شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

درخواست های من از عسگرپور


درخواست های من از عسگرپور
انسان امروز گذشته از واقعیت های زندگی گاهی به تخیل و رویا هم احتیاج دارد، اما در زمانه یی چنین پرشتاب آیا فرصتی برای بازآفرینی تخیل و رویا هم هست؟ از این جهت باید چاره یی اندیشید تا نیازهای خیال انگیز و رویا آفرین هم آسان و هم سریع برآورده شود.اگرچه این تخیل و رویا حاصل دریافت اطلاعات دقیق از عملکرد در شرایط امروز باشد. چون سینما بدون شک ارجح ترین مساله آدمی مثل من است و سینمای ایران در صدر آن قرار گرفته و تمام تخیل و رویای من بهبود وضعیت امروز سینمای فرهنگی - هنری ایران در ابعاد گوناگون آن است. و اکنون شما در جایگاه مدیریت خانه سینما قرار گرفته اید و از عملکرد شما خاطرات بسیار خوبی چه در زمانی که در شبکه دو بودید و چه زمانی که مدیر عامل فارابی و چه زمانی که مدیریت فرهنگی شهرداری تهران را برعهده داشتید در اذهان هنرمندان ایران باقی است بنابراین بر خود واجب دانستم که درخواستم را به عنوان یک عضو خانواده سینمای ایران که علاقه مند و پیگیر مسائل سینمای مملکتم هستم و انتظاراتم را که حاصل مشاهداتم از سینمای امروز ایران است برایتان مطرح و از شما می خواهم که در بهبود شرایط نابسامان سینما و به خصوص سینمای فرهنگی و هنری امروزمان بکوشید یا حداقل آن را تعدیل کنید.
۱) قبل از آنکه وضعیت روحی و اقتصادی بازیگران به بد ترین شرایط ممکن برسد با تبیین راهکارهایی آنها را به کار گمارید چرا که یکی از داشته های فرهنگی ما وجود و حضور همین نازنینان در عرصه سینما و تئاتر کشور است. (متاسفانه در سال گذشته فقط حدود ۲۰ بازیگر ثابت ویژه و جوان اند که در اکثر فیلم های سینمایی بازی می کنند و مابقی چشم به راه دعوت تهیه کنندگان و کارگردان ها مانده اند و در گرداندن چرخ زندگی با مشکلات فراوانی مواجه بوده اند.)
۲) ساخت حداقل ۱۰ فیلم فرهنگی - هنری در سال
۳) هموار کردن نگاه قانونی و نه سلیقه یی از تصویب فیلمنامه تا مجوز نمایش فیلم ساخته شده
۴) برگزاری نشست ها و سمینارها برای ارتقای فرهنگی کلیه اعضای خانه سینما
۵) تداوم برگزاری جایزه ادبیات سینمایی که در سال گذشته به همت خانه سینما انجام شد.
۶) پیشنهاد برای استفاده بهینه از بودجه فرهنگی کل کشور در جهت ساخت فیلم های فرهنگی - هنری با مضامین کودک و نوجوان که به لحاظ کیفی و کمی نزول کرده است و جشنواره فیلم کودک و نوجوان امسال همدان گویای این واقعیت بود.
۷) کوشش و حمایت در جهت ارتقای سینمای دینی، سینمای ملی که اتفاقاً خواست اصلی و پیشنهادی معاونت محترم سینمای وزارت ارشاد از سه سال گذشته هم بوده است که یکی دو فیلم هم در این جهت ساخته شده که مطمئناً کافی نیست.
در اکثر جشنواره های بین المللی بدون شک ۲۰ سال است که به طور مداوم سینمای ایران حضور بسیار چشمگیری داشته که متاسفانه امروزه فقط چند فیلم مستند و کوتاه است که توانسته اند این حضور را تداوم بخشند و یکی دو فیلم بلندی که اخیراً تولید شده که متاسفانه این تعداد فیلم تولید شده نمی تواند جوابگوی نیاز های بین المللی باشد.
اعلام تمام این موارد درخواستی به مفهوم آن نیست که قبل از شما در خانه سینما کاری انجام نشده بلکه انتظار من از مدیریت جدید خانه سینما تداوم و جامه عمل پوشاندن سریع تر به خواسته هایی است که کمبود آن کاملاً هویداست.

زاون قوکاسیان
منبع : روزنامه اعتماد


همچنین مشاهده کنید