پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

چرا نباید جوش شیرین مصرف کرد ؟


چرا نباید جوش شیرین مصرف کرد ؟
از سال‌ها پیش نانواها برای این که خمیر نان زودتر ور بیاید و بتوانند سریع تر و به تعداد بیشتری نان بپزند، از جوش شیرین استفاده می‌کرده‌اند. درحالت طبیعی، فرایند تخمیر نان، باید با خمیر ترش انجام شود که در این صورت، حدود ۳ تا ۴ ساعت طول می کشد تا خمیر ور بیاید‌. با استفاد از جوش شیرین، جلوی فرایند طبیعی تخمیر نان گرفته می‌شود و در نان، تخمیر غیر طبیعی ایجاد می‌گردد، به این صورت که جوش شیرین به واسطه فعل و انفعالاتی که در خمیر به وجود می‌آورد، باعث می شود نان پف کند و به نظر برسد خمیر تخمیر شده است. اما تخمیر واقعی صورت نمی‌گیرد و فیتات‌ها در خمیر باقی می‌مانند. باقی ماندن فیتات‌ها در نان باعث می‌شود جذب فلزهای ۲ ظرفیتی تغذیه‌ای مثل کلیسم، آهن و روی کم شود و کمبود این مواد پیش آید. فقر این مواد از مشکلات تغذیه‌ای کشورماست. از سوی دیگر جوش شیرین ویتامین‌های گروه B را در نان از میان می برد و احتمال بروز بیماری گوارشی را افزایش می‌دهد و حتی موجب افزایش عوارض دوران بارداری و تولد نوزادانی با وزن کم می‌شود.
نان‌هایی که با جوش شیرین پخته می‌شوند، مزه خوبی ندارند و کیفیت آنها به حدی پایین است که چند ساعت پس از پخت، دیگر قابل خوردن نیستند.
منبع : مطالب ارسال شده