سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

جایگزین‌های غذایی کدامند؟


جایگزین‌های غذایی کدامند؟
امروزه دیگر مثل گذشته نیست كه چشم هایمان را ببندیم و بدون اطلاعات قبلی هر آن چه كه دلمان خواست و هوس كردیم بخوریم! رژیم های غذایی امروزه از اهمیت زیادی برای افرادی كه درپی حفظ و یا به دست آوردن تناسب اندام خود هستند، دارد.
دانستن این كه یك ماده غذایی مانند قند را می توان با چه ماده غذایی جایگزین كرد، برای این افراد مسلماً دارای اهمیت است. جانشین های نان و قند و لبنیات و گوشت را از زبان دكتر «بهمن محمدی» می خوانیم.
● جانشین های نان- مقدار ۳۰ گرم نان برابر است با:
یك كف دست نان ضخیم (چاودار، نان گندم، نان جو، سنگك، بربری یا تافتون)، به اندازه ۱۰ سانتی متر، ۲ كف دست نان نازك (تافتون یا لواش ماشینی) به اندازه ۱۰ سانتی متر، ۸ سانتیمتر نان باگت یا ۱۲ سانتی متر نان ساندویچی یا نصف نان همبرگر معمولی (بدون خمیر داخل آن ها)، ۴ عدد بیسكویت معمولی به اندازه ۵ سانتی متر و یا ۵ عدد بیسكویت ترد (كراكر نمكی)، سیب زمینی آب پز یك عدد (۹۰ گرم)، ۴ قاشق غذاخوری یا نصف كفگیر یا نصف لیوان برنج پخته، نصف لیوان ماكارونی پخته.
● جانشین های قند
یك قاشق غذاخوری شكر برابر است با یك قاشق غذاخوری عسل یا مربا، دو سوم قاشق غذاخوری حلوا ارده، ۳ حبه قند، ۲ عدد خرمای كوچك، ۵/۱ عدد خرمای متوسط و یا یك عدد خرمای درشت.
▪ یك حبه قند برابر است با: ۳ عدد توت خشك یا ۵ عدد كشمش. در صورت تمایل به خوردن گز، نقل، شكلات و شیرینی خشك می توان هم وزن سهمیه قند یا شكر روزانه از آن ها مصرف كرد.
● جانشین های لبنیات
یك لیوان شیر برابر است با: ۲ لیوان دوغ، سه چهارم لیوان ماست معمولی، ۴۵ گرم پنیر معمولی، سه چهارم لیوان كشك پاستوریزه، ۶۰ گرم بستنی.
● جانشین های گوشت
۸۰ گرم گوشت گاو برابر است با ۸۰ گرم گوشت گوساله یا ماهی یا مرغ و یا گوشت گوسفند كم چرب، ۵/۲ فنجان حبوبات یا سویای پخته، ۸۰ گرم جگر، دل و قلوه، سنگدان، سیرابی و... ۱۰۰ گرم همبرگر یا سوسیس و یا كالباس و میگو (۱۲ عدد متوسط) یا ۵/۲ عدد تخم مرغ (بر مبنای ارزش پروتئینی).

مونا راستی
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید