سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

عدس‌ دوای‌ کم‌خونی‌


عدس‌ دوای‌ کم‌خونی‌
عدس‌ جزو حبوباتی‌ است‌ كه‌ سرشار ازویتامین‌، آهن‌، فسفر و كلسیم‌ است‌، ازویتامین‌های‌ عدس‌ می‌توان‌ به‌ E، A و C اشاره‌داشت‌. همچنین‌ افرادی‌ كه‌ كم‌ خون‌ هستندخوردن‌ عدس‌، آن‌ هم‌ به‌ شكل‌ عدسی‌ كه‌ تهیه‌اش‌مثل‌ تهیه‌ خوراك‌ لوبیا می‌باشد، بسیار می‌تواندمفید باشد. سعی‌ كنید هفته‌ای‌ دوبار صبح‌ها برای‌افراد خانواده‌ عدسی‌ درست‌ كنید. شما می‌توانیداز شب‌ قبل‌ عدسی‌ تهیه‌ كنید و صبح‌ زود پیش‌ ازرفتن‌ اهالی‌ خانواده‌ آن‌ را گرم‌ كنید و میل‌فرمایید. برای‌ خوشمزه‌تر شدن‌ عدسی‌ زمانی‌ كه‌در آب‌ در حال‌ جوش‌ خوردن‌ است‌ كمی‌ آبلیمو،نمك‌، فلفل‌ و پیاز به‌ آن‌ اضافه‌ كنید تا دم‌ بخورد.همچنین‌ با روغن‌ زیتون‌ هم‌ عدسی‌ بسیارخوشمزه‌ می‌شود. خوردن‌ عدسی‌ برای‌سالمندان‌ و بیمارانی‌ كه‌ دوران‌ نقاهت‌ خود راسپری‌ می‌كنند، بسیار مفید است‌ و مادرانی‌ كه‌نوزادان‌ كوچك‌ دارند و به‌ آنها شیر می‌دهند بهتراست‌ هر روز عدسی‌ میل‌ كنند. از طرفی‌ افرادی‌كه‌ فعالیت‌های‌ زیاد ذهنی‌ دارند عدسی‌ برایشان‌مفید است‌. یادتان‌ باشد كه‌ اگر اضافه‌ وزن‌ دارید ویا سوءهاضمه‌، همچنین‌ به‌ ناراحتی‌ كبد مبتلاهستید عدس‌ مصرف‌ نكنید. از طرفی‌ مصرف‌عدس‌ برای‌ چشمان‌ كمی‌ مضر است‌ و همچنین‌ اثرمنفی‌ برروی‌ اعصاب‌ دارد. و از آنجا كه‌ عدس‌ترشح‌ غده‌ تیروئید را زیاد می‌كند ممكن‌ است‌باعث‌ افزایش‌ وزن‌ شود، در قدیمها برای‌ سفیدشدن‌ دندانها عدس‌ را می‌سوزاندند و با پودر آن‌دندانها را مسواك‌ می‌زدند.
منبع : مجله خانواده سبز


همچنین مشاهده کنید