یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

حس تشنگی را فراموش نکنید


حس تشنگی را فراموش نکنید
آب ۵۰ تا ۷۰ درصد وزن بدن یک فرد بزرگسال را تشکیل می‌دهد. آب برای رشد و نگهداری بدن، حیاتی است. برای مثال، آب تنظیم‌کننده فشار بدن است و وسیله انجام واکنش‌های بیولوژیک بدن به فعل و انفعالات داخلی است. رژیم‌غذایی ما در طول روز باید جوری باشد تا آبی که از طریق ادرار و عرق از بدن دفع می‌شود، جبران شود. اگر آبی را که دفع می‌شود، جبران نکنید به عوارضی مثل سردرد، خستگی و از دست دادن تمرکز دچار می‌شوید. همچنین از دست رفتن آب بدن می‌تواند به موارد جدی‌تری نظیر مثل یبوست و سنگ کلیه منتهی شود.
● چه مقدار آب باید مصرف کرد؟
بدن از سه راه آب مورد نیاز خود را تامین می‌کند:
▪ نوشیدنی‌ها، مثل آب یا موادی که حاوی آب است مثل چای.
▪ غذاهای جامد، به خصوص میوه‌ها و سبزیجات، حتی موادی مثل نان و پنیر نیز تامین‌کننده‌های آب بدن هستند.
▪ یکی از نتایج فرعی فعل و انفعالات شیمیایی بدن آب است.
بیشتر افراد بزرگسال سالم به یک و نیم تا سه لیتر آب در روز نیاز دارند، یعنی نوشیدن شش تا هشت لیوان متوسط آب در روز ضروری است. نوشیدنی‌هایی نظیر چای، قهوه و آب میوه هم جزو آب دریافتی بدن محسوب می‌شوند. البته افرادی که از نظر فیزیکی فعال هستند و همچنین همه افراد در طول فصل های گرم بیشتر به آب نیاز دارند. شما می‌توانید از رنگ ادرارتان متوجه شوید که آیا آب کافی استفاده می‌کنید یا خیر. اگر رنگ ادرارتان گاهی روشن باشد، یعنی آب کافی استفاده می‌کنید، اما اگر رنگ ادرار زرد پررنگ باشد، احتمالاً به مقدار آب بیشتری نیاز دارید.
● چگونه آب کافی بنوشیم؟
در اینجا چند راهکار ساده برای اینکه آب بدن خود را تظیم کنید، ارائه می شود:
▪ صبح خود را با یک لیوان آب آغاز کنید.
▪ عادت کنید که در طول روز چای، قهوه و آب میوه مصرف کنید. فقط مراقب مقدار شکر استفاده شده با این مواد باشید و از مصرف زیاد آن دوری کنید.
▪ اگر در راه سفر هستید(حتی مسافرت‌های درون‌شهری که وقت نسبتاً زیادی از شما می‌گیرند) و یا برای ورزش از خانه بیرون می‌روید، یک بطری آب به همراه داشته باشید.
▪ این عادت را پیدا کنید که با هر وعده غذایتان یک لیوان آب استفاده کنید.
▪ حس تشنگی تا زمانی که کاملا بدن آب مورد نیازش را از دست بدهد، به سراغ شما نمی‌آید. بنابراین قبل از آنکه احساس تشنگی کنید، حتماً آب بنوشید ونوشیدن آب را موکول به تشنگی نکنید.
▪ مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید، چرا که دارای حجم زیادی آب هستند.
منبع : روزنامه فرهنگ آشتی


همچنین مشاهده کنید