شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

جداسازی و شناسایی قارچ‌های ساپروفیت از آلودگی قارچی تخم ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در مزارع تکثیر استان مازندران


جداسازی و شناسایی قارچ‌های ساپروفیت از آلودگی قارچی تخم ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در مزارع تکثیر استان مازندران
از تخم های قارچ زده (۹۰۰ نمونه) از ۶ مزرعه در استان مازنداران نمونه برداری و محیط های سابور و دکتسروزاگار، کرن میل آگار، گلوکز پپتون آگار و همچنین در محیط آب مقطر استریل به همراه دانه شاهدانه در دمای اتاق ۲۴-۱۸ درجه سانتیگراد کشت داده شدند. سپس کلنی های قارچ رشد یافته از نظر ماکروسکوپی و میکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه ۱۲ نوع قارچ بر اساس مشخصات ریخت شناسی جداسازی گردید که ۳ قارچ متعلق به خانواده ساپرولگنیاسه آ که عبارتند از ساپرولگنیا پارازیتیکا، گونه ساپرولگنیا، گونه آکلیا. ۹ قارچ دیگر شناسایی شده عبارتند از: پنی سیلیوم، آسپرژیلوس، پسیلیومایسس، آکرومونیوم، فوزاریوم اکسیسپاروم، فوزاریوم سولانی، آلترناریا، هلمنتوسپوریوم و موکور در این مطالعه قارچ های ساپرولگنیا پارازیتیکا، گونه ساپرولگنیا، گونه آکلیا که از قارچ های بیماریزای مهم در ماهی محسوب می شوند، از تخم های قارچ زده جداسازی و شناسایی گردیدند و به نظر می رسد که عامل اصلی آلودگی قارچی تخم در مراکز تکثیر قزل آلا قارچ های خانواده ساپرولگنیا بویژه قارچ ساپرولگنیا پارازیتیکا با %۱۳.۱۸ موارد جداسازی باشد. البته قارچ های ساپروفیت جداشده نیز قادر به استقرار و رشد روی تخم های مرده بوده و می توانند در پیشرفت آلودگی قارچی تخم موثر باشند.
حسین علی ابراهیم زاده موسوی
سیدمهدی حسینی فرد
علیرضا خسروی
مهدی سلطانی
مهدی یوسفیان
منبع : پایگاه اطلاعات علمی