یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

«مادر» و اصالت در سینمای ایران


«مادر» و اصالت در سینمای ایران
بعد از معرفی شغل جدید خاندان حاتمی ترغیب شدیم، حال که صفحه ما و این شماره «سینما و تلویزیون» رنگ و بوی حاتمی و خصلت حرفه ای اش را گرفته است، یکی از برجسته ترین آثار کارنامه هنری اش را برای دیدن به شما معرفی کنیم؛ ستون واجب تر از نان شب و حکمتش را که به خاطر دارید، امیدواریم قصور ما را در پرداختن به این ستون بخشیده و همراه و همگام با ما در این ستون باشید.
فیلم سینمایی «مادر» یکی از برجسته ترین و کامل ترین آثار تصویری در تاریخ سینمایی ایران می باشد، که با روند موجود در سینما تکرارش غیر ممکن و دست نیافتنی خواهد بود.علی حاتمی در این فیلم با دیدی باز و گسترده نسبت به روابط و وابستگی های خانوادگی در ایران به سراغ شخصیت ومهره ای شگفت انگیز به نام مادر رفته و به طرز شگفت آوری محوریت و وجود پر مهرش را به تصویر کشیده است.فیلم سینمایی «مادر» از آثار ماندگار و اصیل ایرانی می باشد که ارزش واقعی سینمای ایران را نشان می دهد.
فیلم نامه شیرین و منسجم آن، چنان جذب کننده و زیبا می باشد که جنبه دیالوگ سنگین و پر محتوایش را برای بیننده قابل حل می کند، دیالوگ های پیچیده، دوست داشتنی و اما سنگینی که کوله باری از دانسته ها را همراه دارد.
«محمدعلی کشاورز»، «اکبر عبدی»، «امین تارخ»، «حمید جبلی»، «جمشید هاشم پور»، «اکرم محمدی» و «فریما فرجامی» در این فیلم سینمایی ایفای نقش می کنند.«محمدعلی کشاورز» شخصیتی مانند «شعبون استخونی» در هزاردستان دارد که به زیبایی آن را ایفا کرده است.
شخصیت مردسالار خانواده های ایرانی، کاراکتری با خصلت های چاله میدانی وکاملا حکم فرما، کسی که در عین مهر و عاطفه ای که دارد فقط به علت غرور بی جا مادرش را به آسایشگاه می سپارد، (اگر بعد از توصیه ما به سراغ این فیلم رفتید، به بازی و دیالوگ های محمدعلی کشاورز حتما دقت کنید.)
تعدد شخصیت ها یکی دیگر از دلایل جذابیت این فیلم سینمایی است.
«اکبر عبدی» نقش پسر کوچک خانواده را بازی می کند، که بیمار و عقب مانده ذهنی است.
عبدی در این فیلم سینمایی یکی از جذاب ترین بازی های زندگی حرفه ای اش را انجام داده است.
«امین تارخ» در این فیلم نماینده نسل فرهیخته و روشن فکر جامعه می باشد که طبع شعر و احساسات لطیفی دارد، شخصیتی رئوف و تحصیل کرده است.«جمشید هاشم پور» نیز در نقش مردی جنوبی که فرزند پنهانی خانواده است، بازی می کند، هاشم پور در این فیلم سینمایی ثابت کرد که قابلیت ها و توانایی های زیادی دارد اما کمتر عرصه مناسبی برای تجلی آن پیدا کرده است.
«اکرم محمدی» دختر کوچک خانواده است، که آوردن مادر و نقشه جمع کردن خانواده کار او می باشد، شخصیتی مهربان و دلسوز که غم همه خانواده را به دوش می کشد.
هیچ کس غیر از «علی حاتمی» نمی توانست به این زیبایی و تاثیرگذاری از اکرم محمدی بازی بگیرد.
«فریما فرجامی» نیز نقش دختر بزرگ خانواده را بازی می کند که روان پریش است.
صحنه تدارک مراسم عزای مادر قبل از مرگ، با راهنمایی های مادر یکی از جذاب ترین و تاثیرگذارترین صحنه هاست.
دعوا، بحث، گفت وگو، غذا خوردن و... از مسائل کوچک و ریزبینانه ای است که حاتمی با پرداختن به آن ها رسوم و آیین ایرانی را به طور گسترده ای روایت کرده است.به تاریخ، دغدغه همیشگی حاتمی، نیز به طور گذرا در فیلم سینمایی «مادر» پرداخته شده است.علی حاتمی همیشه تاریخ را به شیرین ترین و ملموس ترین شکل ممکن روایت کرده است.
گذشته از مسائل حرفه ای و تکنیکی، فیلم سینمایی مادر داستان جذاب و دوست داشتنی را روایت می کند که هر انسانی را بسته به جایگاه و موقعیتش به فکر فرو می برد.امیدواریم توصیه ما را جدی بگیرید، برای فرهیختگی روحتان اقدام کنید، دست از نان شب بکشید و غذای روحتان را مهیا کنید.

علی نژاد
منبع : روزنامه خراسان


همچنین مشاهده کنید