیان این عقیده که مواد غذایی باعث تغییر در خطر سرطان روده بزرگ می شود، اظهار داشت: این که مصرف گوشت قرمز باعث افزایش سرطان می شود، همیشه مورد توجه محققان بوده است و برای رسیدن به پاسخ آن مطالعه ای در سال ۲۰۰۸ انجام شده است و در آن تمام مطالعات قبلی از سال ۱۹۷۳ تا به حال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. این انکولوژیست افزود: در اتمام این بررسی ها که در مجله Evidence based oncology در سال ۲۰۰۹ چاپ شده است، اعلام شد مصرف بالای گوشت قرمز در رژیم های غذایی باعث افزایش متوسط شمار سرطان روده بزرگ می شود. دکتر نجفی در بیان رابطه مقدار مصرف گوشت قرمز با ایجاد سرطان روده بزرگ، خاطر نشان ساخت: براساس تحقیقات، علت سرطان روده بزرگ در مناطقی که گوشت قرمز زیاد مصرف می کنند، در ۲۰ درصد موارد بطور ثابت شده مصرف گوشت قرمز زیاد است. وی درباره میزان مصرف گوشت قرمز در ایران، می افزاید: در این تحقیقات ایران جزو کشورهای آسیای میانه محسوب می شود که مصرف گوشت اش حدوداً ۲۲ گرم در روز است که اگر این مقدار به ۱۰ گرم در روز کاهش پیدا کند میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ که به علت گوشت قرمز ایجاد می شود تا نصف کاهش پیدا می کند.

آلاله علی پور
منبع : روزنامه ایران