سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا


چقدر در ماه کم می آورید؟(۲)


هزینه های منزل شما عمدتاً شامل چیست؟
از میان هزینه های جاری خانواده ها شامل اجاره و یا وام مسكن، مواد خوراكی و غذایی، پوشاك، تحصیل، آب، گاز، برق، تلفن، شارژ، درمان و بهداشت، ایاب و ذهاب، هزینه های تفریح، و سرگرمی و سفر، تعمیر و نگهداری خودرو در مجموع می توان به طور جداگانه به هزینه های زیر اشاره كرد:۵/۵۳ درصد پاسخگویان در بخش هزینه های اجاره و یا وام مسكن در ماه بین حداقل ۳ هزار تومان (وام مسكن مربوط به سال ۱۳۵۶) تا حداكثر ۴۵۰هزارتومان اجاره و یا وام مسكن پرداخت می كنند كه بخشی از آن به شكل رهن و اجاره است. معادل ۷/۶۵درصد پاسخگویان هزینه های مواد خوراكی و غذایی در ماه را بین حداقل ۱۵ هزار تومان تا حداكثر ۳۵۰ هزار تومان عنوان كرده اند.معادل ۷/۷۱ درصد پاسخگویان هزینه پوشاك خود و یا خانواده شان در ماه بین حداقل ۱۰هزارتومان تا حداكثر ۶۰هزارتومان می باشد.معادل ۶/۵۶ درصد پاسخگویان نیز هزینه ایاب و ذهابشان در ماه بین حداقل ۵هزارتومان تا حداكثر ۷۰هزارتومان می باشد.۵۰درصد پاسخگویان هزینه درمان و بهداشت خود و یا خانواده شان بین حداقل ۵ هزارتومان تاحداكثر ۴۳هزارتومان در ماه است.
معادل ۴/۳۹ درصد پاسخگویانی كه دارای هزینه های تفریح، سرگرمی و یا سفر می باشند بین حداقل ۵ هزار تا حداكثر ۱۶۰ هزارتومان در ماه هزینه می كنند.معادل ۳/۳۰درصد پاسخگویانی كه دارای خودروی شخصی بوده اند بین حداقل ۱۰هزارتومان تا حداكثر ۶۰هزارتومان در ماه هزینه تعمیر و نگهداری خودرو دارند.
معادل ۴/۱۸درصد پاسخگویان نیز جهت پرداخت اقساط انواع وام های لوازم خانگی، خودرو، كامپیوتر و یا ازدواج و نیز خرید هدایا و یا برگزاری میهمانی ها بین حداقل ۸ هزارتومان تاحداكثر ۸۰ هزارتومان هزینه می كنند.معادل ۴/۴۱ درصد پاسخگویان نیز بابت هزینه های تحصیلی فرزندانشان بین حداقل ۵ هزار تومان تا حداكثر ۲۹۰ هزارتومان در ماه هزینه می كنند كه این مبالغ بالا شامل هزینه های مدارس غیرانتفاعی و یا دانشگاهی غیردولتی است.
همچنین معادل ۶/۶۴ درصد پاسخگویان نیز كه هزینه های خدماتی خانه را شامل آب، برق، گاز، تلفن و شارژ را پرداخت می كنند بین حداقل ۹ هزار تومان تا حداكثر ۳۰ هزارتومان در ماه هزینه می كنند.
از میان پاسخگویان همچنین معادل ۲/۱۶ درصد آنان بین حداقل ۵ هزارتومان تاحداكثر ۱۶۰ هزارتومان در ماه پس انداز می كنند كه بخش عمده آنان را مجردان شاغل تشكیل می دهند.
آیا درآمدتان كفاف هزینه های جاری شما را می دهد؟
از میان پاسخگویان فقط معادل ۳درصد در پاسخ به این پرسش كه آیا درآمدتان كفاف هزینه های جاری شما را می دهد، بله گفته اند. معادل ۲/۲۲درصد گفته اند كه تاحدی درآمدشان كفاف هزینه های جاری را می دهد و ۷/۷۴ درصد نیز گفته اند كه خیر و درماه كم می آوریم.
درصورت كم آوردن، چقدر در ماه كم می آورید؟
معادل ۳/۲۸ درصد پاسخگویان در پاسخ به این پرسش عنوان كرده اند كه با قناعت، حذف برخی از هزینه ها و یا به دلیل مجرد بودنشان كم نمی آورند.
در مقابل معادل ۱/۷ درصد آنان كمتر از ۳۰هزار تومان، ۲/۱۶درصد معادل ۳۰ تا ۵۰هزار تومان، ۲/۲۰درصد معادل ۵۰ تا ۹۹ هزار تومان، ۲/۱۶درصد معادل ۱۰۰ تا ۲۹۹ هزار تومان، ۱/۱۰درصد معادل ۳۰۰ تا ۴۹۹ هزارتومان و ۲درصد نیز ۵۰۰هزارتومان به بالا در ماه كم می آورند.
این گروهها عمدتاً به دلیل داشتن هزینه های بالای تحصیلی فرزندانشان و یا داشتن بیمار در منزل، انواع وامهای مسكن، خودرو و غیره كم می آورند.
برای جبران كسری چه می كنید؟
معادل ۲/۲۲ درصد پاسخگویان برای جبران كسری خود در ماه از همكاران و دوستان و نزدیكان خود قرض می گیرند. معادل ۲/۲۲ درصد پاسخگویان با گرفتن وام های اداری و یا قرض الحسنه جبران كسری مخارج خود را می كنند.
معادل ۱/۳۸ درصد با حذف بخشی از هزینه های جاری خانه جبران كسری خود را می كنند. معادل ۷/۷ درصد برخی از لوازم خانه و یا كناری مانند سكه و طلا را می فروشند. معادل ۸/۳ درصد شغل دوم دارند و معادل ۶/۱ درصد با كمك از حقوق همسرش(خانم) و یا اجاره منزل اضافی جبران كسری خود را می كنند. ۴/۴ درصد نیز به این پرسش پاسخی نداده اند.
در صورت عدم توازن درآمد با هزینه ها، كدامیك از هزینه ها را حتماً حذف می كنید؟
معادل ۲ درصد پاسخگویان در صورت كسری از هزینه های خوراك خانواده كم می كنند. معادل ۱۱درصد از هزینه های خوارك و پوشاك، ۱/۵ درصد از هزینه های خوراك، پوشاك و تفریح خانواده ، یك درصد از هزینه های خوراك و تفریح، ۲/۱۶درصد از هزینه های پوشاك، یك درصد با تعویق در پرداخت وام و كاهش هزینه های پوشاك، یك درصد با كاهش هزینه های پوشاك و تحصیل، ۲/۲۲ درصد از هزینه های پوشاك و تفریح، یك درصد از هزینه های پوشاك، خوراك و درمان، یك درصد از هزینه های پوشاك و خودرو و ۱/۱۰درصد نیز از هزینه های تفریح و سفر می زنند تا توازن خرج و مخازن خانواده را فراهم كنند.
آیا دستمزد شما مناسب است؟
معادل ۲/۱۰درصد پاسخگویان در پاسخ به این پرسش كه آیا دستمزد شما مناسب است پاسخ بله و مثبت داده اند. معادل ۳/۱۵درصد نیز گفته اند دستمزدشان تا حدی مناسب است و در مقابل ۵/۷۵درصد پاسخگویان گفته اند كه دستمزدشان نامناسب است و تكافوی مخارج شان را نمی دهد.
آیا دستمزد شما متناسب با میزان كار شما است؟
فقط معادل ۱/۱۰درصد پاسخگویان گفته اند دستمزدشان متناسب با میزان كاركردشان است و معادل ۱/۱۳درصد پاسخگویان نیز گفته اند كه میزان دستمزدشان با میزان كارشان تا حدی مناسب است و در مقابل معادل ۸/۷۶درصد پاسخگویان گفته اند كه دستمزدشان متناسب با میزان كاركردشان نیست.
میزان افزایش دستمزدها در آغاز هر سال
چگونه است؟
معادل ۱/۵درصد گفته اند كه میزان افزایش دستمزدها در آغاز هر سال خوب است و معادل ۱/۱۳درصد نیز گفته اند كه تا حدی خوب است اما در مقابل معادل ۸/۸۱درصد پاسخگویان گفته اند كه میزان افزایش دستمزدها در آغاز هر سال بد و غیرواقعی است و تناسبی با میزان تورم و رشد قیمت ها در طول سال را ندارد.
اگر قرار بود شما درباره افزایش دستمزدها تصمیم بگیرید چقدر آن را اضافه می كردید؟
معادل ۲/۱۶درصد پاسخگویان گفته اند كه تا ۳۰درصد دستمزدها را اضافه می كردند و معادل۱/۱۳ درصد نیز گفته اند بین ۳۰ تا ۵۰درصد، ۴/۳۸درصد آنان گفته اند بین ۵۰ تا ۱۰۰درصد و معادل ۱/۱۰درصد نیز گفته اند كه بالاتر از ۱۰۰درصد دستمزدها افزایش می دادند.
در مقابل معادل ۲/۱۸درصد پاسخگویان نیز گفته اند كه با توجه به میزان تورم سالانه و افزایش قیمت كالاها و خدمات، دستمزدها را افزایش می دادند و معادل یك درصد نیز گفته اند كه براساس اعضای خانوار خود تصمیم می گرفتند!
به نظر شما افزایش دستمزدها در افزایش قیمت كالاها و خدمات موثر است؟
معادل ۵/۵۰درصد پاسخگویان گفته اند كه افزایش دستمزدها در افزایش قیمت كالاها و خدمات خیلی مؤثر است و معادل ۳/۳۰درصد گفته اند تا حدی مؤثر است و ۲/۱۹درصد نیز گفته اند كه این عامل در افزایش قیمت كا لاها و خدمات مؤثر نیست و باید قیمت كالاها و خدمات را با روش های دیگر اقتصادی كنترل كرد و افزایش دستمزدها به هر حال كندتر و عقب تر از افزایش قیمت كالاها و خدمات در سال است!
به نظر شما افزایش قیمت كالاها و خدمات بیشتر ناشی از چیست؟
معادل ۳/۱۶درصد پاسخگویان گفته اند كه اعلام میزان افزایش دستمزدها در آغاز هر سال عامل مؤثری در افزایش قیمت سایر كالاها و خدمات است.
معادل ۲/۲۳ درصد نیز گفته اند كه اعلام افزایش قیمت كالاها و خدمات توسط دولت در هر سال موجب گرانی بیشتر می شود. معادل ۹/۳۰ درصد نیز گفته اند عدم كنترل رشد تورم توسط مسئولان ذیربط عامل گرانی و افزایش قیمت ها و عقب ماندن دستمزدها نسبت به افزایش قیمت سایر كالاها و خدمات است.
معادل ۱/۲۰ درصد نیز گفته اند عدم سرمایه گذاریهای مناسب در بخشهای تولیدی و اشتغال زا عامل اصلی گرانی و افزایش قیمت هاست و معادل ۵/۹ درصد نیز گفته اند كه افزایش كالاها و خدمات در آغاز هر سال بیشتر جنبه روانی دارد و یك موج است كه هر سال دائم اتفاق می افتد.
منبع : خبرگزاری فارس