جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

بادام


بادام
در اوایل تشکیل میوه که پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت دار پوشیده از کرک قسمت عمده میوه را تشکیل می دهد و مغز بادام هنوز رشدی نیافته این مرحله از میوه را چغاله بادام یا Amandon نامند که چیده و خورده می شود.
● خواص ملین – نرم کننده سینه، شیر آن با شکر برای سرفه، خشونت حلق، حنجره و تنگی نفس و تسهیل خروج اخلاط سینه نافع است.
بادام برای زخم روده ها و مثانه و شکم و روشهای حادث از رطوبت معده مفید است. مسکن حدت ادرار است. اگر با انجیر خورده شود ملین است. بو داده بادام مقوی معده و قابض است و سستی را رفع می کند و مقوی نیروی جنسی است. تولید اسپرم را افزایش می دهد.
خوردن چغاله بادام برای تقویت لثه و ریشه دندان نافع است. یکی از خواص عجیب شکوفه درخت بادام این است که شهوت مردان را زیاد و شهوت زنان را کم می کند و این به علت داشتن هورمون مردانه است.
مربای بادام در چاق کردن اشخاص لاغر اثری معجزه آسا دارد. میوۀ بادام تلخ محلل و ضد عفونی کننده و پاک کننده اخلاط است.
● موارد پرهیز: بادام برای معده های سرد و تر و برای آلات داخل شکم مضر است. از این نظر باید با مصطکی خورده شود و موجب هیجان صفرا می شود و از این نظر باید با شکر خورده شود.
● محل تولید و رویش: در نواحی مرکزی و غربی آسیا بوده و از زمانهای گذشته در ایران، قفقاز، سوریه، فلسطین پرورش می یافته است.
روغن بادام شیرین از نظر گرمی و سردی معتدل است و دماغ را مرطوب می کند خصوصاً روغن تازۀ آن.
● از نظر طب سنتی: مغز بادام شیرین از نظر طبیعت کمی گرم تر است.
منبع : طعام اسرار