یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

طباخی ساده با مرغ


طباخی ساده با مرغ
●خوراك مرغ مدیترانه ای
۴۰۰ گرم كدوی سبز
۱ عدد فلفل قرمز كوچك
۱ عدد پیاز متوسط
۲ حبه سیر، كوبیده
۱۲۵ گرم زیتون سیاه هسته گرفته
۷۵ میلی لیتر روغن زیتون
۲ عدد سینه مرغ جدا از استخوان
۴۰۰ گرم گوجه فرنگی خردشده
۵۰۰ میلی لیتر آب مرغ یا نیم لیتر آب داغ با دو عدد قرص عصاره سوپ مرغ
۲ قاشق سوپخوری برگ ریحان خردشده
فر را با حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن كنید تا گرم شود. كدوها را شسته و سر و ته آنها را جدا كنید و حلقه حلقه كنید. فلفل قرمز را به صورت حلقه های نازك خرد كنید. پیاز را به صورت حلقه های نازك خرد كنید. كدو، پیاز، فلفل قرمز و زیتون را در یك ظرف پیركس بچینید و حدود ۶۰ میلی لیتر از روغن زیتون را روی آن ریخته كمی نمك و فلفل بپاشید. سپس این ظرف را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید.
گوشت مرغ را به صورت نوارهای مورب باریك خرد كنید. باقی مانده روغن را در یك تابه نچسب داغ كنید و قطعات مرغ را در آن تفت دهید تا سرخ شده و اندكی طلایی شوند.
حرارت فر را به ۲۰۰ درجه سانتیگراد كاهش دهید. قطعات مرغ را روی سبزیجات در ظرف پیركس بریزید. گوجه فرنگی و آب مرغ را در آن بریزید و بگذارید حدود ۲۰ دقیقه دیگر بپزد تا مرغ كاملا مغزپخت شود و خوراك جا بیفتد.
اگر هنوز آب خوراك زیاد است آن را در ظرف كوچكی بریزید و بگذارید با حرارت زیاد بجوشد تا آب اضافی تبخیر شود و سس غلیظ باقی بماند. سپس غذا را در ظرف مناسب برای سرو خوراك بریزید و سس را روی آن ریخته و برگ ریحان خرد شده را روی غذا بپاشید و همراه با برنج یا نان سرو كنید.
●خورش كاری تایلندی
۴۵۰ گرم گوشت سینه مرغ بدون پوست و استخوان
۲ قاشق روغن مایع
۲ قاشق مرباخوری پودر كاری
۳ قاشق سوپخوری موسیر تازه ورقه شده
۳ قاشق سوپخوری سیر، ریز خرد شده
۱ قاشق سوپخوری زنجبیل تازه ریز خرد شده یا یك قاشق چاپخوری پودر زنجبیل
۲ قاشق چایخوری پوست لیموترش رنده شده
۱ قاشق سوپخوری سویا سس
۱ قاشق چایخوری شكر
كمی نمك
۲۰۰ گرم نخودسبز پخته
۴۰۰ میلی لیتر شیر نارگیل
۳ قاشق سوپخوری آب
یك مشت برگ گشنیز
یك مشت برگ ریحان
گوشت مرغ را به صورت قطعات مربع شكل ۵۲ سانتی متری خرد كنید. روغن را در تابه نچسبی داغ كنید. مرغ را در آن سرخ كنید تا گوشت مرغ پخته و كمی طلایی شود.كاری را اضافه كرده یك دقیقه دیگر تفت دهید.موسیر، پوست لیمو، سیر، زنجبیل، سویا سس، شكر و نمك را به آن اضافه كنید و یك دقیقه دیگر تفت دهید. نخودفرنگی را همراه با آب و شیرنارگیل اضافه كنید و حرارت را كم كرده بگذارید به جوش آمده و ۱۵ دقیقه بجوشد تا مرغ كاملا مغزپخت شود. برگ گشنیز و ریحان را در خورش بریزید و هم بزنید سپس بلافاصله سرو كنید.
●برگر مرغ چیكن برگر
۱۲۰ گرم گوشت سینه مرغ چرخ شده
۲ قاشق سوپخوری پیاز رنده شده
۲ قاشق سوپخوری مغز كرفس ریز خرد شده
یك چهارم پیمانه پودر سوخاری
۳ تا ۴ قاشق سوپخوری روغن مایع یا روغن زیتون
۲ قاشق سوپخوری روغن زیتون
۱ قاشق سوپخوری آب لیموی تازه
یك قاشق سوپخوری سرخالی برگ ترخان خرد شده
نمك و فلفل به اندازه كافی
دو عدد نان همبرگری
گوشت مرغ، پیاز، كرفس، نیمی از پودر سوخاری، روغن زیتون، آب لیمو، ترخان، نمك و فلفل را در ظرف گودی بریزید و با یك چنگال خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. با دست كمی ورز دهید. به دو قسمت تقسیم كرده هر یك را به صورت یك دایره به قطر حدود یك سانتی متر درآورده و دو طرف آن را در پودر سوخاری بزنید.برگرها را در روغن داغ شده در تابه ای نچسب سرخ كنید تا طلایی شوند. هر دو سوی آنها را با حرارت متوسط حدود دو تا سه دقیقه سرخ كنید. برگرها را در نان همبرگری با سس دلخواه و كاهو یا خیارشور و گوجه فرنگی سرو نمایید.
سپیده سلیمی
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید