یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

رویکرد مراکز تنظیم مقررات به تکنولوژی‌های جدید و قدیم


رویکرد مراکز تنظیم مقررات به تکنولوژی‌های جدید و قدیم
فناوری‌های نوین که امروزه بر تمامی بخش‌های زندگی تاثیرگذار بوده‌اند، مراکز تنظیم مقررات رادیویی و مخابراتی را نیز بی‌نصیب نگذاشته‌اند و آنها را تحت تاثیر قرار داده‌اند. این فناوری‌ها که این روزها بسیار مورد توجه مردم قرار گرفته‌اند، مراکز رگولاتوری را بر آن داشته‌اند تا سیاست‌های موجود را برای اداره مراکز رسانه‌ای و ارتباطی بازنگری کنند.
مراکز بزرگ تنظیم مقررات جهان معتقدند، همگرایی و اصطکاک بین مراکز رسانه‌ای و حضور فناوری‌هایی نظیر اینترنت باعث شده است تا شرکت‌های رسانه‌ای با سلیقه‌های دولتی و سیاسی اداره نشوند. دولت بریتانیا با انجام سرمایه‌گذاری‌های فراوان در تلاش است با توجه به حضور فناوری در زندگی مردم، سیاست‌های مرکز تنظیم مقررات خود را برای اداره مراکز رسانه‌ای تغییر دهد.
مایکل کالین (Michael Cullen) معاون نخست‌وزیر بریتانیا در این‌باره می‌گوید: «ما اعتراف می‌کنیم که تاکنون اقدام به ‌خصوصی‌سازی در مورد استفاده از فناوری‌های نوین در مرکز تنظیم مقررات انجام نداده‌ایم و هم‌اکنون با حداکثر توان خود می‌کوشیم هر چه سریع‌تر قوانین موجود را بازنگری کنیم تا بستر لازم برای حضور این قبیل فناوری‌ها فراهم شود.»
مرکز تنظیم مقررات بریتانیا چندی پیش قوانینی را به تصویب رسانده‌ بود که به موجب آن شبکه‌های تلویزیونی برای استفاده از برخی فناوری‌ها با محدودیت‌های زیادی مواجه بودند. اما مقامات این کشور به مراکز رسانه‌ای خود وعده داده‌اند که به زودی این مشکلات را از میان خواهند برد.
باید توجه داشت که تحولات قانون‌گذاری در مراکز تنظیم مقررات برای استفاده از فناوری‌های نوین تنها محدود به بریتانیا نمی‌شود. چندی پیش جشن صدمین سالگرد تاسیس انجمن رادیو آماتوری آمریکا برگزار شد تا برای همگان مشخص شود، رشد و تکامل بسیاری از فناوری‌های پیشرفته امروزی مدیون فعالیت‌های رسانه‌ای گسترده‌ای بوده که پیش از این انجام شده است.
رئیس انجمن ملی رادیو آماتوری آمریکا که در جشن یکصدمین سالگرد تاسیس این مرکز سخنرانی کرد، با تاسف ابراز داشت که کم‌توجهی مرکز تنظیم مقررات این کشور به فناوری‌های جدید باعث شده است تا شرایط لازم برای پیشرفت و توسعه آنها از بین برود. این نگرانی‌ها سبب شده است تا انجمن ملی رادیو آماتوری آمریکا به همراه کلوپ رادیویی این کشور برنامه‌های جلب توجه و جذب جوان‌ها به این موضوع را در اولویت اصلی خود قرار دهند.
مرکز ارتباطات فدرال آمریکا به منظور استفاده هر چه بیشتر و بهتر از توان مراکز رسانه‌ای خود امروزه می‌کوشد با تصویب قوانین جدید و بازنگری قوانین موجود، راه را برای ورود فناوری‌های نوین هموارتر کند. باید اعتراف کرد که این روزها اینترنت، تلفن‌های همراه و برخی کنسول‌های بازی که به فناوری VOIP مجهز شده‌اند، امکان برقراری ارتباطات ساده و کم‌خرج را برای همگان فراهم می‌آورند و اگر مراکز تنظیم مقررات به این مسایل توجه نداشته باشند،‌ مشکلات فراوانی برای آنها به وجود خواهد آمد.
رادیو آماتوری و فناوری‌های قدیمی‌تر نظیر آن هموراه خدمات گسترده‌ای را در خلال جنگ‌ها و دیگر وقایع در اختیار ما گذاشته‌اند. برای مثال، در وقوع توفان تسونامی که در سال ۲۰۰۴ منطقه جنوب شرق آسیا را در هم کوبید و یا توفان کاترینا که بخش‌های زیادی از سیستم‌های ارتباطی آمریکا را تخریب کرد، فناوری‌های قدیمی‌تر موفق شدند خدمات بسیار ارزشمندی را ارایه دهند.
بسیاری از فناوری‌های امروزی که نیازمند توجه بیشتر مراکز تنظیم مقررات هستند، از فناوری‌های پیشین نشات گرفته‌اند. برای مثال، بسیاری از کارشناسان امروزه رادیو آماتوری را پدر فناوری VOIP می‌دانند و معتقدند که مراکز رادیویی سال‌ها پیش روشی ارزان‌قیمت را برای مکالمات بین‌المللی و راه‌دور ابداع کرده بودند. این روش‌های سنتی امروزه پایه اصلی فناوری VOIP تشکیل داده است.
مرکز تنظیم مقررات آمریکا در پی افزایش هماهنگی با فناوری‌های جدید، از کمیته ویژه خود درخواست کرده است تا در خصوص استفاده از وسایل و تجهیزات الکترونیکی قابل‌حمل نظیر تلفن‌همراه در هواپیما بررسی کند. این مرکز اعلام کرده است که تا پایان ماه دسامبر نتیجه بررسی‌های خود را در مورد امکان استفاده از دستگاه‌های دیجیتالی در هواپیماها منتشر خواهد کرد تا گام جدیدی در این زمینه برداشته شود.
بر اساس تحقیقاتی که توسط مرکز Airline Business Magazine انجام شده است، ۵۹ درصد خطوط هوایی جهان قصد دارند تا پایان سال ۲۰۰۸ امکان دسترسی به اینترنت را در حین پرواز برای مسافران فراهم آورند. شرکت هواپیمایی امارات امیدوار است هرچه سریع‌تر استفاده از تلفن‌همراه را در مسافرت‌های هوایی ممکن کند. به این ترتیب، شرکت هواپیمایی امارات اولین شرکت هواپیمایی دنیا خواهد بود که امکان استفاده از دستگاه‌های دیجیتالی را حین پرواز برای کاربران ممکن می‌کند.
علاوه بر این، بهره‌بردار استرالیایی Qantas نیز اعلام کرده است که امکانات مشابهی را از سال آینده در اختیار مسافران هوایی استرالیا قرار خواهد داد. طی چند هفته گذشته ایالات متحده در طبقه‌بندی قدرت نفوذ پهن‌باند در رده ۲۴ قرار گرفته است که این رتبه تاکنون پایین‌ترین رتبه این کشور بوده است. بر اساس گزارشی از اتحادیه کارگران ارتباطات و مخابرات آمریکا منتشر شده است، ظاهرا آمریکا در زمینه سرعت پهن‌باند هم چندان موفق عمل نکرده است.
در این گزارش آمده است که سرعت متوسط بارگذاری در ژاپن ۶۱ مگابایت در ثانیه، در کره جنوبی ۴۵ مگابایت در ثانیه، در فرانسه ۱۷ مگابایت در ثانیه و در کانادا ۷ مگابایت در ثانیه است و به این ترتیب ایالات متحده با سرعت ۹/۱ مگابایت در ثانیه در رتبه‌ بسیار پایینی قرار دارد. پهن‌باند آمریکا نه تنها در مقایسه با ژاپن سرعت بسیار کمتری دارد، بلکه دسترسی به آن نیز بسیار گران‌تر است.
دولت آمریکا ادعا می‌کند تصمیم‌گیری‌های سازمان تنظیم مقررات مخابراتی این کشور بیشترین تاثیر را در نزول مقام آمریکا برای استفاده از اینترنت پرسرعت برجای گذاشته است و به همین خاطر باید هر چه سریع‌تر قوانین موجود در مرکز FCC تعدیل شود. سرعت ۵۰ مگابایت بر ثانیه که برای شهروندان آمریکایی فراهم نیست، برای ژاپنی‌ها با قیمتی حدود ۳۰ دلار درماه در دسترس است.
کاربران آمریکایی به طور معمول برای خدمات یک مگابایت در ثانیه ماهانه ۲۰ دلار و برای داشتن سرعت ۴ مگابایت در ثانیه از ۳۰ تا ۴۰ دلار پرداخت می‌کنند. این گزارش بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده از حدود ۸۰ هزار کاربر پهن‌باند و اطلاعاتی که در فاصله زمانی سپتامبر ۲۰۰۶ تا مه ۲۰۰۷ از طریق تست سرعت در SpeedMatters.org به دست آمده، فراهم شده است.
هدف این گزارش از میان برداشتن فاصله طبقاتی دیجیتالی میان افرادی است که قادر به استفاده از مزایای فناوری هستند و همچنین کسانی که چنین امکاناتی ندارند. این روند از طریق تشویق مراکز تنظیم مقررات در به‌کار گرفتن سیاست‌های ملی برای در دسترس قراردادن خدمات پهن‌باند به تمام مردم در هر نقطه از کشور است.
باید توجه داشت که در دنیای امروز سرعت بسیار مهم است. سرعت بیشتر برابر با امکانات بیشتر، بالابردن امکان رقابت و رشد اقتصادی است. سناتور دانیل اینویی (Daniel Inouye) چندی پیش لایحه‌ای به مجلس آمریکا تقدیم کرد و در آن خواستار جمع‌آوری و ارزیابی اطلاعات در زمینه گسترش و چگونگی به‌کارگیری پهن‌باند و به‌روزرسانی معنای «سرعت بالا» که در حال حاضر تنها ۲۰۰ کیلوبایت در ثانیه معنا می‌شود، شد.
مترجم: میثم لطفی- دنیای کامپیوتر و ارتباطات
منبع : اخبار فن‌آوری اطلاعات ایتنا