سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

دروغ چهل‌هزار و یکم !؟


دروغ چهل‌هزار و یکم !؟
در آخرین ساعات از روز ۲۷ آبان ماه ۸۷ و در حالی که تنها چند ساعت تا حضور دکتر احمدی‌نژاد در مجلس به منظور دفاع از صادق محصولی - برای تصدی وزارت کشور - باقی مانده بود، سیمای جمهوری اسلامی ایران به یکی از خبرنگاران خود مأموریت داد تا به ریشه‌یابی برخی اخبار بپردازد که در فاصله استیضاح کردان تا معرفی محصولی به مجلس منتشر شد و همه آنها نشانه دلخوری‌های متقابل مجلس و دولت بود. این مجری علاقه‌مند به رئیس جمهور نیز انصافاً در انجام وظیفه محوله از هیچ کوششی دریغ نکرد. خبرنگار جوان و پرشور رسانه‌ملی، در گزارش خود از کسانی نام برد که به دنبال تخریب روابط دولت و مجلس هستند و برای آنکه ذهن مخاطبان برای یافتن این شیاطین بزرگ، دچار سردرگمی نشود تصویری مات از پیشخوان یک روزنامه فروشی را نشان داد. پس از آن هم به گفتگو با رئیس جمهور نشست تا از زبان او به اطلاع مردم برساند: »افرادی نشسته‌اند و با حرف‌های خلاف‌واقع - لابد بخشی از ۴۰ هزار دروغ معروف - می‌خواهند بر روابط دو قوهتاثیر بگذارند.« البته خبرنگار علاقه‌مند به رئیس جمهور، نیازی ندید که گفتگوی دو هفته قبل خود با احمدی‌نژاد را یادآوری کند که در آن، نمایندگان مجلس به خاطر تلاش برای استیضاح کردان با چه انتقادات شدیدی مواجه شده بودند! اما به هر حال این گزارش می‌توانست به معنایگام نهادن رئیس جمهور و همکاران او در مسیر جدیدی باشد که انتهای آن بهبود روابط با مجلس و همراهیدو قوه برای حل مشکلات مردم بود. در این میان،»‌مرغ عزا و عروسی« هم مطبوعات بودند که بایستی برای اثـبات هماهنگی دولت و مجلس، سر آنها به تهمت »خلاف گویی« بریده شود. ‌ ‌
چهل روز بعد از این گزارش تلویزیونی، رئیس‌جمهور بـه قم رفـت تـا مـبلـغـان اعـزامـی بـه شهرستان‌ها رابا اطلاعات کافی برای حمایت از برنامه‌های دولت نهم تغذیه نماید. وی در سخنرانی خود برای طلاب اعلام کرد: »در طول سه سال گذشته، چهل هزار دروغ و تهمت علیه دولت روا داشته‌اند.« رئیس‌جمهور با گذشت ۵ روز از این سخنان، در تبیین ادعای خود اظهار داشت: »آمار ۴۰ هزار دروغ، توسط دولت استخراج نشده، بلکه گروه‌های مردمی و دانشجویی، این آمار را به دست آورده‌اند.« اما به هر حال تردیدی وجود ندارد که این گروه‌ها، مورد تایید رئیس‌جمهور بوده‌اند وگرنه دلیلی وجود نداشت که او این ادعا را توسط چند هزار مبلّغ اعزامی از حوزه علمیه قم، به صورت مکرر به گوش ایرانیان در گوشه گوشه کشور برساند. قاعدتا بخشی از این دروغ‌های ادعایی، همان مطالبی است که خبرگزاری‌های رسمی و معتبر کشور در سه سال گذشته به نقل از اعضای دولت نهم مخابره کردند و پس از مدتی - گاه طولانی- توسط مسئولان دولتی تکذیب شد و رسـانـه‌ها به دروغ‌گویی متهم گردیدند. البته انعکاس همزمان یک اظهارنظر در رسانه‌های اصولگرا، اصلاح‌طلب و بی‌طرف و تکذیب آن پس از چند روز و حتی چند ماه، بـه مـردم کـمـک کـرده و می‌کند تا تشخیص دهند»رسانه‌ها دست به خلاف‌گویی و دروغ‌پردازی زده‌اند« یا »بعضی مسئولان، از اظهارنظر اولیه خود پشیمان شده‌اند!« اما سابقه طولانی بعضی از مسئولان در اظهارنظر و تکذیب، ما را بر آن داشت تا از این به بعد در موارد مهم، رسما پاسخ‌گویی تریبون‌داران دولتی در خصوص بعضی اظهارنظرها ‌ ‌را در اولین فرصت خواستار شویم.
روز گذشته بعضی از روزنامه‌ها، سخنان معاون پارلمانی رئیس جمهور را منتشر کرده‌اند که در آن، ضمن حمایت از مدیر کل سابق دفتر دولت در مجلس - که رئیس جمهور در یک مصاحبه تلویزیونی بر اخراج او تاکید کرد - نکاتیدر خصوص نمایندگان مطرح شد که به ادعای یکیدو روزنـامه، موجب کدورت بعضی از نمایندگان و واکنش آنها شده است.
این سخنان اگر درست باشد مشخص خواهد شد که اختلاف میان مسئولان دولتی و مجلسی‌ها، برخلاف اظهارات بیست و هفتم آبان‌ماه مقام عالیرتبه دولتی، یک واقعیت است و این گونه نیست که »افرادی با حرف‌های خلاف واقع بخواهند بر روابط دو قوه تاثیربگذارند«. اما اگر آنچه که در برخی جراید منتشر شده، اظهارات واقعی معاون رئیس جمهور نباشد مسئولان دولتی باید بـلافـاصلـه آن را تـکذیب کنند و به مردم بگویند که»چهل هزار و یکمین دروغ« به دولت نسبت داده شده است. زیرا در شرایط فعلی که کشور تحت تاثیر بحران اقتصادی جهان است هرگونه تنش در روابط دولت و مجلس، موجب ایراد خسارت‌های فراوان به مردم و کشور خواهد شد. فرقی هم نمی‌کند که با عینک بعضی یاران ‌رئیس جمهور به بحران جهانی بنگریم و آن را یک فرصت برای کشورمان بدانیم یا دیدگاه بسیاری از صاحب‌نظران را بپذیریم که نگران سرایت آثار منفی این بحران بر اقتصاد ملیو معیشت روزمره خانوارهای ایرانی هستند. بحران اقتصادی اگر یک فرصت باشد - که البته تردید فراوانی نسبت به این ادعا وجود دارد - بهترین راه استفاده از این فرصت، هماهنگی علمی و قانونمند دولت و مجلس برای استفاده بهینه از این فرصت است. اگر هم دیدگاهی درست باشد که زندگی اقشار آسیب‌پذیر و سایر قشرهای ایرانی را تحت تاثیر بحران اقتصادی می‌داند باز هم عبور از بحران و به حداقل رساندن زیان ایرانیان از این سونامی، مستلزم جلوگیری از اقداماتی است که روابط طبیعی دولت و مجلس را دچار خدشه می‌کند. پس تا قبل از آنکه یک اظهارنظر نـسـنـجـیـده یـا »دروغ چـهل هزار و یکم« به مرحله غیرقابل جبران برسد آقای رئیس جمهور وارد میدان شوند و اقدام لازم صورت دهند.
منبع : روزنامه آفتاب یزد