پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

برای همه خو ب است؛‌برای خانم‌ها خوب‌تر


برای همه خو ب است؛‌برای خانم‌ها خوب‌تر
تا صحبت از چای می‌شود بیشترمان یاد چای سیاهی می‌افتیم که از قدیم‌الایام به نوشیدنش عادت کرد‌‌‌‌‌‌ه‌ایم. لابد این را هم شنیده‌اید که خیلی‌ها می‌گویند نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا خوب نیست و باید حداقل یک ساعت از صرف وعده اصلی بگذرد؛ اما از این‌حرف‌ها که بگذریم، سخن چای سبز خوش‌تر است؛ چایی که این روزها از خواصش زیاد می‌گویند؛ که خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و عادت به نوشیدنش جلوی بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی را می‌گیرد و ... از این رو، شما را به خواندن نتایج تحقیقی که در همین زمینه در ژاپن به انجام رسیده، دعوت می‌کنیم...
نتایج تحقیقات پژوهشگران ژاپنی نشان داده است که چای سبز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد.
نتایج این تحقیق که در آن، بیش از ۴۰ هزار نفر مورد بررسی قرار گرفتند، نشان داد مصرف چای سبز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را تا بیش از یک‌چهام کاهش می‌دهد اما برخی متخصصان قلب می‌گویند شاید این فواید به دلیل رژیم غذایی خاص ژاپنی‌ها باشد که نسبت به رژیم غذایی غربی‌ها سالم‌تر است.
همه ما می‌دانیم پس از آب، چای، یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در دنیاست. در سراسر جهان سالانه ۳ بیلیون کیلوگرم چای تولید می‌شود. بررسی‌های آزمایشگاهی و مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده، نشان داده است که چای سبز فواید زیادی برای سلامت دارد.
● خوب است مخصوصا برای خانم‌ها
در این بررسی که در سال ۱۹۹۴ آغاز شد، پژوهشگران دانشگاه توکیو فواید چای سبز و تاثیر آن بر سلامت انسان را مورد بررسی و مطالعه قرار دادند. این پژوهشگران ۴۰ هزار و ۵۳۰ فرد بزرگسال ۴۰ تا ۷۹ ساله را در شمال شرق ژاپن، جایی که چای سبز به مقدار زیادی استفاده می‌شود، بررسی کردند. حدود ۸۰ درصد مردم این منطقه چای سبز می‌نوشند و بیش از نیمی از آنها روزانه بیش از ۳ فنجان چای سبز مصرف می‌کنند.
در پایان بررسی نتایج این تحقیقات ۱۱ ساله نشان داد، احتمال مرگ در اثر بیماری‌های قلبی‌عروقی در افرادی که روزانه ۵ تا ۶ فنجان چای سبز می‌نوشیدند ۱۶ درصد کمتر است.
به‌علاوه، یافته‌های به دست آمده طی ۷ سال ابتدایی این بررسی نیز نشان داد این افراد ۲۶ درصد کمتر در معرض خطر مرگ در اثر بیماری‌های قلبی‌عروقی هستند. در این بررسی ارتباطی بین مصرف چای سبز و مرگ در اثر بیماری سرطان مشاهده نشد. نکته جالب توجه این بود که مشاهده شد در طول مطالعه فواید چای سبز برای خانم‌ها بیشتر از آقایان است و خانم‌هایی که روزانه بیش از ۵ فنجان چای سبز می‌نوشیدند در مقایسه با افرادی که روزانه کمتر از یک فنجان چای سبز می‌نوشیدند ۳۱ درصد کمتر در معرض خطر مرگ در اثر بیماری‌های قلبی‌عروقی قرار دارند.
● چای سبز و طول عمر
دکتر شینیچی کوریاما، سرپرست این تیم تحقیقاتی، درباره اثرات این نوشیدنی بر طول عمر می‌گوید: «مهم‌ترین یافته ما این است که چای سبز ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی موجب افزایش طول عمر افراد شود.»
در این مطالعه سعی شده است عوامل دیگر مانند رژیم غذایی هم مورد توجه قرار گیرد اما الن ماسون در موسسه قلب انگلستان می‌گوید: «رژیم ژاپنی‌ رژیم غذایی سالمی است و ممکن است درباره افرادی که رژیم غذایی ناسالمی دارند این نتایج حاصل نشود.»
میزان بیماری‌های قلبی در ژاپن در مقایسه با سایر کشورهای جهان پایین است و به نظر می‌رسد که رژیم غذایی ژاپنی‌ها نقش مهمی در پایین نگه داشتن این آمار داشته باشد. نوشیدن ۳ تا ۴ فنجان چای سبز در قسمت‌های مختلف ژاپن یک عادت روزانه است. به طور متوسط، رژیم غذایی در سایر کشورها در مقایسه با رژیم غذایی در ژاپن چربی‌های اشباع بیشتری دارد و شاید به همین علت است که میزان بیماری‌های قلبی در این کشور نسبتا کمتر است.
اکنون برای محققان این پرسش مطرح است که آیا نوشیدن روزانه چای سبز در افرادی که رژیم غذایی پرچربی دارند نیز موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی خواهد شد. همچنین دانستن این موضوع که آیا چای سبز می‌تواند از مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی پیشگیری کند که البته نیاز به بررسی‌ها و مطالعات بیشتری دارد.

منبع: بی‏بی‏سی‌هلث
ترجمه: فرزانه فولادبند
منبع : روزنامه سلامت