جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا


مجموعه‌های پژوهشی در عصر رقومی: نقش "کرل"


مجموعه‌های پژوهشی در عصر رقومی: نقش "کرل"
منشأ و خاستگاه "کرل" در دههء ۱۹۸۰ به احساس نیازی برمی‌گردد که اعضای آن برای اشتراک رکوردهای فهرست ماشین‌خوان داشتند. هدفی که تحقق آن عمدتاً با ایجاد و راه‌اندازی شبکهء "جانت" (۱) آسان‌تر شد. بودجهء دریافتی از "بنیاد ولفسان"(۲) و"کمیتهء هدایای دانشگاهی", ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی کنسرسیومی از رکوردهای فهرست‌ها را امکانپذیر کرد و این پایگاه از سال ۱۹۸۶ در دانشگاه منچستر مستقر شد. "کرل" در سال ۱۹۹۲ تبدیل به یک شرکت با مسئولیت محدود-با وضعیت حقوقی خیریه-شد و موقعیت خود را به عنوان فروشندهء واسطهء رکوردها-از طریق اُسی‌اِل‌سی(۳)-تثبیت کرد و در سال ۱۹۹۳ از طریق ارائهء داده‌ها به طرح "فالِت"(۴)-طرح بررسی کتابخانه‌های علمی-پژوهشی-به موضوعات گسترده‌تری در ارتباط با پشتیبانی پژوهشی پرداخت.
تغییرشکل‌"پایگاه‌ اطلاعاتی کرل" به‌ یک"اُپَک(۵) ملی" با اعطای بودجهء ملی در طول سال‌های ۵-۱۹۹۴ آغاز شد و –با افزایش تعداد اعضای کنسرسیوم به بیش از ۲۰ عضو تا سال‌های ۷-۱۹۹۶ -"کرل" مبادرت به طراحی یک برنامهء راهبردی نظام‌مند نمود تا از منابع و مواد پژوهشی عظیم موجود در نزد اعضا به سود کلیت جامعهء علمی و دانشگاهی بهره‌برداری نماید.
● منشأ و خاستگاه "کرل"
"کنسرسیوم‌‌کتابخانه‌های‌پژوهشی‌دانشگاهی‌ (کرل)(۶) از دل مباحثاتی بوجود آمد که درسال ۱۹۸۲ بین کتابخانه‌های دانشگاه‌های کمبریج و لندن, و درهمان زمان بین کتابخانه‌های دانشگاهی گلاسکو و ادینبرا شروع شد. خط مشترک در این مباحثات, پذیرش این امر بود که با توجه به دورنمای هزینه‌های گزاف کار, گذار به فهرستنویسی ماشین‌خوان در این کتابخانه‌های پژوهشی بزرگ, و تبدیل به صرفهء فهرست‌های دستی حجیم قبلی آنان, احتمالاً به اشتراک داده‌ها بین کتابخانه‌هایی وابسته است که ماهیت مشابهی دارند. تا سال ۱۹۸۳ مباحثات تا آنجا گسترش پیدا کرد که کتابخانه‌های دانشگاهی لیدز, منچستر و آکسفورد رانیز دربر گرفت و بدین ترتیب‌"کرل" شکل گرفت.
در آغاز, گردهمایی و ملاقات کتابداران هفت عضو پایه‌گذار کنسرسیوم ]۱[ در قالب یک جمع غیر رسمی, سه یا چهار بار در سال صورت می‌گرفت و این ملاقات‌ها حول محور سازمان‌های متبوع اعضا, و دربارهء مسائلی بود که کتابخانه‌های پژوهشی عمدتاً با آن‌ها روبرو می‌شدند. مسائلی که عمدتاً، و نه منحصراً، مربوط به کاربرد فناوری در امور رایجی بود که کتابخانه‌هایشان در یک دورهء زمانی طولانی در پیش گرفته بودند.
بدین معنا که این کتابخانه‌ها از لحاظ بزرگی, قدمت, پیچیدگی و هماهنگی کامل با روش‌های سنتی در تأمین نیازهای اهل علم و دانش که عمدتاً بر کتاب‌های منتشر شده در زمینهء هنر و علوم انسانی مبتنی است, چه وضعی دارند [۲] و چگونه خود را با چالش‌های عصر رایانه تطبیق خواهند داد و با توجه به موقعیت تثبیت شده‌ای که به منزلهء کتابخانه‌های مالک مجموعه و "موجودی" دارند, باید چگونه اداره و مدیریت شوند, چگونه نگهداری شوند و چطور انواع مواد خاص خود را که بصورت سرسام‌آور زیاد می‌شد در دسترس جامعهء پژوهشی قرار دهند؛ جامعه‌تای که نه تنها رشد می‌کرد و متنوع می‌شد, بلکه پیچیده‌تر می‌شد و تقاضاها و نیازهای خدماتی‌اش در سطوح مختلفی بالا می‌رفت.
به ویژه این‌ که کتابخانه‌های "کرل" چگونه می‌توانند از فناوری‌های جدید, نه تنها برای تامین نیازهای داخلی فراوان خود در عرصه "مدیریتی", بلکه برای روبرو شدن با چالش‌های فزایندهء برونی در پشتیبانی از پژوهش‌های علمی-در عصری که استفاده از اطلاعات بسوی الکترونیکی شدن هر چه بیش‌تر سیر می‌کند-استفاده نمایند.
● راه و روش اولیهء پیشرفت "کرل"
برای این سوالات گسترده, دو راه‌حل کلی وجود داشت که نظر هر کدام از اعضای اولیهء "کرل" بود. اول این که پرداختن به مشکلات آنان از طریق تعقیب راه‌حلهای تعاونی با گروه کتابخانه‌های همسان و دارای وضعیت تقریباً مشابه, ممکن بود؛ دوم این که به نظر می‌رسد که گسترش و کاربرد اشتراکی فناوری, اقدام با صرفه‌ای است که به چالش‌های فوری مربوط به دنیای سریعاً در حال توسعهء اطلاعات رایانه‌ای پاسخ می‌دهد. به عبارت دیگر, آن دنیای پیچیده باید هم عرصه و هم منبع بالقوهء راه‌حل‌های مورد نیاز "کرل" را فراهم آورد؛ و این ادراک اولیه-از نظر موسسان کنسرسیوم, مبنی بر این که اقدام تعاونی برای اشتراک در توسعهء فناورانه, ضرورت دارد-به تضمین برقراری ارتباط بلاواسطه در داخل گروه کمک کرد.
در این بستر و با توجه به این‌که "جانت"(۷)-شبکهء پیوستهء دانشگاهی که تمامی سایت‌های دانشگاهی انگلستان را در یک زیر ساختار واحد رایانه‌ای به هم پیوند می‌دهد، در آن زمان به وجود نیامده بود), اولین چیزی که برای کنسرسیوم مطلوب بود, اتصال هفت کتابخانهء عضو "کرل" به همدیگر بود. تا سال ۸۵-۱۹۸۴ کنسرسیوم پیشنهاد موفقیت‌آمیز به "بنیاد ولفسان(۸)" داده بود تا بودجه‌ی لازم برای ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی توزیع شده از رکوردهای فهرست ماشین‌خوان جاری را که, بر پایهء نرم‌افزارهای ایجاد شدهء داخلی در کتابخانهء دانشگاه کمبریج بود, و فهرست‌برگه‌های آن در سال ۱۹۷۹ برچیده شده بودند, تأمین کند. ظهور ناگهانی "جانت"-که در حد وسیعی بر زیرساختار "ولفسان" چیرگی یافت-"کرل" را قادر کرد نه تنها سریع‌تر به سوی تحقق اهداف پایگاه در خصوص مزایای جاری فهرستنویسی‌ حرکت ‌کند,‌ بلکه‌ حجم ‌بسیار وسیع‌تری از فهرست‌های دستی قبلی خود را که در آن زمان در کتابخانه‌های "کرل" رواج داشت به فرم ماشین‌خوان تبدیل کند.
● ایجاد پایگاه داده‌ای "کرل"
تا سال ۱۹۸۵ تعداد اندکی از کتابخانه‌های طرح "کرل" تبدیل فهرست‌های دستی قبلی خود به فهرست‌های ماشین‌خوان را آغاز کرده بودند, اما همهء آن‌ها بر اهمیت این کار واقف بودند و می‌دانستند که دسترسی شبکه‌ای به رکوردهای موجودی قدیمی‌شان کلید رشد ارزش این مجموعه‌ها برای جامعهء پژوهشی در انگلستان و حتی فراتر از آن خواهد بود. لذا "کرل" شروع به بررسی امکان ورود به یک پیوند نزدیک یا یک فهرست کتابشناختی عمده, مانند "اُاِل‌سی" بود که با سخاوتمندی, هزینهء مالی یک بررسی همپوشانی با عنوان "گزارش از مجموعه‌های خاص و تحلیل آماری منابع موجود‌("کرل" و "اُسی‌اِل‌سی(۹)") ]۳[ راتقبل‌نمود و دکتر"رابین استون"(۱۰) آن را در اواخر سال ۱۹۸۵ انجام داد. این مطالعه که به مدت چندین سال یک بررسی ارزشمند از توانایی‌های مجموعهء شمرده می‌شد, نتایج سودمند و مفیدی به بار آورد که از جملهء آن‌ها, دو مورد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بودند. اول این که پایگاه "اُسی‌اِل‌سی" در حدود ۵/۳ برابر موجودی "کرل" در آن زمان را دربر داشت؛ دوم این‌ که ارزش‌ بالقوهء "کرل" برای پایگاه "اُسی‌اِل‌سی" عمدتاً در مجموعه‌های ادغام شدهء کتاب‌های پیش از سال ۱۸۰۰ بریتانیا و اروپا جزوات محلی قرن نوزدهم, مواد ناپایدار, و صفحات موسیقی بریتانیا نهفته است. در هر حال با توجه به مواردی از قبیل هزینه‌های اولیه و امکان از دست دادن کنترل داده‌های ورودی به عنوان عوامل موثر, و با وجود توجه عمدهء "کرل" که پایگاه رو به رشد رکوردهای ماشین‌خوان "کرل" نهایتاً باید ]آزادانه[ و بدون هیچگونه محدودیتی در دسترس جامعه پژوهشی علمی قرار گیرد, عملاً هیچ‌گونه دسترسی به آن وجود نداشت.
این هدف اخیر عملاً با فراهم کردن بموقع بودجه توسط "کمیته کمک‌های مالی دانشگاهی" در سال ۱۹۸۶ تسهیل شد که "کرل" را قادر ساخت از طرف دانشگاه منچستر(۱۱) برای ایجاد پایگاه داده‌های کنسرسیوم که رسماً در مرکز رایانهء ناحیه‌ای دانشگاه منچستر پایه‌گذاری شده بود پیشنهاد ‌شود. دسترسی به حجم عظیم داده‌های‌"کرل" را باید از طریق یک نمایهء مرکزی پیوسته, در مرحلهء اول برای اعضای "کرل" و در مرحلهء بعد برای دیگران و با شرایط یکسان عملی شد پس تأمین بودجهء دیگری از طرف "کمیتهء کمک‌های مالی دانشگاهی" امکان رشد و توسعهء نرم‌افزار سیستم و انقتال آن به یک سکوی سخت‌افزاری مناسب‌تر و پیچیده‌تر, با اصلاحاتی در عملکرد را فراهم آورد؛ تا سال ۱۹۸۹ تعداد رکوردهای پایگاه داده‌ها به حدود ۲ میلیون می‌رسید, و خود "کرل" نیز در بسیاری از جنبه‌ها به عنوان یک امکان کتابشناختی آغاز به کار کرد و رکوردهایی را به اعضا و غیر اعضا ارائه داد.
تمایلات جدید
با پایان گرفتن بودجه‌های فراهم آمده از "کمیتهء کمک‌های مالی دانشگاهی" برای پروژهء پایگاه داده‌ها در سال ۱۹۸۹, "کرل" مجبور شد هزینه‌های کارکرد و نیز هزینه‌های توسعه خود را به تنهایی تامین کند؛ از این‌رو قیمت‌های اندکی را برای استفادهء غیر اعضا از تمامی رکوردها برای اهداف فهرستنویسی تعیین نمود. اما استفاده از پایگاه داده‌ها برای اهداف مرجع-چک کردن موجودی و جزئیات کتابشناختی رکوردها-مجانی باقی ماند, و همزمان با آن, "کرل" به جستجوی راه‌های کاهش هزینه‌های ایجاد رکورد در کتابخانه‌های عضو ادامه داد.
در این زمان "داگلاس فاسکت"(۱۲) و "دنیس کاکس"(۱۳) که از آغاز و دبیر افتخاری و رئیس افتخاری "کرل" بودند, سرانجام در سال ۱۹۹۱ از شغل خود کناره‌گیری کردند و در این زمان بود که "کرل" دوباره با "اُسی‌اِل‌سی"-که ارائه دهنده پیشنهاد در بازفروش رکوردها از طرف "کرل", و در نتیجه فروش ارزان‌تر رکوردها برای استفادهء کنسرسیومی بود-مذاکراتی را انجام داد. در سال ۱۹۹۲ "کرل" با وجود "برندا مون"(۱۴) (از ادینبورگ) در مقام رئیس و "رگ کار"(۱۵) (از لیدز) به عنوان دبیر, حرکتی را برای رسیدن به وضعیت شرکتی شروع کرد تا کنسرسیوم را قادر به تنظیم قراردادهای حقوقی الزام‌آور, و نیز دریافت و پرداخت وجوهی بعنوان حق طبیعی خود نماید.
اساسنامهء انجمن در جولای سال ۱۹۹۲ به تصویب رسید و بعداً که معافیت‌های مربوط به مالیات و سایر اهداف به دست آمد, کتابداران "کرل" به صورت مدیران شرکتی تبدیل شدند, و "توافقنامهء بازفروش رکوردها" بین "اُسی‌اِل‌سی" و "کرل" منعقد شد. "کرل" در سال بعد از شروع به کار, سرانجام, در بلوغ کامل, به دنیای پرتحرک شوراهای سرمایه‌گذاری, فعالیت‌های ارزیابی پژوهشی, "سوپر جانت"(۱۶), انعاابعادی تقسیم دودویی, و آغاز "بررسی فالِت از کتابخانه‌های دانشگاهی"(۱۷) داخل شد.
در چنین محیط متغیری, تثبیت "کرل" به عنوان یک شرکت محدود به تضمین, هم یک پیشرفت مهم بود و هم فرصتی برای بیان دوبارهء هدف اساسی و بنیادی "کرل" از طریق بیان اهدافی بود که "کرل" در چشم‌اندازی کلی‌تر از ایجاد پایگاه داده‌ها, در پی تحقق آن‌ها بود ]۴[. در اهداف "کرل" که در قالب توافق رسمی انجمن در ژوئن سال ۱۹۹۲ بیان شده, "عبارت‌اند از ترویج, نگهداری و بهبود منابع کتابخانه‌ برای پژوهش در دانشگاه‌ها" و نیز "تشویق, پشتیبانی و حفظ علاقه و حمایت عمومی از اهداف و فعالیت‌های "کرل". بنابراین با توجه به این نکات, کنسرسیوم به طور نظام‌مندتری, پرداختن به موضوعات راهبردی را که اساس درک کلی گرانتری از نقش آن بود, آغاز کرد.
"اصحاب‌برندا وایت "‌به امر ترسیم گزینه‌های موجود در منابع مالی آینده و ایجاد پایگاه داده‌ها مامور شدند؛ جلسات برنامه‌ریز راهبردی در ‌ریز راهبردی در "لنگ‌بنک"(۱۸) (واقع در "کلارید") دایر شد؛ بیانات قدرتمندی برای "گروه بررسی فالِت" دربارهء نیاز به اقدامات خاص برای جذب بودجهء ویژه به منظور پشتیبانی از مجموعه‌های منابع کتابخانه‌های پژوهشی ارائه شد ]۵[؛ یک معاون دبیر برای کمک به اداره کردن طیف رو به گسترش فعالیت‌های "کرل" تعیین شد؛ ملاک و معیارهای عضویت رسمی منشر شد؛ ارتباط تنگاتنگی با "گروه کتابخانه‌های پژوهشی"(۱۹) برقرار شد؛ و در طول سال ۱۹۹۲ یک پیشنهاد رسمی به "فالِت" برای‌تأمین بودجهء‌پایگاه‌"کرل" به عنوان یک فهرست ملی قابل دسترسی مستقیم برای عموم (اُپک) ارائه شد.
● "اُپک" ملی "کرل"
پذیرش این موضوع به وسیلهء شوراهای سرمایه‌گذاری در سال ۵-۱۹۹۴ که باید در طی یک دروهء سه ساله دست به سرمایه‌گذاری بر روی پایگاه "کرل" به عنوان یک "اُپک" ملی بزنند, برای کنسرسیوم یک نقطهء عطف بود.
تا آن زمان تعداد اعضا از ۷ عضو به ۱۲ عضو افزایش یافته بود. تصور اولیه از کنسرسیوم بعنوان یک گروه برگزیده و نسبتاً درونگرا, تا حدود زیادی از میان رفته بود, و "کرل" جایگاه خود را به عنوان دارندهء یک نقش مهم و جدی در صحنهء کتابخانه‌های پژوهشی بین‌المللی و ملی تثبیت نموده بود. خلاصه کردن اسناد, انتشار خبرنامه, انتشار بیانیهء خط‌مشی, پاسخ به مسائل کلیدی و مهم کتابخانه‌ها, و گزارش‌ها و اقدامات دولتی-همهء این‌ها به تثبیت موقعیت "کرل" به عنوان یک مدافع جدی و موثر در مسائل کتابخانه‌های پژوهشی در بریتانیا کمک کردند.
"اُپک"‌"کرل" (که بعداً "کُپَک" نامیده شد نه تنها به منظور قانونی کردن (دوبارهء) [۶] فعالیت‌های کنسرسیوم, بلکه برای بالا بردن سطح آگاهی‌ها در درون جامعهء آموزش عالی, که تعهدات اصلی "کرل" به منظور استفادهء وسیع‌تر پژوهشگران بود, مفید واقع شد. در همان حال, "کُپَک" هم به برآوردن آرزوهای همیشگی چندین نفر از مدیران "کرل"-در این که پایگاه نباید فقط به فعالیت‌های تثبیت و بازیابی رکورد محدود شود-کمک کرد [۷] و هم هیئت مدیرهء "کرل" را از عمدهء نیازهای قبلی آن به توجه به اجرای یک خدمت کتابشناختی مهم, و بسیاری از دیگر مطالبات راهبردی آن, رهایی بخشید.
● نشانه‌های کمال
پرداختن به موضوعات عمدهء کتابخانه‌های پژوهشی به غیر از آن‌هایی که به فهرستنویسی ماشین‌خوان مربوط می‌شوند-کنسرسیوم را- در دورهء پس از فالِت"-به حوزه‌های فعالیت چالش‌آمیز زیادی هداثت کرد که همگی آن‌ها به یک هدف مستمر, یعنی اصلاح و پشتیبانی کتابخانه‌ای-به شیوه‌های مختلف-برای پژوهش مربوط می‌شد. دورهء ریاست "هنری هینی" بر کنسرسیوم (بین سال‌های ۱۹۹۷-۱۹۹۵) با تلاش‌های موفقیت‌آمیز بزرگ و کوچک, تحرک بخشیدن مثبت به دستور جلسات و هرچه فراگیرتر کردن ارزش ]و اعتبار[ "کرل" و در عین حال قادر ساختن کتابخانه‌های عضو به تقویت میزان مشارکت در خدمات کتابداری و اطلاع‌رسانی, چه در سطح منطقه و چه در سطح ملی مشخص می‌شود. افزایش تعداد اعضا به ۲۰ عضو کامل تا سال ۷-۱۹۹۶, توجه دقیق به موضوع و نیز به ساختار داخلی را ایجاب کرد, اما بنیان مالی و راهبردی کنسرسیوم را بسیار تقویت کرد؛ برپا کردن نمایشگاهی مشترک از "ذخایر" "کرل" در شهر "لیدز", و انتشار "راهنمای مجموعه‌های پژوهشی کتابخانه‌های عضو"(۲۰) در سال ۱۹۹۶, بار دیگر بر تعهد کنسرسیوم به تفسیر و بهره‌برداری از منابع "میراثی" خود به نفع عموم تأکید کرد؛ همکاری نزدیک "کرل" با "گروه ‌کتابخانه‌های ‌پژوهشی"-کنسرسیومی-فواید گوناگونی در پی داشت, که استفاده صرفه‌مندانه از "آرلین"(۲۱) تا مشارکت در ایجاد محتوای رقومی و در عرصه‌های اصلی حفاظت مواد,به وسیلهء اقدام "کرل" در سال ۱۹۹۶ به یک واکنش بریتانیایی به "گزارش اولیه"سی‌پی‌اِی"(۲۲)/"گروه کتابخانه‌های پژوهشی" دربارهء حفظ اطلاعات رقومی را شامل می‌شد؛ بحث‌های جاری "کرل" با "کتابخانهء بریتانیا"(۲۳) (که خود یکی از اعضای وابستهء "کرل" بود) به نتایج مثبت چندی منجر شد, از جمله تصمیم سال ۱۹۹۵ مبنی بر مشارکت در "ادارهء حفاظت ملی" که ساختار جدید یافته بود؛ چندین عضو "کرل" حمایت‌های زیادی از گروه دسترسی مستقیم به پایان‌نامه‌های دانشگاهی" انجام دادند, و بقیه نیز در یک خدمات آزمایشی سودمند به منظور امانت متقابل تک‌نگاشت‌ها شرکت کردند؛ در آوریل سال ۱۹۹۶ خدمات کُپَک برای استفاده عموم راه‌اندازی شد, و در یک سال روزانه حدود ۴۰۰۰ کاوش در وب سایت آن انجام شد؛ و "کرل" موفق به دریافت کمک‌هایی بالغ بر ۴۵۰.۰۰۰ پوند از "بنیاد ولفسان" برای ده تا از اعضای خود به منظور ایجاد "مراکز منابع فناوری" شد. تا آنجا که به مجموعه‌های منابع پژوهشی مهم کتابخانه‌های "کرل" مربوط می‌شد, آن‌ها نیز آشکارا در میان دریافت‌کنندگان اعانات NFF برای منابع علوم انسانی قرار گرفتند و در همان حال, مقادیر زیادی از منابع کتابخانه‌ای "کرل" بسیار دسترس‌پذیرتر از گذشته شدند.
با گذشت یک دورهء ادغام و پس از یک دورهء رشد سریع, و با تمام این نشانه‌های آشکار رشد و بلوغ "کرل" تحت ریاست جانشین "هری هینی" یعنی "پیتر فوکس", با بودن "کلار جنکینز" در مقام دبیر اجرایی تمام وقت از فوریه سال ۱۹۹۷, شروع به بررسی موضوع اولویت‌ها در چارچوب یک برنامهء کاری بالقوهء ناهمسان نمود. ارائه یک برنامهء راهبردی کاملاً بازنگری شده, و تجدید مدل ساختار کمیته‌های "کرل" مطابق با این برنامهء راهبردی, هم اینک کنسرسیوم را در قوی‌ترین و محکم‌ترین موقعیتی قرار داده که تا بحال برای دنبال کردن و افزایش مشارکت مستمر خود در موضوعات مبتلا به مجموعه‌های منابع پژوهشی در عصر رقومی داشته است. از جمله موارد سیاههء اقدامات سال ۱۹۹۸, عبارت است از درخواست از "صندوق‌بخت‌آزمایی هریتیج"(۲۴) برای افزایش با هم بیش‌تر دسترسی به منابع "کرل" تبدیل موجودی منابع اصلی قدیمی, و پروژه عظیم "سدارز"(۲۵) که توسط "جیسک"(۲۶)-تأمین مالی می‌شود و در طی آن "کمبریج" و "لیدز" و "آکسفورد‌ به نمایندگی‌از "کرل" و با مشارکت‌ سازمان‌های‌متعدد "جیسک" و "آراِل‌جی", موضوعات پیچیده مربوط به نگهداری و حفاظت رقومی را پیگیری خواهد کرد.
● نگاهی به گذشته و نگاهی به آینده
اکنون با نگاه به گذشته می‌توان گفت که اگرچه ۱۵ سال اول, حیات "کرل" بعضاً با مشکلاتی همراه بوده که غالباً نومیدکننده بوده‌اند, اما با وجود فشارهای خارجی و شرایط نامساعد, کنسرسیوم کارهای زیادی انجام داده است. بهرحال آنچه "کرل" موفق به انجام آن شده است, با اهداف اعضای موسس آن همخوانی کامل دارند. از جملهء این اعضای موسس هنری هینی بود که با پایان یافتن دروه کارش در کتابخانه و خدمات موثر و درازمدتش به "کرل", جا دارد که نامش با موفقیت‌های "کرل" در طی سال‌های متمادی قرین شود. و اگر چنان‌که بسیار امید می‌رود, کنسرسیوم در تحقق چشم‌انداز پیشرفت خود "تا پایان‌سال ۲۰۰۰" ]۸[ موفق‌بوده, بنابراین "کرل" از این پس تنها به این علت به پیشرفت خود ادامه خواهد داد که دارای خط‌مشی بنیاد دینی است که به وسیلهء کسانی پدید آمده که به مدت طولانی و سخت کار کرده‌اند تا آن را به جایی برسانند که امروز همت, و هنری هینی" از جملهء برجسته‌ترین این کسان است.
۱) کتابداران هفت موسسهء "کرل" در زمان تشکیل عبارت بودند از: Fred Ratcliffe (کمبریج), Douglas Fosket (لندن), Henry Heaney(گلاسکو), Brenda Moon(ادینبورگ), Dennis Cox(لیدز), Mike Pegg (منچستر) و John Jolliffe (آکسفورد).
۲) هفت کتابخانهء اولیهء "کرل" با داشتن ۲۳ میلیون جلد مواد چاپی در مجموعهء منابع و بیش از چند میلیون قلم مواد آرشیوی و دستنوشته, کانون اصلی گردآوری‌ منابع پژوهشی علمی در بریتانیا در مدت متجاوز از ۲۰۰۰ سال بوده‌اند.
۳) این مطالعه که در سال ۱۹۸۶ میان تعداد محدودی از اعضا "کرل" توزیع شد. به شکل اصلاح شده از تابستان ۱۹۸۸ به بعد در Research Libraries in OCLC (شماره‌۲۷) دوباره منتشر شد.
۴) در بافشار کنونی در دورهء منتهی به زمان ریاست هنری هینی در سال ۱۹۹۵, صدای او مرتباً شنیده می‌شد که از مدیران تقاضا می‌کرد که علاوه بر پایگاه داده‌ها به موضوعات مهم راهبردی نیز توجه نمایند و این فکر به مدت بیش از یک دهه بر "کرل" حکمفرما بود.
۵) نمایندگی‌های "کرل" که بوسیلهء "هنری هینی" از درون "گره بررسی فالِت" پشتبانی شدند, اساساً در رشد دادن اقدام به سرمایه‌گذاری نامعمول (NFF) پس از گزارش فالِت" برای مجموعه‌های‌پژوهشی‌تخصصی‌در حوزهء‌علوم انسانی, و در ارتقای راهبرد حمایت پژوهشی "اندرسون" که مستقیماً از توصیه‌های فالِت" در مورد کتابخانه‌های پژوهشی اقتباس شده بود, بسیار موثر بودند.
۶) باید توجه داشت که کمک‌های دههء ۱۹۸۰ "کمیتهء کمک‌های دانشگاهی" قبلاً ارزش ملی این پایگاه داده‌ها را تأیید کرده بود.
۷) "هنری هینی" و "برندا مون" در خصوص نیاز به ایجاد این پایگاه داده‌ها در یک سیستم اُپَک, به منظور بهره‌برداری استفاده‌کنندگان از کتابخانه بحث زیادی کرده بودند.
۸- برنامهء راهبردی‌ کنونی "کرل" رئوس "چشم‌انداز" کنسرسیوم را با عبارات زیر ترسیم می‌کند:
"تا پایان سال ۲۰۰۰, "کرل" به دلایل زیر به کنسرسیوم مشارکتی بدل خواهد شد:
- ارائه رهبری قوی و فرصت‌های ابداع و نوآوری به جوامع زیر پوشش کتابخانه‌های علمی و پژوهشی؛
- تأمین دسترس فیزیکی و مجازی به منابع اشتراکی کلیهء کتابخانه‌های "کرل" برای جامعهء پژوهشی علمی؛
- ارائه یک چهارچوب حمایتی متقابل که اعضا را قادر به رشد توانمندی‌های فردی و جمعی می‌نماید؛
- ارتقای علائق موضوعی "کرل" و اعضای آن در حوزه‌های متناسب, به منظور تضمین درک ارزش کتابخانه‌های پژوهشی برای جامعهء پژوهشی ملی و بین‌المللی.
۱-JANET
۲-Wolfson Foundation
۳-OCLC
۴-Follet Review
۵-OPAC
۶-Consortium of University Research Libraries (CURL)
۷-JANET (Joint Academic Network)
۸-Wolfson Foundation
۹-OCLC
۱۰-UTLAS
۱۱-UMRCC
۱۲-Douglas Foskett
۱۳-Dennis Cox
۱۴-Brenda Moon
۱۵-Reg Carr
۱۶-Super JANET
۱۷-Follet Review of University Libraries
۱۸-Long Bank
۱۹-Research Libraries Group (RLG)
۲۰-Guide to the Research Collections of Member Libraries
۲۱-RLIN
۲۲-CPA
۲۳-British Library
۲۴-Heritage Lottery Fund
۲۵-CEDARS
۲۶-JISC
منبع : فصلنامه علوم اطلاع رسانی