سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نتیجه معکوس


نتیجه معکوس
همزمان با وقوع انقلاب اسلامی پروژه نابودی انقلاب و یا دست کم مهار آن از سوی قدرت های غربی به رهبری آمریکا کلید زده شد. آمریکا علاوه بر خروج ایران از چنبره نظام سلطه بین الملل، این دغدغه بزرگ را نیز داشت که مقاومت، آزادیخواهی و استقلال طلبی ملت ایران خروش و یورش سایر ملت های مسلمان علیه قدرت های سلطه گر را نیز در پی داشته باشد.
و چنین بود که از نخستین روزهای بعد از پیروزی انقلاب دست به کار شدند و به گواهی اسناد و واقعیت های ثبت شده از هیچ توطئه ای چشم پوشی نکردند و از جمله، پروژه «طرح تحریم» را در چندین لایه به مرحله اجرا درآوردند، در لایه نخست «تحریم تسلیحاتی» را پیش کشیدند و با تصویب قانونی تحت عنوان «کنترل صدور تسلیحات» کلیه صادرات تجهیزات، تسلیحات و جنگ افزارهای نظامی به ایران ممنوع شد. لایه بعدی این طرح ، تحریم های نفتی بود و در حالی که یکسال از عمر انقلاب سپری نمی شد آمریکا که خود را کدخدای جهان می خواند در ادامه سیاست های قیم مآبانه و پدرسالارانه اش در پوشش «قانون گسترش تجارت» واردات نفت از ایران را ممنوع کرد.
در بیرونی ترین لایه طرح تحریم ها، در دهه ۹۰ میلادی آمریکایی ها طرح جامع تحریم اقتصادی ایران-مشهور به داماتو- را به تصویب مجلس سنا رساندند و به مرحله اجرا درآوردند.
علاوه بر طرح تحریم ها، در همان اوایل انقلاب به موجب فرمان نامشروع و غیرقانونی جیمی کارتر- رئیس جمهور وقت آمریکا- کلیه دارایی های دولت ایران نزد بانک های آمریکایی مسدود شد.
«تحریم سیاسی» نیز در پی تحریم های نفتی و اقتصادی و به عنوان اهرم فشارقویتر علیه جمهوری اسلامی ایران اجرایی گردید.
به موازات «تحریم ها» به عنوان فاز اول پروژه براندازی یا مهار انقلاب، فاز دیگر یعنی تهدیدات علیه انقلاب در دستور کار دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی قرار گرفت.
استفاده از گزینه نظامی و نبرد سخت، سامان دادن آشوب ها و غائله های خیابانی، شهری و قومی، ترور شخصیت های سیاسی و ایدئولوگ های انقلاب، تحرکات جاسوسی و ضدامنیتی، تهاجم و شبیخون فرهنگی و استفاده از الگوی نبرد نرم و بعدها در قالب ناتوی فرهنگی با اختصاص میلیاردها دلار، تلاش برای مخدوش کردن چهره انقلاب اسلامی با فهرست کردن اتهاماتی چون،
۱) حمایت از تروریسم،
۲) نقض حقوق بشر،
۳) تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته ای و بمب اتمی،
۴) جلوگیری از روند صلح در منطقه خاورمیانه ...
و همچنین فشار به دولت ایران از طریق صدور قطعنامه های شورای امنیت؛ را می توان از رئوس و سرفصل های بارز و مهم «تهدیدات» علیه کشورمان برشمرد.
اما اینک پس از سه دهه از «تحریم ها» ، «تهدیدات» و سایر اقدامات خصمانه آمریکا و متحدانش علیه ملت ایران و انقلاب اسلامی، نه تنها پروژه براندازی یا مهار انقلاب عینیت نیافته و در نطفه خفه گردیده است، بلکه نتیجه ای کاملاً معکوس داشته و عاملی برای رویکرد جدی فرد فرد ایرانیان به سوی خودباوری و اعتماد به نفس ملی شده است.
ایران فراتر از پیشرفت های خارق العاده اش در حوزه دفاعی و نظامی و موفقیت در اختراع سلاح های مدرن و فوق مدرن و طراحی و راه اندازی خط تولید موشک های دوربرد در عرصه های علمی و تحقیقاتی نیز حیرت و شگفتی قدرت های پرمدعا را برانگیخته است. کسب موفقیت های چشمگیر در زمینه های علمی از سلول های بنیادین و شبیه سازی گرفته تا دیگر عرصه های نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی، قابلیت تکنولوژیک ایران را به درجه و مرتبه ای رسانده است که در مخیله آمریکایی ها نمی گنجید. دست یافتن به دانش و فناوری هسته ای را می توان شاه بیت این پیشرفت ها و موفقیت ها نامید. البته خط ممتد و بدون وقفه توانمندی های علمی ایران کماکان ادامه دارد و «انگشت بر دهان گزیدن» دشمنان نیز تداوم یافته است.
اواخر هفته گذشته و در ایام دهه فجر سی امین سالگرد انقلاب اسلامی، یکی دیگر از پیشرفت های بزرگ علمی ایران رقم خورد تا بالندگی و پویایی انقلاب بار دیگر ثابت شود. ایران بعد از آنکه به کلوپ هسته ای قدرت های بزرگ در فناوری هسته ای راه یافته بود این بار به جمع ۸ کشور صاحب فناوری پرتاب ماهواره راه یافت. پرتاب ماهواره «امید» و حضور مقتدرانه ایران در فضا در حالی است که برخلاف تلاش کشورهای غربی که همیشه سعی داشتند پرتاب موشک های ایران را نمایشی و غیر واقعی توصیف نمایند، این بار دانشمندان و نهادهای علمی آنها را ناگزیر به اعتراف کرد.
پنتاگون و سازمان فضایی آمریکا- ناسا- ضمن صحه گذاشتن بر پرتاب موفقیت آمیز ماهواره امید چاره ای جز به رسمیت شناختن توانمندی علمی ایران نیافتند. هرچند که بلافاصله ماشین جنگ روانی رسانه های غربی روشن شد و پرتاب ماهواره ایران را در جهت استفاده از عملیات جاسوسی و اطلاعاتی وانمود کردند! و تکنولوژی مربوط به ماهواره «امید» را با توانمندی بالستیکی قیاس کردند و آن را نگران کننده برای کل منطقه قلمداد نمودند!
جالب اینجاست که هر چقدر آمریکایی ها و همپیمانان بی خرد شان بر برد تحریم ها و تهدیدات می افزایند اما در نمودار پیش رویشان رشد منحنی صعودی ایران را مشاهده می کنند و چون از تحلیل محتوایی پیشرفت ها و موفقیت های ایران مستأصل شده اند می کوشند از تاکتیک سوخته «ایران هراسی» بهره گیری کنند هر چند که از آنهم طرفی نبسته اند.
مشکل آمریکا و کشورهای غربی در برابر عدم درک ملت ایران و عدم شناخت قوه و قدرت واقعی انقلاب اسلامی محدود شدن در دایره ای مادی و فیزیکی است که هر چند سعی در تبیین داده ها دارند اما نتایج کاملاً معکوس خروجی آن است.
بنابراین مشکل تصمیم گیران و تصمیم سازان کشورها و قدرت های غربی به محوریت کاخ سفید را باید در جایی دیگر رصد و کنکاش کرد. مشکل اصلی آنها «متافیزیکی» است و ناتوانی در فهم مبانی انقلاب و بستری که انقلاب اسلامی در آن حرکت می کند و شرح این ماجرا مقالات جداگانه دیگری می طلبد.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز طی گزارشی در همین ایام که انقلاب اسلامی می رود تا با پشت سر گذاشتن سی سالگی خود دهه چهارم را آغاز کند با طرح این پرسش که «در مورد ایران چه باید کرد؟» از سردرگمی مقامات آمریکا در رویارویی با جمهوری اسلامی ایران پرده برداشت.
نیویورک تایمز با اشاره به این که امروز ایران بیش از ۵۰۰۰ سانتریفیوژ در اختیار دارد به کاخ سفید پیشنهاد می دهد که دیگر نمی توان مذاکره واشنگتن با تهران را مشروط به تعلیق غنی سازی ایران کرد و تصریح می دارد: «اکنون باید کاری را انجام دهیم که مناسب است، حتی اگر ایران به غنی سازی خود ادامه دهد.»
پیشرفت ها و موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف نظامی، دفاعی و علمی از سویی و ناکامی قدرت های غربی در اجرای پروژه براندازی یا مهار انقلاب و همچنین رشد روزافزون قدرت معنوی و نفوذ ایران در سطح معادلات منطقه ای و حتی جهانی از سوی دیگر- که امروز صریحا تحلیلگران و کارشناسان خارجی به آن اعتراف دارند- همگی ناشی از ماهیت ایدئولوژیک انقلاب اسلامی و حاکمیت «اسلام ناب» است.
و در این میان نقش برجسته و ممتاز و بی نظیر حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب و روحانیت اصیل که تمام دغدغه شان طرد الگوهای عاریتی شرق و غرب و حاکمیت الگوی اسلامی- ایرانی و اداره جامعه بر اساس مبانی و آموزه های اسلامی بوده و هست، ستودنی و درس گرفتنی است.
امروز مسئولیت نهاد روحانیت و حوزه های علمیه برای تبیین اسلام ناب و مراقبت از سم پاشی های دشمنان بسیار حساس و خطیر است.
دشمنان نظام هر چند از سیطره پیام اسلام ناب محمدی(ص) بر جان ها و فطرت های ملت های آزادیخواه در اقصی نقاط عالم عاجزند اما تا حدودی به نقش روحانیت اصیل در گسترش این پدیده الهی پی برده اند.
«بنیامین نتانیاهو» رهبر حزب لیکود رژیم صهیونیستی که از وی به عنوان شانس نخست وزیری در انتخابات ۱۰ فوریه (۲۲بهمن) نام می برند در گفت وگو با «جروزالم پست» با اشاره به دیدارهایش با «باراک اوباما» رئیس جمهور جدید آمریکا و تاکید بر این که ایران مهمترین موضوع مورد بحث آنها بوده است صریحا می گوید تا زمانی که ایران توسط روحانیون مذهبی - بخوانید اجرای الگوی دینی در کشور- اداره شود چیزی عاید ما نخواهد شد.
حسام الدین برومند
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید