یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

زردچوبه مغز را تقویت می کند


زردچوبه مغز را تقویت می کند
زردچوبه كه از ریشه زردرنگ گیاه Curcuma longa به دست می آید یكی از ادویه های پرمصرف از جمله به عنوان جزیی از ادویه كاری است اما خواص زردچوبه به رایحه آن ختم نمی شود و این ادویه بر سلامتی هم موثر است.
دانشمندان در دانشگاه ملی سنگاپور كشف كرده اند كه ظاهرا خوردن كاری باعث تقویت قدرت مغز در سالمندان می شود.كوركومین Curcumin یكی از اجزای زردچوبه، یك ماده آنتی اكسیدان است و گزارش ها حاكی از آن است كه این ماده از ایجاد پلاك های آمیلونید در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری می كند. پژوهشگران سنگاپوری عادات خوردن كاری در ۱۰۱۰ فرد آسیایی ۶۰ تا ۹۳ را مورد بررسی قرار دادند و كاركرد آنها را در یك آزمون استاندارد كاركردشناختی (Mini Mental State Examination) مقایسه كردند.افرادی كه به صورت گاه گاهی یك بار یا بیشتر در شش ماه ولی كمتر از یك بار در یك ماه و افرادی كه اغلب كاری می خوردند بیش از یك بار در ماه نسبت به افرادی كه كاری نمی خوردند یا ندرتا كاری می خوردند نتایج بهتری را در این آزمون شناختی نشان دادند.دكتر تز پین نگ سرپرست این تحقیق می گوید: «نكته جالب این است كه ظاهرا فرد تنها نیاز دارد گاه گاهی كاری بخورد تا كاركرد شناختی اش بهتر شود.»دكتر نگ می گوید كه می خواهد در یك كارآزمایی بالینی كنترل شده كه زردچوبه را با دارونما مقایسه كند، صحت این نتایج را به اثبات برساند.

New Scientist, ۴ Aug,۲۰۰۶
منبع : روزنامه شرق