چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

مشروعیت انتقادی


مشروعیت انتقادی
كنفرانس «مشروعیت انتقادی» ۱۴ تا ۱۶ سپتامبر سال ۲۰۰۷از سوی كالج بریكبك دانشگاه لندن برگزار می‌شود. این كنفرانس كه هر سال با حضور علاقه‌مندان و دانشمندان فلسفه، حقوق و علوم سیاسی، به منظور گسترش تحلیلات حقوقی و سیاسی برگزار می‌شود، در مهمانسرای این دانشگاه برگزار می‌شود.
شروع این كنفرانس‌ها به سال ۱۹۸۳ برمی‌گردد و هر سال در یك نقطه از جهان برگزار می‌شود. عنوان این كنفرانس در سال ۲۰۰۷، «دیوار‌ها» (Walls) نام دارد. شاید این عنوان به ظاهر غریب به نظر رسد، اما برگزار‌كنندگان این كنفرانس معتقدند كه بررسی اموری كه انسان‌ها را از یكدیگر جدا می‌سازند، در این مرحله زمانی بسیار مهم است. ایشان در نظر دارند تا ساختارهایی كه مكاتب، سنت‌ها، دولت‌ها و جهان‌بینی‌ها را از یكدیگر متمایز می‌سازند، به چالش بكشند. بدین منظور ایشان به نام‌های رایج، مفاهیم فنی و فرانمود‌هایی كه به تقسیم انسان‌ها و به بازتولید ایشان می‌پردازند، تاكید دارند. این چشم‌انداز به طور بنیادین خواستار سنجش مسائل فراوانی است كه واحد‌ها را از هم جدا می‌سازند. دیوارها تنها منحصر نمی‌كنند، بلكه كسانی كه در آنها هستند را احاطه نیز می‌كنند. هدف تنها پوشاندن شكاف‌ها یا به سادگی تصدیق كردن مشروعیت آنها نیست، بلكه
● مواجه شدن منطقی با آنهاست.
مهمان ویژه این كنفرانس، اسلاوی ژیژك فیلسوف سیاسی مشهور اسلونیایی است. ژیژك، فیلسوف چپ‌اندیش اروپایی كه سنت فكری هگلی و لاكانی را با یكدیگر درآمیخته، در این كنفرانس با عنوان «فضای قانون» صحبت می‌كند. دیگر مهمان‌های این نشست عبارتند از: ازیكو دوسل استاد اخلاق دانشكده فلسفه دانشگاه بین‌المللی مكزیك و والتر میگنولو استاد ادبیات و انسان‌شناسی فرهنگی دانشگاه دیوك، كه درباره «قانون و خطابه» سخنرانی می‌كنند، الیزابت پاوینلی استاد انسان‌شناسی دانشگاه كلمبیا، امیلیو كریستودولیدیس استاد حقوق دانشگاه گلاسكو، كارین ون مارل استاد تاریخ حقوق دانشگاه پرتوریا كه در باب «زیبایی‌شناسی و سیاست»، «هگل: قانون و سنت» و «سنت‌های انتقادی در مطالعات حقوقی» بحث می‌كنند.
● توافقنامه عدم خصومت میان ادیان الهی
شركت‌كنندگان در همایش «گفت‌و‌گوی مسلمانان و مسیحیان» ضمن تشریح رسالت دینی قوی و واحد میان ادیان الهی، توافقنامه عدم خصومت میان ادیان اسلام و مسیحیت را امضا كردند. دكتر ازهری تیجانی، وزیر ارشاد و اوقاف سودان در همایش بین‌المللی«گفت‌و‌گوی اسلام و مسیحیت» رسالت دینی قوی و واحد ادیان مختلف كه از هزاران مسجد و صدها كلیسا به منظور تثبیت صلح، همزیستی و اصلاحات اجتماعی منشعب می‌شوند را مورد تاكید قرار داد. وی با اشاره به اینكه دو دین اسلام و مسیحیت باید زمینه‌های لازم برای ایجاد صلح و وحدت را به وجود آورند، تصریح كرد: این همایش زمینه‌ای فراهم كرده تا تجارب متنوع كشورهای مختلف در راستای همزیستی بین ادیان اسلام و مسیحیت و همچنین مبانی ارزش‌های دینی مورد توجه قرار گیرند. شركت‌كنندگان در همایش فوق زمینه‌ای برای بهبود روابط میان مسلمانان و مسیحیان را بر اساس شخصیت، هویت، فرهنگ و تمدن مسلمانان به دور از افراط و تفریط فراهم كرده و توافقنامه‌ای مبنی بر عدم خصومت میان ادیان به منظور تثبیت و تحكیم روابط میان آنها به امضا رساندند. طی این توافقنامه نقاط مشترك میان ادیان ابراهیمی چون اسلام و مسیحیت مورد تاكید قرار گرفت تا همكاری‌های مختلف در زمینه جنگ، فقر، بیماری، جهل، فروپاشی اخلاقی، مقاومت در برابر اقدامات شیطانی و تثبیت ارزش‌های دینی انجام گیرد. همایش بین‌المللی «گفت‌و‌گوی اسلام و مسیحیت» به منظور بهره‌گیری از تجارب همزیستی مسالمت‌آمیز میان مسلمانان و مسیحیان و بررسی ریشه‌های ادیان اسلام و مسیحیت، همزیستی و تسامح دینی در سودان برگزار شد. در این همایش سه روزه كه از روز چهارشنبه ۱۳ تیر آغاز شد و جمعه ۱۵ تیر ماه به پایان رسید، موضوعاتی چون آفریقا و جهان اسلام، آمریكا و اروپا، تجارب همزیستی مسالمت‌آمیز، تجارب همزیستی دینی در كشورهای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.
منبع : روزنامه تهران امروز