چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
چه کنیم موهایمان دیرتر سفید شود؟
موها فقط در آسیاب سفید نمیشوند، گذر زمان هم آنها را سفید میکند. در حقیقت سفید شدن موها یکی از آشکارترین نشانههای بالا رفتن سن است؛ اما همیشه سفید شدن مو به علت بالا رفتن سن نیست، بسیاری از شرایط دیگر نیز موها را سفید میکنند.
در پایینترین لایه پوست و در محل پایه و تکیه تار مو، سلولهایی به نام ملانوسیت قرار دارند که دائما ترکیبی با نام ملانین را تولید میکنند و همین ملانین است که رنگ موها را ایجاد میکند. وقتی ملانوسیتها کاملا فاقد رنگدانه شوند، مو سفید میشود و اگر تعداد ملانین یک تار مو کمتر از حالت عادی شود، آن مو خاکستری و نقرهای میشود. ملانوسیت هر ۱۰ سال حدود ۱۰ درصد از میزان و توان تولید رنگ خود را از دست میدهد. اگرچه چگونگی از دست دادن این رنگدانهها دقیقا مشخص نیست؛ اما آنچه مشخص است، این است که در نخستین مراحل خاکستری شدن مو، ملانوسیت هنوز وجود دارد؛ اما غیرفعال است.
میانگین سنی سفید شدن مو در سفیدپوستان ۳۴ سال و در سیاه پوستان ۴۲ سال است. اگر موی یک فرد سفیدپوست زودتر از ۲۰سالگی و سیاهپوست زودتر از ۳۰ سالگی سفید شود، به آن سفید شدن زودرس مو میگویند.
موی بدن و صورت هم مثل موی سر خاکستری میشود؛ اما معمولا این اتفاق بعد از تغییر رنگ موی سر به وجود میآید. سفید شدن موی سر معمولا از شقیقهها آغاز میشود و بعد از آن نوبت به تاج سر و بقیه نقاط پشتی سر میرسد.
در سفیدی موها، نقش عوامل ارثی را نباید فراموش کرد. سفیدی زودهنگام موی سر ممکن است به علت ژنی باشد که از والدینمان به ارث بردهایم؛ اما علل قابل درمانی نیز برای آن وجود دارد.
● تغذیه و رنگ مو
تحقیقات نشان داده کمبود فلزاتی مانند آهن، روی، منگنز، تیتانیوم، تنگستن و مس از عوامل اصلی در سفید شدن موها هستند، البته این مساله علاج هم دارد. کارشناسان تغذیه معتقدند؛ افرادی که دچار سفیدی مو هستند، باید میوههایی همچون سیب، گلابی ، هلو و همه میوههایی که حاوی مقادیری از املاح گوناگون خصوصا فلز منگنز هستند و نیز مصرف سبزیجاتی همچون سیر، پیاز، موسیر و تره که دارای منگنز هستند را در برنامه غذایی خود بگنجانند. نخودفرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس، گوجهفرنگی، موز، آلو، سویا و سیبزمینی از جمله غذاهایی هستند که مقدار قابل توجهی مس دارند و میتواند بر پوست و مو تاثیر بگذارد و حتی از سفید شدن مو هم جلوگیری کند.
خوردن جوشانده سبوس گندم، سنبلالطیب (سنبلالطیب دارای منگنز زیاد است)، مخلوط پودر سبوس برنج و شکر یا نبات ساییده شده و نان جو هم در حفظ رنگ مو و کاهش موهای سفید موثر است.
● بیماری و موی سفید
بسیاری از بیماریها میتواند روند سفید شدن موها را تسریع کند. کمبود ویتامینهای ب بخصوص اسید پانتوتنیک و ویتامین ۱۲ B یکی از این موارد است. بیماری تیروئید، بیماریهای سیستم ایمنی، کمخونی، رژیمهای سخت و طولانیمدت، بیماریها و افزایش گلبولهای سفید خون نیز باعث سفیدی زودهنگام و بیش از حد موها میشود.
● سیگار و مو
سیگار کشیدن نیز موها را سفید میکند. تحقیقات نشان داده، سرعت سفید شدن مو در سیگاریها، ۴ برابر افراد غیرسیگاری است. شاید علت این امر، کاهش رسیدن اکسیژن به ریشه موها باشد.
منبع : روزنامه جام جم
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران احمد وحیدی وزیر کشور مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس خلیج فارس دولت دولت سیزدهم شورای نگهبان حجاب لایحه بودجه 1403
روز معلم حج تمتع سلامت تهران هواشناسی قوه قضاییه شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش دستگیری فضای مجازی شورای شهر تهران
بانک مرکزی ارز دلار خودرو قیمت دلار قیمت خودرو ایران خودرو سایپا قیمت طلا مالیات چین بازار خودرو
تلویزیون سریال پایتخت سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر دفاع مقدس فیلم کتاب رسانه ملی
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه غزه فلسطین آمریکا حماس روسیه نوار غزه نتانیاهو ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید سپاهان تراکتور بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ برتر فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا اینستاگرام اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه مسمومیت دیابت کاهش وزن قهوه بارداری خواب سلامت روان چاقی