پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

Nokia ۷۲۶۰


Nokia ۷۲۶۰
● آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود می باشد :
- گوشی موبایل
- شارژر
- هندزفری
- راهنمای مصرف کننده
● شرکت نوکیا در یک زمان سه گوشی را به بازار عرضه نمود : ۷۲۶۰ ، ۷۲۷۰ و ۷۲۸۰
این گوشی ها هر کدام به نوبه خود با نوآوری هایی روی مد موجود در بازار حرکت می کردند و این مطلب نشان دهنده عدم نظارت تک بعدی در شرکت نوکیا و بلکه نظارتی بر کل خط تولید می باشد . این گوشی ها جز در چند مورد کوچک از لحاظ کاربردی ، کاملاً به هم شبیه بودند ولی از لحاظ طراحی ، با هم تفاوت هایی دارند که همین تفاوت ها باعث فروش بالای آنها شد . چرا که خریدار می توانست در این میان یک انتخاب داشته باشد ؛ به عنوان مثال ۶۶۱۰ و ۷۲۱۰ کاربری های تقریبا برابری داشتند و اولی به عنوان یک گوشی تجاری ، فروش خوبی داشت و دومی به عنوان یک گوشی مدگرایانه ، فروش به نسبت مناسبی داشت .
۷۲۶۰ یک گوشی بازار گرا و تجاری نیست ، بلکه یک گوشی مطابق مد برای افرادی می باشد که به شیک بودن علاقمند هستند اکثر گوشی های اینگونه ، دارای بدنه قطره ای شکل وسیع ، یا مستطیل می باشد . ولی این گوشی از شکل جدید و خاصی برخوردار است که شاید طراحان نوکیا برای طراحی چنین شکلی ، بیشتر نظر بر فرهنگ و تاریخچه آمریکا داشته اند تا اروپا .
به همین دلیل خواهید دید که برق و شفافیت تمامی اجزای گوشی ، نقره ای ، سیاه براق پلاستیکی وهمچنین رنگ قرمز پس زمینه چشم را خواهد زد و جلب توجه خواهد نمود . این برای مطرح و مشخص نمودن صاحب گوشی در یک جمع مناسب است .
شاید اگر از این رنگ های حساس استفاده نمی شد ، فقط طراحی شکل گوشی ، چنگی به دل نمی زد .
این طراحی یک طراحی خاص ، تنها با یک رنگ و مدل می باشد و با خیلی از مدل های دیگر نیز متفاوت است . اما باید گفت که در برخی موارد ، گوشی واقعا موفق بوده است . شاید بیشتر آقایان متوجه نشوند که هدف از مدگرایی و نشان دادن خود به دیگران چیست ؟ ! شاید برای اینکه دیگران را شبیه به خود سازند و .... !!
به هر حال خیلی از اینگونه افراد از طبقه متوسط جامعه می باشند . این گوشی دارای امکاناتی شبیه دیگر گوشی ها می باشد و اختلاف قیمت آن به علت طراحی خاص آن است .
اندازه و ابعاد گوشی ۱۰۵x۴۵x۱۸ میلیمتر و وزن آن ۹۲ گرم است . این اندازه برای گوشی در این کلاس استاندارد بوده و شما مشکلی در کار کردن با آن نخواهید داشت .
به هر حال این گوشی مربوط به سری ۴۰ ، و البته ویرایش دوم آن است . به عنوان مثال گوشی ۳۲۲۰ تنها در نداشتن رادیو با سری های مشابه ، متفاوت است .
صفحه نمایش گوشی شما ۶۵۰۰۰ رنگ با رزولوشن (شفافیت) ۱۲۸×۱۲۸ پیکسل (۲۷.۵x۲۷.۵ میلیمتر) می باشد . که از لحاظ کیفیت به ۶۲۳۰ شبیه است . منوها و تصاویر خیلی شفاف نبوده ولی خوانا هستند . شاید این رزولوشن ، با کلاس گوشی، خیلی همخوانی نداشته باشد چرا که اکثر مصرف کنندگان این گونه گوشی ها ، طالب رزولوشن بالای ۱۲۸x۱۶۰ پیکسل هستند.
اگر عکس خاصی را در پس زمینه بیاندازید ، نوشته ها نازک بوده و خوب دیده نمی شوند . البته در عین حال نکات مثبتی هم وجود دارد و آن این است که در حین شماره گیری ، صفحه ای سفید در پس زمینه ظاهر می شود . شما مثل اکثر گوشی ها ، تصاویر و... زیادی را به صورت پیش فرض روی گوش خود دارید . این نکته را نیز متذکر می شویم که صفحه نمایش شما در نور آفتاب هم به خوبی دیده می شود .
صفحه کلید ۷۲۶۰ پلاستیکی بوده و کلیدها روکشی از جنس کرم دارند . کلید ها کمی لق بوده و در حین تایپ پیام ، کمی مشکل ساز خواهد بود . البته به خاطر یک رنگ بودن (نقره ای) کلیدهای برقراری و عدم برقراری تماس ، خیلی وقت ها امکان دارد فشار دادن آن ها اشتباه شود .
در حالت کلی صفحه کلید از راحتی نرمال و متوسطی برخوردار است و بیشتر نظرها جلب درخشندگی صفحه کلید می شود .
کلید روشن و خاموش در بالای گوشی تعبیه شده و کلید کنترل حجم صدا در کناره گوشی قرار گرفته است . یک فرورفتگی در کنار گوشی وجود دارد که مخصوص مادون قرمز (Infrared) می باشد . البته صدای زنگ ها هم از همان فرورفتگی شنیده می شود .
محل اتصال شارژر در پائین می باشد . برای پورت pop هم می توانید انتهای گوشی را نگاه کنید . یک دوربین VGA هم پشت گوشی می باشد و نوارهای نقره ای نیز می توانند نقش آیینه را برای شما ایفا کنند .
باتری گوشی شما BL-۵B-Li-Ion ۷۶۰ mAh بوده که در پشت گوشی قرار می گیرد و طبق گفته سازنده حدود ۳ ساعت صحبت را می تواند پشتیبانی کند و ۳۵۰ ساعت در حالت استندبای بدون هیچ فعالیتی ، البته در یکی از آزمایشات این گوشی ۵ روز با ۴۵ دقیقه صحبت کار نموده است . محل قرار گیری سیم کارت شما هم کاملا سنتی و مانند گوشی های قبلی می باشد .
● منوها (Menu) :
شاید باید گفت در این رابطه ، ۷۲۶۰ نمونه کامل شده ۳۲۲۰ می باشد و تفاوت در بازی ها ، نمایه ها ، شکل ها و رادیوی FM می باشد . همان گونه که گفته شد این گوشی طبق ویرایش دوم سری ۴۰ ساخته شده و شما قابلیت لیست نمودن در منو و زیر منوها را خواهید داشت . البته به عنوان پیش فرض این گوشی لیستی به همراه نام ها دارد . شما می توانید لیست دوم را همراه آیکن ها انتخاب نمائید و چون فایل های تصویری از اهمیت خاصی برخوردار است ، می توانید بعضی از را آنها همان طور که در لیست کامپیوتری می بینید ، مشاهده نمائید . به عنوان مثال با انتخاب گزینه Option برای یک عکس می توانید تنظیمات آن را تغییر داده و سپس آن را به عنوان پس زمینه انتخاب کنید و این نشانه راحتی کار با گوشی می باشد . سرعت انجام عملیات در گوشی مناسب است ، ولی با افزایش کارایی ها این زمان هم افزایش یافته است . به هر حال گوشی از نبودن دکمه های دسترسی سریع مثل آن چه در سونی اریکسون مشاهده می شود رنج می برد .
برای انتخاب اگر اشتباها دکمه چپ را به جای دکمه ی وسط فشار دهید ، هیچ اتفاقی نمی افتد و همان طور که در تصویر مشهود است جای آن نیز خالی می باشد . شما می توانید تا ۹ آیکن منو را در صفحه نمایش ، نشان دهید (مطابق شکل) و سپس آن را پائین و بالا ببرید .
با استفاده از چپ و راست کردن دکمه های حرکتی ، شاید بتوانید کاری سریع تر را با گوشی داشته باشید .
شما دارای ۷.۰ مگا بایت حافظه هستید که ۹۰۰ کیلو بایت آن در اختیار شماست و حداکثر حجم یک فایل ۱۲۸ کیلو بایت می باشد .
● دفترچه تلفن (Phone book) :
قابلیت ذخیره ۱۰۰۰ نام در حافظه داخلی گوشی می باشد ، ولی این میزان بدون اطلاعات زیادی در مورد افراد می باشد و در حالت متوسط ۶ تا ۷ شماره و توضیح برای هر فرد می توانید ۳۰۰ نام را ذخیره نمائید . شما می توانید ۵ شماره با نام های مشخص (اصلی ، خانه ، موبایل ، دفتر کار و فاکس) ذخیره نمائید و اولین شماره به عنوان پیش فرض قرار داده شده و دیگر تغییرات را از طریق منوی Edit انجام خواهید داد . همچنین آدرس پست الکترونیکی ، آدرس سایت ، آدرس پستی و یک نوشته کوچک نیز می توانید برای هر نفر وارد نمائید . شما برای هر فرد User ID نیز می توانید بگذارید که شبیه به کد های ICQ می باشد .
شما می توانید عکس افراد را هم به نام آنها در دفترچه تلفن اضافه نمائید . برای دیدن عکس باید فایل مربوط به فرد مورد نظر را باز نمائید . شما لیست های ساده و مشخصی را برای نشان دادن تلفن ها در اختیار خواهید داشت و می توانید هر نفر را به صورت فرمان صوتی در دفترچه تلفن ذخیره نمائید . این بخش حتی در خیابان هم به خوبی کار می کند . حدودا ۱۰۰ عکس را می توانید به نام اضافه نمائید و زمان برقراری ارتباط از طرف مقابل عکس او بر روی صفحه شما نقش می بندد . تصویر کمی بزرگتر از آنچه در لیست می باشد است . ولی باز هم کوچک است .
شما تنها دارای ۵ گروه بندی برای نام ها می باشید و برای هر گروه می توانید زنگ مخصوصی را قرار دهید . با در نظر گرفتن تمام شرایط دفترچه تلفن ، می توان گفت که از یک دفترچه تلفن متوسط برخوردار هستید . و به نسبت تولیدات نوکیا ، یک دفترچه تلفن متعادل است و نسبت به قبلی ها خیلی فرق نکرده است . شاید بیشترین امکانات دفترچه تلفن را ابتدا زیمنس و سپس سونی اریکسون فراهم نموده است .
● پیام ها (Messages) :
در این بخش ، گوشی از استاندارد نوکیا پیروی می کند . قابلیت ارسال پیام های متنی و تصاویر سیاه و سفید که سامسونگ و ال جی هم آنها را پشتیبانی می نمایند و حدود ۱۰ عکس هم در دستگاه ذخیره شده است . متاسفانه دستگاه ، EMS را که شبیه به MMS می باشد ، پشتیبانی نمی کند اما MMS در گوشی شما آشنای همیشگی خواهد بود و شما تا حجم ۱۰۰ کیلوبایت را می توانید با آن ارسال نمائید . عکس ، متن ، صوت ، ملودی و ....
شما یک سیستم E-mail توسعه یافته با کارکرد پروتکل pop۳/SMTP دارید که البته کم می باشد و پیوست های شما را پشتیبانی نخواهد کرد و با خیلی از فونت ها مشکل خواهید داشت ، البته نه در انگلیسی .
اما این بهترین در سری های ۴۰ می باشد و ما منتظر پیشرفت کاربری های جاوا در این سری می باشیم و شاید بهتر بود که این سیستم E-mail ، برنامه های Java را نیز پشتیبانی می نمود
گوشی شما ، Flash message نیز دارد ؛ یعنی پیام هایی که تنها به صورت آدرس روی صفحه فرد مقابل می آید و در حافظه ذخیره نمی شود . شاید باید گفت یک جور یادآوری است . این حالت از طرف گوشی هایی دیگر نیز با این امکانات برای شما که دارای چنین امکاناتی باشند برای شما فراهم خواهند بود .
● لیست تماس ها (Call list) :
در این بخش ، لیست تماس های گرفته شده (Dialed calls) ، لیست تماس های وارد شده (Received calls) و لیست تماس های از دست رفته (Missed calls) موجود می باشد . هر لیست گنجایش ۲۰ ورودی را داشته ، تاریخ و زمان هم کنار آن ثبت می گردد و با فشار دادن کلید Call شما به لیست تلفن های شماره گیری شده دست می یابید .
● تنظیمات (Settings) :
پروفایل ها را می توانید از این منو فعال سازید و یا با فشار کوچکی روی دکمه روشن و خاموش . حتی می توانید برای هر پروفایل زمان فعال شدن تعئین نمائید و برای هر رویداد و کاری نیز می توانید هشدار صوتی قرار دهید (زنگ) و تشخیص پروفایل ها یکی از موارد خوب گوشی های نوکیا می باشد .
تنظیمات صفحه نیز به شما این اجازه را می دهد که رنگ حاشیه ها و منوها و همچنین پس زمینه و اسکرین سیور را انتخاب نمائید که اسکرین سیور تصویری است که در حالت استندبای توسط گوشی نشان داده می شود . بهتر است برای انتخاب تصویر پس زمینه یا اسکرین سیور از تصاویر از پیش تنظیم شده گوشی استفاده نمائید . چرا که بهترین حالت را خواهند داشت و شما می توانید برای اسکرین سیور ساعت را نیز تنظیم نمائید . یک قفل صفحه کلید اتوماتیک و خودکار نیز در گوشی موجود می باشد و شما یک کد رمزدار نیز می توانید برای گوشی خود قرار دهید . برای هر عمل نیز می توان موقعیتی را تنظیم نمود . به عنوان مثال فعال سازی یک پروفایل وقتی به هندزفری یا شارژر متصل می گردد .
● گالری (Gallery) :
در اینجا تمام فایل ها و پوشه های مختلف را می توانید بیابید که هر یک نام ویژه خود را دارد . اجازه دهید ابتدا با دوربین شروع کنیم . شما با دوربینتان می توانید عکس های VGA بگیرید . تا ۱۵ ثانیه نیز می توانید فیلم برداری نمائید که کیفیت متوسطی داشته و صدا با تلفظ کلمات مفهومی دارد که البته نتیجه کار در PC خیلی خوب نخواهد بود . رزولوشن عکس ها ۸۰x۹۶ پیکسل است .
Dictaphone ( ضبط خبرنگاری ) هم می تواند ۵ دقیقه ضبط مکالمه داشته باشد و تعداد فایل های ذخیره شده ، تنها به میزان حافظه دستگاه بستگی دارد .
● رادیو (Radio) :
یک امکان استاندارد که در بیشتر گوشی های نوکیا نیز یافت می شود . شما دارای امکان انتخاب موج و همچنین حالت اتوماتیک آن می باشید . چون هندزفری نقش آنتن رادیو را ایفا می کند آن را به دستگاه متصل نموده و سپس اگر خواستید از هندزفری و یا بلندگو ها به رادیو گوش فرا دهید .
● تنظیم کننده (Organizer) :
شما می توانید حدودا ۱۰۰ تا ۲۵۰ ورودی را در حافظه داشته باشید که تعدادشان به طول آنها بستگی دارد . یک پاک کننده اتوماتیک ، پیام های قدیمی را حذف خواهد نمود . یک تقویم نشان دهنده ی ماه و هفته در گوشی دارید و آخرین تقسیم بندی زمانی ساعتی موجود در گوشی نیز می باشد . سوئیچ دسترسی سریع نیز در دستگاه موجود بوده و شما ۵ رویداد متفاوت را در گوشی می توانید ذخیره نمائید و البته یک متن کوتاه نیز درباره هریک پنج رویداد عبارتند از وعده ملاقات ، تماس ، تولد و یادآوری .
همچنین در to do list شما رویدادها را با سه نوع حساسیت بالا ، نرمال و پائین ، با تعیین یک زمان بحرانی برای هر یک ایجاد می نمائید . هر نوشته تا ۳۰۰۰ کاراکتر جا دارد و کلا در بیشترین حالت ها نیز کفایت می کند . شما از دو سایز مختلف فونت نیز بهره می جوئید .
زنگ ساعت شما ، برای یک بار زنگ زدن و همچنین تکرار زنگ قابل تنظیم است .
● کارایی ها (Application) :
همه کارایی ها و پیش تنظیمات به زبان Java در این بخش موجود است ، همچنین دیگر برنامه ها نظیر ماشین حساب ، تایمر زمانی و کرونومتر .
یکی از مطالب مهم موجود ، کیف پول الکترونیکی است که شما مهمترین اطلاعات خود را می توانید در آن جای دهید . این بخش فقط با یک رمز عبور محافظت می شود . اگر گوشی شما دزدیده شود ، دستیابی به این اطلاعات مشکل نخواهد بود . پس توصیه می شود ، از این بخش زیاد استفاده نکنید .
همچنین ۲ بازی هم بر روی گوشی شما می باشد ، یکی Back gammon و دیگری Glamour Pinball
● سرویس ها (Services) :
Web browser ویرایش ۲ در این گوشی موجود است و شما قابلیت دسترسی به GPRS را نیز دارید و از همین بخش WAP می توانید آن را برگزینید و دیگر بخش ها از همان ابتدا توسط اپراتور می تواند در گوشی شما Load گردد .
● Productivity:
طبق نتایج آزمایش Jbenchmark ویرایش ۲ ، این گوشی بین رقبای خود در این کلاس قهرمان شده است !
● اتصالات (Connectivity) :
برای اتصال می توانید از مادون قرمز (Infrared) استفاده کنید . البته EDGE هم دارید که لزومی ندارد ، چون هنوز جا نیفتاده است.
● در نهایت :
به طور کلی باید گفت ۷۲۶۰ مشکلی ندارد و تمام مسائل در آن حل شده است . زنگ ۱۶ تن پلی فونیک در بهترین شرایط نیز شنیده می شود . اما نوآوری خاصی در آن دیده نمی شود . شما نمی توانید برای زنگ دستگاه فایل های MP۳ را انتخاب کنید .
دیکتافون شما پسوند AMR ذخیره می کند و از آن می توانید به جای زنگ هم استفاده کنید . ویبره دستگاه متوسط بوده و بد نیست .
به علت طراحی عجیب دستگاه شاید نتوان از رقیب خاصی صحبت کرد ، به هر حال اگر ۷۲۶۰ خریده اید از قاب دستگاه مطمئن باشید . چون از کیفیت مناسبی برخوردار است . همچنین از کیف های ۶۲۳۰ نیز می توانید برای گوشی ۷۲۶۰ خود استفاده نمائید .
منبع : سایت جی.اس.ام