یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
کبک پلو
برنج : ۱۰۰۰ گرم
گوشت کبک : ۳ عدد
پوست نارنج : ۳ فنجان
زیره : ۲ قاشق سوپخوری
زعفران : ۱ قاشق مربا خوری
روغن : ۲۰۰ گرم
این پلو در گذشته که کبک فراوانتر بود از پلوهای متداول بود ولی امروزه بهعلت عدم دسترسی به کبک کمتر تهیه میشود ولی چون پلوی بسیار مطبوعی است طرز تهیه آن ارائه میگردد تا اگر روزی روزگاری کبکی بهطور شما خورد از طبخ آن لذت ببرید.
برنج را خیس کرده و کبک را خشک پر میکنیم (یعنی پرهای آن را بدون آنکه در آبجوش بزنیم میکشیم) موهای ریز آن را میسوزانیم و به دقت میشوئیم با ۲ تا ۳ لیوان آب و کمی نمک و یکی دو عدد پیاز خرد کرده میگذاریم بپزد باید بعد از پختن در حدود یک لیوان آب بیشتر نداشته باشد بعد آن را قطعه قطعه کرده استخوانهای درشت آن را میگریم خلال تلخی گرفته را با یک لیوان شکر و یک لیوان آب چند جوش میدهیم تا مغز خلال شیرین شود بعد آن را از شربت خارج مینمائیم زعفران را در کمی آب جوش حل مینمائیم زیره را هم تمیز کرده بعد برنج را آبکش میکنیم، مانند چلوی ساده و خلال و زیره را روی برنج میگذاریم نصف زعفران را با ۳ تا ۴ قاشق روغن مخلوط با آب کبک میکنیم وقتی عرق برنج را گرفتیم روی برنج میدهیم و پلو را در فر یا روی آتش دم میکنیم در صورت طبخ در فر حرارت ۳۵۰ درجه به مدت یکساعت تا یکساعت و نیم است موقع کشیدن پلو دو کفگیر از برنج را بقیه زعفران مخلوط کرده قطعات کبک را خارج مینمائیم پلو را در دیگ مخلوط میکنیم و در دیس میکشیم و قطعات کبک را روی آن قرار میدهیم با برنج زعفرانی روی آنرا میپوشانیم و بعد کمی روغن داغ کرده روی دیس میدهیم.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافی است.
گوشت کبک : ۳ عدد
پوست نارنج : ۳ فنجان
زیره : ۲ قاشق سوپخوری
زعفران : ۱ قاشق مربا خوری
روغن : ۲۰۰ گرم
این پلو در گذشته که کبک فراوانتر بود از پلوهای متداول بود ولی امروزه بهعلت عدم دسترسی به کبک کمتر تهیه میشود ولی چون پلوی بسیار مطبوعی است طرز تهیه آن ارائه میگردد تا اگر روزی روزگاری کبکی بهطور شما خورد از طبخ آن لذت ببرید.
برنج را خیس کرده و کبک را خشک پر میکنیم (یعنی پرهای آن را بدون آنکه در آبجوش بزنیم میکشیم) موهای ریز آن را میسوزانیم و به دقت میشوئیم با ۲ تا ۳ لیوان آب و کمی نمک و یکی دو عدد پیاز خرد کرده میگذاریم بپزد باید بعد از پختن در حدود یک لیوان آب بیشتر نداشته باشد بعد آن را قطعه قطعه کرده استخوانهای درشت آن را میگریم خلال تلخی گرفته را با یک لیوان شکر و یک لیوان آب چند جوش میدهیم تا مغز خلال شیرین شود بعد آن را از شربت خارج مینمائیم زعفران را در کمی آب جوش حل مینمائیم زیره را هم تمیز کرده بعد برنج را آبکش میکنیم، مانند چلوی ساده و خلال و زیره را روی برنج میگذاریم نصف زعفران را با ۳ تا ۴ قاشق روغن مخلوط با آب کبک میکنیم وقتی عرق برنج را گرفتیم روی برنج میدهیم و پلو را در فر یا روی آتش دم میکنیم در صورت طبخ در فر حرارت ۳۵۰ درجه به مدت یکساعت تا یکساعت و نیم است موقع کشیدن پلو دو کفگیر از برنج را بقیه زعفران مخلوط کرده قطعات کبک را خارج مینمائیم پلو را در دیگ مخلوط میکنیم و در دیس میکشیم و قطعات کبک را روی آن قرار میدهیم با برنج زعفرانی روی آنرا میپوشانیم و بعد کمی روغن داغ کرده روی دیس میدهیم.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافی است.
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
مجلس شورای اسلامی مجلس شورای نگهبان ایران دولت حجاب دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران انتخابات افغانستان رئیسی رئیس جمهور
تهران شورای شهر تهران شورای شهر هواشناسی شهرداری تهران پلیس قتل سیل فضای مجازی کنکور وزارت بهداشت سازمان هواشناسی
قیمت دلار مالیات خودرو دلار قیمت خودرو بانک مرکزی بازار خودرو قیمت طلا مسکن تورم ایران خودرو سایپا
زنان تئاتر تلویزیون سریال بازیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران سینما ازدواج فیلم موسیقی قرآن کریم
سازمان سنجش خورشید
رژیم صهیونیستی فلسطین غزه اسرائیل آمریکا جنگ غزه روسیه چین اوکراین حماس ترکیه عراق
فوتبال پرسپولیس فوتسال استقلال تیم ملی فوتسال ایران بازی جام حذفی آلومینیوم اراک سپاهان تراکتور باشگاه پرسپولیس وحید شمسایی
هوش مصنوعی اپل آیفون تبلیغات هواپیما فناوری ناسا سامسونگ گوگل بنیاد ملی نخبگان مریخ
موز خواب بارداری دندانپزشکی آلزایمر کاهش وزن