پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا


«منجی هالیوود» آخرین ضربه طبل توخالی غرب


«منجی هالیوود» آخرین ضربه طبل توخالی غرب
در دو سه دهه گذشته، موضوع منجی گرایی، موعود باوری و آخر الزمان شناسی به شدت مورد توجه رسانه های غربی بویژه رسانه های دیداری و شنیداری قرار گرفته و در طول این سالها ده ها فیلم سینمایی و ویدئویی با موضوعاتی چون «نبرد آخرالزمان» (آرماگدون)، رویدادهای آخر الزمان، ظهور مسیح به عنوان منجی موعود آخرالزمان و حوادث و رویدادهای آن در قالب برنامه های نمایشی و مستند ساخته و پخش شده است. البته، در مورد چرایی رشد و گسترش این مباحث در رسانه های تصویری غربی، دیدگاه های مختلفی مطرح شده است؛ اما براساس ادله و مستندات موجود، می توان گفت دلیل این رشد و گسترش، توسعه دامنه نفوذ فرهنگی، سیاسی جریان مسیحیت بنیادگرا، یا مسیحیت صهیونیستی در طول سالهای اخیر است، زیرا این جریان آموزه های آخرالزمانی کتاب مقدس را دستمایه فعالیتهای سیاسی- نظامی خود در جهان قرار داده و همه تلاشش را متوجه تحقق پیشگوییهای کتاب مقدس ساخته است.
از همین رو، از ابزار رسانه به بهترین شکل در جهت اهداف خود بهره برداری می کند و صد البته یکی از اهداف این مجموعه در هالیوود، مقابله با آموزه های آخرالزمانی اسلام و بدنام کردن منجی موعود مسلمانان است.
دکتر محمد صابر جعفری، معاونت پژوهشی مرکز تخصصی مهدویت، در پاسخ به این سؤال که آخرالزمان در نگاه تصویرسازان هالیوود چه جایگاهی دارد، می گوید: «نکته مهم این است که در غرب و مجموعه سینمایی هالیوود نگاه خاصی وجود دارد و آن نگاه در جهت تمامیت خواهی مستکبران عالم و در اصطلاح غرب است. با توجه به این موضوع، این افراد نسبت به امروز و آینده برنامه ریزی می کنند. هم از نظر تئوری و هم از نظر عملی. آنچه اتفاق افتاده، برنامه های ویژه آنها برای امروز و فرداست. فرصت امروز یعنی فرصت طلبی و مدیریت زمان به نفع خواسته های خودشان. چون دیگران استثمار می شوند و مورد تهاجم و جنگ قرار می گیرند؛ درست مثل وضعیت کنونی جهان که امکانات فقط در دست ده درصد مردم دنیاست.
نکته بعدی برای مدیریت امروز، ساختن فردایی است به نفع خودشان. چون در نگاه آنها مدیریت کامل یعنی زندگی در زمان امروز و رصد کردن اتفاقهای فردا (آینده). شناختن رقبای جهانی و مدیریت بر آنها و به این مرحله می گویند آینده نگری. در واقع، در خصوص مسأله آخرالزمان به این نکته واقفند که با توجه به ظلمهایی که در دنیا می شود، آینده از آن مستضعفانی است که مورد ظلم واقع شده اند و البته در آینده علیه مستکبران خواهند شورید.
اما از نظر ادیات هم این افراد می دانند که تمام ادیان نسبت به آینده حادثه ای را مطرح می کنند که مردی آسمانی می آید و بساط ظلم برچیده می شود، که وقتی بیاید، عدالت محوری را که نقطه مشترک همه ادیان است، برقرار می کند. بنابراین، نسبت به این قضیه حساسیت نشان می دهند و حادثه بعدی که اتفاق می افتد، این است که با آینده نگری به سراغ آینده سازی می روند و آینده را آن طور که می خواهند، می سازند.»
وی خاطرنشان می کند: «ما موارد بسیار زیادی را شاهد بوده ایم که سیاستمداران جهانی قبل از این که حادثه ای رخ بدهد، آن را پیش بینی و پیشگویی می کنند و پس از آینده نگری، آینده را آن طور که خودشان می خواهند، می سازند. در فیلمهای آخرالزمانی هم این مسأله بسیار دیده می شود؛ نگاهی که نشان از این دارد که آینده در دست بشریت است، خدایی وجود ندارد و حتی موعود آسمانی که همه در انتظار آن هستند، بشری است که هر طور آنها بخواهند، رفتار می کند؛ درست مثل بازی شطرنج، فقط جای مهره ها را عوض می کنند.
مظلومان عالم را به عنوان ظالم و تروریست و تروریستهای بین المللی را به عنوان مظلومان عالم و منجیان آخرالزمان مطرح می کنند. البته، بسیاری از این نوع فیلمها معمولاً غیرمستقیم و کنایه ای است و پازلی را تشکیل می دهند که در آن کارهای خارق العاده و تقدس جزء کارهای معمولی معرفی می شوند، پس ما هم باید امروز را بشناسیم و به عنوان منتظران حضرت آینده نگری کنیم و به سوی معرفی بیشتر ایشان حرکت نماییم. تا در مقابل افکار موهوم غرب، استراتژی محکمی را ارائه کنیم.»
دکتر جعفری در پاسخ به این سؤال که یهودیان هالیوود چه نگاهی در خصوص ظهور حضرت مهدی(عج) دارند، می گوید: «البته، نگاه منحصر به مسیحیان یا یهودیان نیست؛ بلکه مربوط به صهیونیسم بین الملل است. بنابراین؛ برای مخدوش کردن چهره اسلام، از ابزاری بهره برداری می کند و بهترین وسیله هنر است. بنابراین، هالیوود هنر را در سیطره خودش در می آورد و از این وسیله در جهت رسیدن به اهداف پلیدش استفاده می کند. هنر و تکنولوژی پیشرفته سینما در خدمت آنهاست در پیشبرد منافع شان برای کنار زدن رقیب ها، پس این نگاه صهیونیستی، نگاه سیطره بر عالم است، به طوری که بحث آخرالزمان با توجه به این نگاه مطرح می شود و دچار تغییر و تحریف می گردد.»
اما در بسیاری از آثار سینمای هالیوود، شخصیتهایی دیده می شوند که صاحب خرق عادت و به قولی معجزه هستند. آیا نوعی تقدس زدایی از بزرگان دینی مثل امام زمان(عج) و عادی جلوه دادن معجزه آخرالزمان است؟ دکتر جعفری در پاسخ به این پرسش می گوید: «بله در هالیوود دیدگاهی به نام مرد برتر یا سوپرمن مطرح است که در واقع این آدم می تواند دست به هر کاری بزند که مافوق تصور بشر است. او منجی انسانهاست و می تواند عدالت را برپا کند. در واقع، شاید به این دلیل که ذهن بشر آمادگی پذیرش قدرتی برتر به این شکل را دارد، ولی این مرد برتر تحریف می شود و طبق خواست و اراده آنها حرکت می کند و باز منجی همان می شود که هالیوود در نظر دارد.»
در برخی از آثار سینمایی هالیوود می بینیم که قائل به ظهور خدا هم هستند و در فیلمی مثل «جبرئیل بر فراز کاخ سفید» می بینیم که خدا به کمک رئیس جمهور آمریکا می آید و مسائل مملکت را حل و فصل می کند. دکتر جعفری در رابطه با این موضوع می گوید: «آنچه رخ می دهد این است که مستکبران عالم در حال حاضر در گفتگوهایشان هم خودشان را قدسی می دانند و دارای یک رسالت جهانی نجات بشریت. بنابراین، در این تعریف می توانند از خدا هم استفاده ابزاری داشته باشند و به نوعی بگویند یکی از قدرتهای بزرگ هستند. طبیعی است که در فیلمی خودشان را به جای خدا معرفی می کنند. و این سیاست قدرتهای استعماری غرب است.»
وی تصریح می کند: «قدرتهای استعماری جنگ افروزی می کنند، خودشان را به عنوان نجات بخش معرفی می کنند و با ایجاد یک توهم در ذهن بشریت، خودشان را مسلط به قدرت الهی معرفی می کنند.»
می پرسم چرا هیچ وقت از طرف مسیحیت به این قضایا اعتراض نشده، دکتر جعفری می گوید: «چرا این قضیه بارها مورد مخالفت قرار گرفته است، اما در این جریان هالیوود همه را با خودش هماهنگ کرده است. البته به خاطر سرمایه گذاریهای کلان در جهت مخدوش کردن اذهان دنیا، تا حدودی موفق بوده اند اما چیزی که در عالم در حال وقوع است، اتفاق دیگری است. چون انسانها با همه بدیهایشان نظری دارند که خوب و بد را تشخیص می دهد و فطرتاً به دنبال حقیقت هستند؛ مثل رویکردی که به ایران و انقلاب اسلامی وجود دارد و حتی نگاه به اسلام. رامسفلد نگاهی دارد به مردم فلسطین با این مضمون که: «فلسطینی ها انقلاب را از حزب ا... لبنان، حزب ا... از انقلاب اسلامی ایران و انقلاب اسلامی از نهضت سال ۶۱ هجری و قیام امام حسین(ع) آموخته اند.» لذا اعتراف این سیاستمدار آمریکایی، نشان از نگاه ویژه غربی ها به اسلام و ایران دارد.
وی در خاتمه می گوید: «در حال حاضر برخلاف تلاش همه مستکبران عالم در جهت از بین بردن اسلام باز توجه جهانیان را به اسلام، پیامبر اکرم(ص) و ظهور آخرین منجی شاهد هستیم. و الگوهای نظام استعمار در اشکال نسبیت امتحان خودشان را پس داده اند و دست آنها برای مردم جهان رو شده است و نظام استعمار که زمانی مدعی بود حرف هایی برای گفتن دارد، حالا برای این که دیگران را تصاحب کند، مجبور است به حمله نظامی متوسل شود؛ درست مثل زمانی که مغولها حمله می کردند و یا جنگهای اولیه صلیبی؛ یعنی این گروه آن قدر بی محتوا شدند که برای تصاحب به حمله نظامی متوسل می شوند. این مسأله نشان از این دارد که نظام غرب از درون در حال از هم پاشیدگی است و هر آنچه دارد، طبل توخالی است؛ اما در این شرایط رسالت هنرمندان ما بیشتر از قبل است.»
ملیحه پژمان
منبع : روزنامه قدس