یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

این مرد را کسی دوست ندارد


این مرد را کسی دوست ندارد
در تاریخ آمریکا هیچ یک از روسای جمهوری به اندازه "جرج دبلیو بوش" نزد مردم این کشور و نیز دیگر کشورها نامحبوب نبوده اند. دلیل عمده این نامحبوبی براساس نظرسنجی های تازه ، " دروغگو" شناخته شدن بوش در نزد عامه مردم آمریکاست .
آمریکایی ها گفته اند که بر این باورند بوش اداره کشورشان را بر پایه "دروغ " بنا نهاده است. در طول تاریخ آمریکا "لیندن جانسون"، "ریچارد نیکسون" و "هری ترومن" نامحبوب ترین رییس جمهوری های آمریکا بودند ولی همه آنها این شانس را داشتند که به اندازه جرج بوش "‌مورد تنفر و نارضایتی " عمومی نبودند. میزان نارضایتی از ریچارد نیکسون (حتی پس از رسوایی واترگیت ) و هری ترومن به ترتیب از ۶۷ و ۶۶ درصد فراتر نرفت ، حال آنکه میزان نارضایتی از جرج بوش بر طبق تازه ترین نظر سنجی به رقم ۷۱ درصد رسیده که در تاریخ آمریکا بی سابقه است.
نتیجه این نظر سنجی که ماه گذشته میلادی توسط گروه "‌اوپینیون ریسرچ "و به سفارش شبکه خبری سی ان ان صورت گرفت ، حاکی از آن است که ۷۱ درصد شهروندان آمریکایی از جرج بوش " متنفر " و عملکرد او را در مقام رییس جمهوری تایید نمی‌کنند. پیش از این نظرسنجی و به فاصله یک هفته ، موسسه گالوپ میزان نارضایتی از رییس جمهوری آمریکا را ۶۹ درصد اعلام کرده بود که نشان می دهد جرج بوش حتی اندک محبوبیت خود را نیز به سرعت از دست می دهد که در چنین حالتی کنگره باید او را مورد استیضاح قرار دهد. این آمار کمترین میزان تایید عملکرد یک رییس جمهوری در تاریخ ۷۰ ساله نظرسنجی موسسه گالوپ به شمار می رود.
جنگ طلبی بوش از جمله لشگرکشی او به عراق ، یکی از عمده دلایل عدم محبوبیت او دانسته می شود که یک روز پس از حادثه یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ با آمار تایید ۹۰ درصدی از عملکردش روبرو شد.
"اوپینیون ریسرچ" در گزارش نظرسنجی انجام داده گفته است که : بر میزان مخالفان جنگ عراق نیز افزوده شده و ۶۸ درصد شهروندان آمریکایی انزجار خود را از این جنگ ابراز نموده اند و بر عده آنها بسرعت افزوده می شود.
"چارلز فرانکلین" ، یک پژوهشگر امور سیاسی دانشگاه ویسکانسین مادیسون می گوید: رکورد به جای مانده در مورد تایید عملکرد جرج بوش با توجه به اوضاع وخیم اقتصادی ‌آمریکا بدتر نیز خواهد شد. تحلیلگران مسایل داخلی آمریکا عقیده دارند ، آنچه موجب آن شد تا هیلاری کلینتون اقبال عمومی را برای رسیدن به نامزدی حزب دموکرات در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا از دست بدهد ، حمایت او از جنگ در عراق و ادامه حضور سربازان آمریکایی در این کشور بود.
با قضاوت درباره نظرسنجی‌ها، میلیون‌ها نفر در آمریکا و سراسر جهان آرزو دارند دوره کار جرج بوش هر چه سریع‌تر تمام شود که با رفتن او، آمریکا می‌تواند از شر جنگی فاجعه‌بار در خاورمیانه خلاص شود، از دخالت لفظی و نظامی در امور کشورهای دیگر دست بردارد، دوستان از دست داده را بازیابد و بار دیگر به گفته بنیانگذاران این کشور عمل کند که باید به افکار نوع بشر به درستی احترام گذاشت یا حداقل میلیون‌ها نفر آرزو دارند با رفتن بوش چنین شود.
فقط نگاهی به فهرست کارهای مختلفی که مردم قسمت‌های مختلف جهان براساس نظر سنجی ها از آمریکا می‌خواهند انجام دهد ، یا انجام آنها را متوقف کند ، نشان می‌دهد ماه عسل رییس‌جمهوری آینده این کشور خیلی کوتاه خواهد بود. افکار عمومی جهان از رییس جمهوری آینده آمریکا می خواهد تا اگر قادر به برچیدن رژیم صهیونیستی به عنوان " اصلی ترین عامل ناامنی در جهان " نیست ، او را وادار کند که حقوق فلسطینی ها را در داشتن دولتی در سرزمین اجدادی خود به رسمیت بشناسد. پیمان کیوتو برای جلوگیری از گرم شدن بیشتر زمین را بپذیرد . بازداشتگاههای مخفی و غیرمخفی در گوشه و کنار جهان را تعطیل کند. از شکنجه زندانیان دست بردارد. به دادگاه بین المللی جنایات جنگی ملحق شود و دهها خواسته دیگر .
تنفر از بوش رییس جمهوری آمریکا در گوشه و کنار جهان به توده های مردم محدود نمی شود. او در نزد بسیاری از رهبران محبوب و مقبول جهانی چون دکتر "ماهاتیر محمد " نخست وزیر پیشین مالزی نیز "چهره ای منفور" شناخته می شود که با نبودن امثال او، " جهان جای بهتری برای زیستن خواهد بود."
دکتر ماهاتیر در سخنرانی اردیبهشت ماه امسال خود در لندن وقتی از او خواسته شد تا دیدگاهش را در خصوص بوش و عملکردش از جمله در عراق بازگو کند ، او بدون درنگ گفت :" جرج بوش رییس جمهوری آمریکا ، تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس و جان هوارد نخست وزیر پیشین استرالیا ، منفورترین چهره های تاریخ هستند. این سه باید بواسطه سهمی که در جنگ عراق برعهده داشتند ، در دادگاه جنایتکاران جنگی محاکمه شوند."
به گفته دکتر ماهاتیر در همان جلسه، " سه جنایتکاری که نامبرده شد ، این جنگ (‌درعراق )‌را با دروغ به راه انداختند. جنگ یعنی کشته شدن مردم ، بنابراین چنین افرادی جنایتکاران جنگی به شمار می روند ."
در اینکه صدام یک جنایتکار به تمام معنا بود ، هیچ کس تردید ندارد ، ولی آنچه بوش و کارتل های نفتی با توسل به دروغ و فریب افکار عمومی در عراق کردند و می کنند ، مصداق های تمام و کمال جنایات جنگی است که در کنوانسیون های بین المللی به صراحت به آنها پرداخته شده است.
بوش و کارتل های نفتی برای زمینه چینی حمله به عراق به دروغ های بسیاری از جمله برنامه های پنهانی هسته ای صدام متوسل شدند که دیکتاتور جاه طلب بغداد نیز بدش نمی آمد چنین ادعاهایی داشته باشد.
ژنرال " کالین پاول " وزیر امورخارجه اسبق آمریکا از جمله افرادی است که برای دروغ های بسیارش در مورد عراق ، باید شریک جرم بوش دانسته شود. او در ۱۶ماه مه ۲۰۰۴میلادی از اینکه پیش از حمله نظامی به عراق ، از تریبون شورای امنیت سازمان ملل گفته بود عراق دارای سلاح کشتار جمعی است و با این گزارش خلاف واقع راه آمریکا را برای اشغال نظامی عراق هموار ساخته بود، عذرخواهی کرد . او گفت که ماموران اطلاعاتی او را گمره کرده بودند. اظهارات " پاول " که به صورت یک سند در تاریخ معاصر باقی خواهد ماند از شبکه تلویزیونی " ان بی سی " پخش شد و به نقل از این شبکه در روزنامه ها به چاپ رسید . عراقی ها اینک می توانند به این پوزش استناد کنند و از دولت آمریکا به خاطر مصائبی که دیده اند بر طبق کنوانسیون های بین المللی غرامت بخواهند. تجاوزی که براساس گزارش های مستقل بین المللی تا تاریخ اول خرداد سال ۱۳۸۷ ، حدود ۵ میلیون یتیم ، ۱۱هزار کودک معتاد ، یک میلیون و ۳۰۰ هزار کودک کارگر ، دهها هزار زن بدون شوهر و میلیونها آواره و مهاجر باقی گذاشته است.
این گزارشها که روی سایت گروههای مستقل مدافع حقوق انسان مانند "‌الجبران " ،"‌انسان " و "صدای کودکان عراقی " قابل دریافت است ، می گوید:" کشتار ، نابودی ، دستگیری ، تجاوز ، اعتیاد ، هتک حرمت مقدسات ،زنان و کودکان از جمله جنایت هایی است که منجر شده است تا نام جرج بوش رییس جمهوری آمریکا در کتاب رکوردهای گینس ثبت شود."
به نوشته " صدای کودکان عراقی " ده ها دختر نوجوان عراقی بین سنین ۱۲تا ۱۶ سال نیز قربانی تجاوز و سوء استفاده جنسی شده اند و تنها در بغداد ۱۱ هزار کودک معتاد شب و روز را در خیابانها می گذرانند.
سیاستهای بوش حتی متحدان سنتی آمریکا را نیز از آن دلسرد کرده است . نیوزویک در شماره اول فروردین سال ۱۳۸۷ خود نوشت :" عربستان سعودی که یکی از همپیمانان حیاتی آمریکااست دیگر به توانایی آمریکا برای مقابله با چالش های جهانی و منطقه ای اطمینان ندارد و گاه با بی میلی به مصالحه می پردازد و گاه به سختی مشغول مذاکره است و سعی دارد تا مسیر دیپلماتیک مستقلی را دنبال کند." و همچنین کارتر رییس جمهوری اسبق آمریکا درکتاب تازه خود "‌فلسطین ، صلح بدون تبعیض" می نویسد :" جایگاه آمریکا در میان مردم متحدان سنتی اش مانند مصر و اردن بشدت تنزل یافته و به کمترین سطح در طول تاریخ یعنی ۵ درصد رسیده است که علت آن حمایت بی چون و چرای آمریکا از اسراییل است."
رئوف پیشدار
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا


همچنین مشاهده کنید