یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

نقش نیروی زمینی ارتش در جنگ تحمیلی


نقش نیروی زمینی ارتش در جنگ تحمیلی
استكبار جهانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به شیوه های گوناگون كوشش می كرد بر پیكر نوپای انقلاب ضربه بزند، چرا كه این انقلاب موجب شده بود منافع بسیاری از ابرقدرت ها در ایران بطور جدی آسیب ببیند و آنها در پی دستیابی مجدد به منافع از دست رفته ترفندهای مختلفی را آغاز كردند.
یكی از این ترفندها ایجاد اختلاف های قومی و ملی و مسلح كردن گروه های چپ علیه نظام بود كه با هوشیاری به موقع رهبر كبیر انقلاب و زعامت قاطع ایشان، این نقشه استكبار نقش بر آب شد.
استعمارگران وقتی از نقشه فوق ناامید شدند، رژیم بعثی عراق را كه در دشمنی با انقلاب اسلامی ایران از همان ابتدا شهره آفاق بود برای تجاوز آشكار به سرزمین جمهوری اسلامی ایران تحریك كردند.
سردمداران عراق كه مترصد فرصتی بودند تا با دیدن چراغ سبز استكبار حمله خود را آغاز كنند، در تاریخ ۳۱ شهریورماه ۱۳۵۹ با استفاده از ۱۲ لشگر و بهره گیری از امكانات تسلیحاتی پیشرفته غرب و شرق، هجوم سراسری خود را از تمامی مرزها به میهن اسلامی آغاز كردند.
هرچند عامل مهمی كه سردمداران سفاك عراق را در تجاوز به خاك ایران تشویق و ترغیب كرد، تجزیه و تحلیل ناشیانه ای بود كه دستگاه های جاسوسی و اطلاعاتی غرب از شرایط داخلی ایران ارائه داده بودند. این تحلیل ها با توجه به بی ثباتی در ارتش به دلیل نابسامانی های موجود داخلی، تزلزل فرماندهی، بی انضباطی، كاهش مدت سربازی از دو سال به یك سال، تعویض پی در پی فرماندهان و خیانت های بنی صدر موجب شده بود كه آنان بر ناتوانی ارتش در مقابله با تجاوز كشورهای خارجی، حساب مستقلی بگشایند اما دلاورمردی های نیروهای زمینی ارتش ج.ا.ا به همراه سایر نیروهای مسلح در دفاع از كیان اسلام و میهن ثابت كرد كه این اطلاعات اجانب از اوضاع كشور كاملاً غلط است.
قبل از حمله سراسری رژیم عراق در شهریور ،۱۳۵۹ حملات پراكنده ای در بعضی از مناطق غرب و شمالغرب توسط هواپیما و توپخانه ارتش بعث به مناطق و روستاهای مرزی ایران صورت گرفت و همچنین عوامل مسلح و مزدور از داخل خاك عراق به كردستان ایران وارد شده و حوادثی در آنجا به وجود آوردند.
پس از تجاوز حكومت عراق به خاك اسلامی ایران، غیورمردان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران مشتاقانه مسئولیت خطیر حراست و پاسداری از كیان مقدس ج.ا.ا را به دوش گرفته و مردانه برای ادای این وظیفه سنگین قیام كردند. این دلاورمردان هنوز از دفع اشرار در كردستان و آذربایجان غربی بطور كامل فارغ نشده بودند كه همزمان قسمتی از آنها برای بازگشت امنیت در آن مناطق به وظایف خود ادامه دادند و قسمت عظیمی از آنها برای مقابله با مزدوران بعثی به مرزهای غرب و جنوب اعزام شدند.
غیورمردان نزاجا به همراه سایر برادران نیروهای مسلح موفق به دفع تجاوز و سركوب متجاوزان شدند و در این راه شهدای گرانقدری را به اسلام تقدیم كردند و در پیروزی های درخشان هشت سال دفاع مقدس آنچه در توان داشتند برای دفع متجاوز و كسب پیروزی و افتخار انجام دادند و توانستند توانایی و استعداد وصف ناپذیر خود را نشان دهند كه نیروهای كارآمد، پرافتخار و پرقدرتی می باشند كه آمادگی انجام هر مأموریتی را دارند.
حوادث و رویدادهای ۸ سال نبرد ثابت كرد كه درگیر بودن در جنگ و برخورداری از باورها و ارزش های اسلامی از ارتش ما نیرویی مقاوم و مؤثر ساخته است. حضور و آمادگی دفاعی چهره قهرمان نیروی زمینی ارتش در مرزهای غرب و جنوب كشور در آن شرایط نامناسب جغرافیایی و سرما و گرمای طاقت فرسای مناطق با وجود كمبودها و محاصره ها در اكثر صحنه های رزم و پیكار همگام و همدوش با سایر نیروها عامل مهمی برای خارج ساختن از سرزمین های اشغال شده میهن عزیز از چنگال متجاوزان و در هم شكستن پشت سپاهیان كفر بود.
نیروی زمینی ارتش ج.ا.ا در طول هشت سال دفاع مقدس ۴۵ عملیات گسترده و مؤثر علیه نیروهای متجاوز انجام داده است كه این عملیات ها منجر به آزادسازی بخش عمده ای از خاك اشغال شده جمهوری اسلامی ایران شد و ضربات جبران ناپذیری بر ماشین جنگی عراق وارد ساخت. عملیات هایی همچون عملیات ثامن الائمه(ع)، طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس و...
اكنون كه بیش از ۱۸ سال از پایان جنگ می گذرد، نزاجا ضمن حفظ و ارتقای آمادگی و توان رزمی خود در خودكفایی تلاش كرده و در صحنه سازندگی كشور حضور فعال و مؤثری داشته است و هم اكنون یكی از مقتدرترین نیروها در سطح كشور و منطقه است.
سرهنگ ستاد محمدمسعود بهمنی
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید