چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 15 May, 2024
مجله ویستا

اوباما ادامه بوش در افغانستان


اوباما ادامه بوش در افغانستان
وقایع افغانستان در ماه ها و هفته های اخیر نشان داد سیاست تغییر « باراک اوباما » رئیس جمهور جدید آمریکا که شعار اصلی انتخاباتی وی بود به معنای ایجاد تغییر در سیاست اشغال افغانستان نیست بلکه به معنای تغییر در چگونگی کشتار مردم این کشور است .
وزیر جنگ آمریکا رابرت گیتس طی سخنانی در اجلاس وزرای دفاع ناتو و به مناسبت انتصاب فرمانده جدید نظامیان آمریکائی مستقر در افغانستان گفت : « ما باید در نحوه انجام عملیات هایمان تغییر ایجاد کنیم » . وی درباره اینکه این تغییر باید چگونه باشد گفت : تعداد سربازان ما در افغانستان باید بیشتر شوند.
هدف وزیر جنگ آمریکا از این سخن اینست که سربازان آمریکائی باید در مناطق بیشتری از افغانستان حضور داشته باشند تا مانع تحرکات شهروندان افغانی شوند و آمریکا به حملات هوائی علیه مناطق مختلف افغانستان احساس نیاز کمتری کند. وی در این زمینه گفته است : هرچه سربازان آمریکا در افغانستان بیشتر شود امید من اینست که نیاز ما به حملات هوائی کاهش یابد.
به اعتراف رابرت گیتس اکنون میزان مقاومت مردم افغانستان در برابر نظامیان اشغالگر افغان به بالاترین میزان خود طی سالهای ۱۳۸۰ تاکنون رسیده است . براساس گزارش مقامات ارتش آمریکا حملات به اشغالگران آمریکائی در افغانستان طی ۶ ماه اخیر ۵۹ درصد افزایش یافته است . همین گزارش می افزاید در اردیبهشت ماه سال جاری (۸۸ ) تعداد حملات به نظامیان اشغالگر آمریکائی در افغانستان از ۱۴۵۰ مورد تجاوز کرد .
آمریکا با ادعای مبارزه با تروریسم در سال ۱۳۸۰ به افغانستان لشکرکشی کرد ولی از آن زمان تاکنون یعنی طی ۸ سال نه تنها با تروریسم مبارزه نکرد بلکه حضور نظامی آمریکا اوضاع منطقه و افغانستان را ناامن تر کرده است . طالبان که افغانستان را از حاکمیت مجاهدان افغان خارج کرده بود و تا سال ۱۳۸۰ براین کشور حکومت می کرد اکنون بار دیگر به قدرت قابل توجهی تبدیل شده و در برابر آمریکا لااقل در ظاهر عرض اندام می کند. هر چند همه صاحبنظران معتقدند طالبان یک گروه دست نشانده آمریکاست و هر وقت دولتمردان آمریکائی هرگونه اراده کنند همانگونه عمل می کند لکن این نکته را نیز نمی توان نادیده گرفت که اکنون طالبان به مثابه یک قدرت نه تنها در افغانستان بلکه در بخش قابل ملاحظه ای از شبه قاره و منطقه نقش ایفا می کند.
علاوه بر ناامنی مشکلات دیگری نیز مردم افغانستان را تهدید می کنند که فقر قاچاق مواد مخدر و کشت و تجارت خشخاش از جمله آنهاست . اشغال افغانستان توسط نظامیان آمریکائی به این مشکلات دامن زده و آنها را چند برابر کرده است .
هر چند آمارهای مربوط به فقر و کشت و تجارت خشخاش در افغانستان خبر از وضعیت بسیار وحشتناک و رشد روزافزون آنها در سالهای اخیر می دهند و از این نظر مردم افغانستان در شرایط بسیار سختی بسر می برند لکن از این بدتر عوارض فرهنگی خطرناکی است که در اثر حضور نظامیان آمریکائی در این کشور گریبان گیر افغان ها شده است . تهاجم فرهنگی شدید غرب به ویژه آمریکا به مردم افغانستان از طریق تلویزیون فیلم های مستهجن مجلات و نشریات آلوده رواج فساد اخلاقی و انتشار افکار ضد دینی که همگی برنامه ریزی شده هستند و توسط آمریکا هدایت می شوند همانند خوره درحال بلعیدن اخلاق و دین و سنت های مردم اصیل و متدین افغانستان هستند.
اگر با نگاهی واقع بینانه به آنچه اکنون در افغانستان می گذرد و در سال های اشغال این کشور توسط آمریکا و هم پیمانانش گذشته نگریسته شود واقعیت تکان دهنده ای که نگرانی ها را در مورد این کشور و این ملت افزایش می دهد اینست که مردم افغانستان در معرض سخت تری تندبادهای ضد فرهنگی قرار دارند و بیش از آنچه در جنبه های مادی از دست می دهند به دین و اخلاق و آداب و سنن ملی و فرهنگی آنها لطمه وارد می شود. اگر اشغال افغانستان فقط همین یک زیان را در برداشت می بایست آنرا بزرگترین خسران مردم این کشور در طول تاریخ به حساب می آوردیم هر چند لطمات شدید مادی نیز باید بر آن افزوده شود.
بدین ترتیب دوران « اوباما » نیز برای افغانستان استمرار دوران بوش است و بزرگان افغان اعم از روسای قبایل و علما و دانشگاهیان و فعالان سیاسی باید برای پایان دادن به اشغال کشورشان تدبیری بیاندیشند و جلوی خسران بیشتر مادی و معنوی را بگیرند.
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی