چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 15 May, 2024
مجله ویستا

بزرگترین مصرف کننده XTC


بزرگترین مصرف کننده XTC
پزشکان همزمان با درمان فردی که او را بزرگترین مصرف کننده قرص های اکستسی (Ecstasy) در جهان می دانند، عوارض جانبی و مخرب این ماده مخدر بر مغز انسان را، بار دیگر برشمردند.
این بیمار ۳۷ ساله، در مدت ۹ سال حدود ۴۰ هزار قرص اکستسی مصرف کرده که بر طبق آمار محققان، این رقم ۲۰ برابر رکورد قبلی اعلام شده در مصرف این قبیل قرص هاست . درچهار سال اخیر او روزانه ۲۵ قرص مصرف می کرده، طبق اظهارات پزشکان این تعداد، بیشترین مقدار مصرفی است که هر شخص در طول عمرش می تواند داشته باشد.
او سرانجام در سن ۳۰ سالگی، بعد از سه بار غش کردن در یک مهمانی، به وخامت اوضاع جسمانی خود پی برد و تصمیم به ترک مصرف اکستسی گرفت. در ابتدا، به مدت چندین ماه دچار توهم های مقطعی بود. با گذشت زمان عوارض دیگری از قبیل: حمله های عصبی، افسردگی و توهم های طولانی مدت نیز نمایان شدند. مخرب ترین اثر این قرص ها بر حافظه او بود، او دچار فراموشی شده بود و اتفاقات اطرافش را به خاطر نمی آورد.
پزشکان طی تحقیقاتی که به منظور بررسی تاثیر این دارو بر زندگی روزمره این فرد انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که به دلیل ابتلا به فراموشی، او هر یک از کارهای روزانه اش را چندین بار تکرار می کند و معمولا آنها را نیمه تمام رها می کند، چون به خاطر نمی آورد که چگونه باید آنها را به پایان برساند.
طبق این تحقیقات، از جمله مهمترین اختلالاتی که در اثر مصرف طولانی مدت قرص اکستسی بوجود می‌آید می‌توان به گرفتگی عضلات، قفل شدن فک، بالا رفتن دمای بدن، عرق کردن بیش از حد، لرزه در اندام‌ها و افزایش فعالیت فیزیکی اشاره کرد. این عوارض ممکن است حتی پس از اینکه فرد مصرف قرص را کنار بگذارد، سال‌ها ادامه پیدا کنند.
بررسی MRI انجام شده از مغز این بیمار، هیچگونه تغییر و اختلالی را در مغز او نشان نمی‌دهد، اما به منظور برگرداندن قدرت حافظه‌اش به حالت نرمال، به ناچار او را به بخش آسیب‌های مغزی بیمارستان منتقل کردند تا با انجام تمرینات اجباری بتواند مواردی را به یاد آورد.
اکستسی که در واقع نام مصطلح ترکیب شیمیایی ای به نام MDMA یا مشتقات آن است، اثرات مخربی بر روی سلسله اعصاب، حافظه و رفتار اشخاص خواهد داشت .این ماده مخدر در دهه ۸۰ در مهمانی‌های شبانه رواج پیدا کرد و به علت ارزان و در دسترس بودن، مصرف آن روز به روز افزایش یافته است. امروزه پزشکان با بیمارانی مواجه‌اند که در گذشته، بیش از ده سال این قرص‌ها را مصرف کرده‌اند و اکنون از عوارض آن رنج می‌برند.

Times Online UK
منبع : سایت فریا