جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

دستاورد های انقلاب اسلامی «ما می توانیم»


دستاورد های انقلاب اسلامی «ما می توانیم»
اخیراً محمدرضا باهنر، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در نشست واحد سیاسی جامعه اسلامی مهندسین به تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در ابعاد مختلف پرداخته است سخنان وی را با هم می خوانیم:
تردیدی نیست که انقلاب اسلامی یک انقلاب بزرگ مردمی و الهی بود و منشاء تحولات ساختاری، فرهنگی و رفتاری درایران نیز منشاء تحول درمنطقه و نظام جهانی شده است.
ارمغان اسلامی برای ملت ایران استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود و با پیروزی انقلاب اسلامی ریشه استبداد و اختناق در ایران کنده شد، انقلاب اسلامی ریشه وابستگی به بیگانگان را قطع و نظام جمهوری اسلامی در ایران استقرار یافت که درآن مردم نقش تعیین کننده دارند و ارکان نظام با رای مردم شکل می گیرد.
تفاوت جمهوری اسلامی ایران با سایر جمهوری ها در این است که محتوا و روح این جمهوری، اسلامیت و ارزش های الهی است. ارمغان انقلاب اسلامی برای کشور ما این بود که نظامی با رای مردم سرکار آمد که از مشروعیت بسیار بالایی برخوردار است و متکی به حمایت همه جانبه مردم است.
انقلاب اسلامی انسداد سیاسی را در ایران شکست و هویت اسلامی و ایرانی را به ملت ایران برگرداند و باعث خودباوری، اعتماد به نفس ملی و احساس توانمندی شد و شعار «ما نمی توانیم» را به شعار «ما می توانیم» تبدیل کرد.
پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تحقق آرمان های تاریخی ملت ایران مبتنی بر جبران عقب ماندگی های علمی بودیم و امروز ایران با دستاوردهای بزرگی که در زمینه های علمی، فنی، پزشکی و هسته ای به دست آورده است در مسیر پیشرفت گام برمی دارد.
با مقاومت ایران اکنون آژانس هسته ای نیز درگزارش های خود در صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران صحه گذاشته و اذعان می کند که در ایران فناوری هسته ای بومی شده است و نمی توان این فناوری را از ملت ایران گرفت.
با پیروزی انقلاب اسلامی نفوذ بیگانگان به ویژه آمریکا و اسرائیل در ایران قطع شد و آمریکا ناگهان احساس کرد مهم ترین پایگاه خود را در منطقه از دست داده است، انقلاب اسلامی جاسوسان آمریکایی را همانند تفاله به بیرون انداخت و تلاش های آمریکا برای آسیب رساندن به این انقلاب نتیجه معکوس داد.
انقلاب اسلامی باعث شد که ریشه ظلم و نابرابری در ایران خشکانده شود و همه مناطق کشور توسعه یابد و منافع کشور در همه نقاط ایران به ویژه در مناطق محروم عادلانه توزیع شود.
پس از انقلاب برای اولین بار در تاریخ ایران تجاوز بیگانگان با پایمردی رزمندگان اسلام رفع شد و ضمن حفظ تمامیت ارضی کشور، سازمان ملل متحد رژیم صدام را آغازکننده و متجاوز در جنگ معرفی کرد.
دیکتاتور عراق که به ایران تجاوز کرد و مردم عراق را به خاک و خون کشید آنچنان گرفتار ذلت شد که کشور خود را در اختیار بیگانگان قرار داد و با ذلت به چوبه دار آویخته شد و در مقابل ایران مسیر پیشرفت را به سرعت در همه جوانب طی می کند.
در سطح منطقه، آمریکایی ها می خواستند خاورمیانه بزرگ درست کرده و الگوی اسرائیل را به کل منطقه وکشورهای اسلامی توسعه دهند و حکومت هایی سرکار بیاورند که حافظ منافع امریکا باشند اما با شکست طرح خاورمیانه بزرگ آمریکا، این منطقه به مرکز خیزش های مردمی علیه آمریکا تبدیل شد.
همان گونه که حضرت امام راحل در ابتدای جنگ تحمیلی اعلام فرموده بودند آمریکا را در منطقه شکست خواهیم داد، امروز شاهد شکست های آشکار آمریکا در منطقه هستیم و رویای شکست ناپذیری ارتش اسرائیل با مقاومت ۳۳ روزه حزب الله لبنان باطل شد و نه تنها تلاش های آمریکا به نتیجه نرسیده است بلکه امروز تداوم موجودیت رژیم صهیونیستی به شدت مورد تردید قرار گرفته است.
امروز آرمان تشکیل دولت فلسطین با رای مردم این سرزمین اعم از مردمی که در فلسطین اشغالی زندگی می کنند و آوارگان فلسطینی که در کشورهای مختلف پراکنده شده اند به یک هدف قابل دسترسی تبدیل شده است.
امروز ملت های جهان متوجه شده اند که ریشه مشکلات زیر سر رژیم اسرائیل و ریشه مشکلات جهان هم زیر سر آمریکاست و حضرت امام خمینی(ره) زمانی این مسئله را مطرح کردند که به ذهن
هیچ کس خطور نمی کرد و حتی آمریکا نوعی مشروعیت در ذهن بعضی دولت ها و ملت ها داشت و عده ای تصور می کردند آمریکا می تواند مشکلات آن ها را حل کند.
در دهه اول انقلاب خط امام در کشور تثبیت و ثبات سیاسی پدید آمد و توانستیم یک جنگ تحمیلی هشت ساله را با موفقیت پشت سر بگذاریم. در دهه اول انقلاب نیز زیرساخت های کشور ساخته و ویرانی ها آباد و زمینه برای توسعه کشور فراهم شد.
در دهه سوم انقلاب اسلامی نیز شاهد پیشرفت های منطقه ای و جهانی ایران بودیم به اذعان ناظران سیاسی در اواخر دهه سوم انقلاب، ایران به عنوان بازیگر اصلی منطقه به یک قدرت تعیین کننده تبدیل شده است.
یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی این است که اسلام سیاسی به عنوان گفتمان غالب در دنیای اسلام مطرح و لیبرالیسم و سکولاریسم را به چالش طلبیده است.
کسانی که حاکمیت بلامنازع لیبرال دموکراسی را مطرح می کردند، امروز به قول سکولاریسم و گسترش گفتمان اسلامی سیاسی اذعان می کنند و به نظر می رسد برخلاف نظریه پایان تاریخ فوکویاما که معتقد بود لیبرال دموکراسی بر جهان حاکم می شود شاهد افول مقبولیت لیبرال دموکراسی و گرایش ملت ها به معنویت و بازگشت به دین و وحی الهی هستیم.
یکی از ویژگی های انقلاب اسلامی این بود که توانست سریعا رشد کرده و نیازهای خود را تامین و آفت ها، آسیب ها و موانع را رفع کند.
در دهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شاهد فروپاشی دو قطبی بودیم و امروز شاهد شکل گیری نظام چند قطبی هستیم که مهمترین قطب آن جهان اسلام است.
پایان بخشیدن به ترورهایی که در اوایل انقلاب انجام می شد، پشت سرگذاشتن جنگ هشت ساله و محاصره اقتصادی، خنثی کردن طرح های براندازانه آمریکا، مدیریت بحران در مسئله انرژی هسته ای و پشت سرگذاشتن توطئه نیروهای تجدیدنظرطلب نمایانگر توان بالای نظام جمهوری اسلامی ایران در مدیریت بحران و تبدیل تهدیدات به فرصت ها بوده است.
در نیمه دوم دهه ۷۰ جریانی می خواست مسیر انقلاب اسلامی را در جهت تحقق اهداف آمریکا مبنی بر فروپاشی نظام از درون منحرف و از طریق انقلاب رنگی اهداف براندازانه خود را تحقق بخشند اما امروز در بیست و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شعارهای حضرت امام راحل توسط نسل جوان با طراوات و شادابی بیشتری پی گیری می شود.
انقلاب اسلامی آن چنان توانی دارد که تجدیدنظرطلبی متمایل به خارج و سکولاریسم، تفرقه افکنی، دامن زدن به مسائل قومی و مذهبی را مهار و مدیریت کرده است و یقینا موانع و مشکلاتی را که در آینده دشمنان ایجاد خواهند کرد با قدرت وهوشیاری خنثی خواهد کرد.
بنابراین برای نسل انقلاب باید مسیر را به گونه ای آماده کرد که این نسل بتواند راه انقلاب را ادامه داده و از دستاوردهای انقلاب اسلامی پاسداری کند.
انقلاب اسلامی الگوهای بسیار مناسبی از نظر ساختار حکومتی، اعتماد به نفس ملی، پیشرفت های علمی با تکیه بر توان خودی و مقاومت در برابر توطئه ها به آزادیخواهان جهان ارائه داده است.
کسب استقلال سیاسی یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است و کسب استقلال اقتصادی سخت تر از استقلال سیاسی و کسب استقلال فرهنگی سخت تر و پیچیده تر از استقلال اقتصادی است.
باید فرهنگ انقلاب اسلامی را در جامعه تعمیق بخشیم تا الگوی موفقی به جهان ارائه دهیم؛ چرا که مهمترین قدرت انقلاب اسلامی قدرت نرم و قدرت فرهنگی آن است.
بنابراین از همه رسانه ها به ویژه رسانه ملی تشکر می کنیم که تلاش های زیادی را برای معرفی فرهنگ انقلاب اسلامی و حفظ حضور مردم در صحنه انجام می دهند.
از سویی رسانه ملی در ساخت و پخش سریال ها نباید تحت تاثیر جوسازی های برخی سیاهی ها را برجسته کند. در ساخت سریال می توان با استفاده از الگوهای مثبت ایثار، عطوفت و مهربانی اسلام، انقلاب و نظام، سریال های جذاب تولید کرد.
در شرایطی که با تهاجم فرهنگی مواجه هستیم باید در عرصه فرهنگ و هنر و رسانه استقلال خود را حفظ کرده و مرعوب نشویم و الگوهای مثبت خود را ترویج کنیم.
منبع : روزنامه کیهان