چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

بی‏اعتنایی به افکار عمومی و هزینه‏زایی برای نظام، چرا؟


بی‏اعتنایی به افکار عمومی و هزینه‏زایی برای نظام، چرا؟
ممکن است برخی، افشای مدرک تحصیلی آقای کردان وزیر محترم کشور را یک مخالفت سیاسی از سوی مخالفین دولت تلقی نمایند و نیز ممکن است برخی دیگر، بر این باور باشند که اساساً مخالفین آقای کردان پس از عدم موفقیت در روز رای گیری، اقدام به افشای مدارک تحصیلی برای انتقام جویی نمودند تا از این راه، کار ناتمام را به اتمام برسانند.
از سوی دیگر، ممکن است طرفداران افشای مدارک آقای کردان نیز، این اقدام را گامی اصولگرایانه و در راستای شفاف سازی و مطابق با مشی اصولگرایانه و برای پالایش نظام و برخورد بدون اغماض با فساد و کژی و عدم صداقت، ارزیابی نمایند.
بهرحال اگر از طرفداران هر کدام از دو دیدگاه فوق باشیم، واقعیت موجود این است که هم اکنون فضای بسیار سنگینی در مورد آقای وزیر کشور در میان مردم وجود دارد. خاصه آنکه اقشار تحصیل کرده و دانشجویان و نخبگان، به هیچ روی وضعیت فعلی را برنمی‌تابند و شدیداً به دولت و مجلس و وزیر مربوطه معترض هستند. درمیان عموم مردم هم، موضوع مدرک تحصیلی وزیر کشور بصورت یک شوخی و تمسخر و استهزاء درآمده است.
در مجموع، مردم بصورت گسترده‌ای به این اقدام نظام جمهوری اسلامی در عدم برخورد با وزیر مربوطه معترض هستند. صورت مسئله نزد مردم بسیار ساده است. از ابتدا عنوان شده بود که این وزیر، دارای مدرک دکترا است و سپس معلوم شد که نه تنها دکترای مربوطه افتخاری و فاقد هرگونه ارزش علمی است، بلکه اساساً همین مدرک نیز جعلی است! و وزیر مربوطه حتی لیسانس و فوق لیسانس هم (علیرغم تصریح آقای کردان در مجلس به دارا بودن آنها) ندارد.
مردم در زندگی روزانه خود بخوبی شاهد هستند که اگر فردی با مدرک جعلی در اداره‌ای استخدام شد و بعداً جعلی بودن مدرکش کشف شود، کارمند مذکور را بسرعت اخراج می نمایند حتی اگر فرد مذکور هیچ اطلاعی از جعلی بودن مدرکش نداشته باشد و اگر مقصر باشد، به مراجع قضایی نیز معرفی می‌شود. اما چرا این اقدام در مورد وزیر کشور اجرا نمی شود؟ آیا این اقدام نظام، یک تبعیض آشکار نیست؟
بهرحال تردیدی نیست که ادامه فعالیت آقای کردان بعنوان وزیر کشور، خسارات سنگینی را به کشور تحمیل می‌نماید. الان زمان آن نیست که در مورد مقصرین این پرونده صحبت نماییم و اینکه آیا رییس جمهور یا مجلس یا شخص آقای کردان یا هیات رییس مجلس و یا مخالفین آقای کردان کوتاهی کردند. بهر صورت، هیچ گریزی جز رفتن آقای کردان از ساختمان فاطمی بدلیل فضای عمومی کشور نیست و براستی چرا باید هزینه های گزافی از جیب نظام برای نگهداری یک فرد در مقام وزارت پرداخت شود.
بهترین راه حل، برکناری ایشان توسط رییس جمهور محترم است تا هم چهره لجوج آقای احمدی نژاد از اذهان زدوده شود و هم اینکه مشی اصولگرایی دولت اثبات گردد. اگر دولت چنین نکرد، بهتر آنست که آقای کردان داوطلبانه استعفا دهند تا امکان خدمت در آینده و پست‌های مدیریتی دیگر برای ایشان فراهم شود، در غیر اینصورت، برای همیشه از صحنه افکار عمومی حذف خواهد شد.
در صورت عدم برکناری و استعفا، مجلس می تواند ایشان را استیضاح نمایند که پرهزینه ترین راه حل برای نظام است. علت پرهزینه بودن استیضاح مجلس این است که اولاً چهره دولت نزد افکار عمومی بشدت تخریب می‌شود و رییس جمهوری که با دلایل بسیار ساده و یا حتی بدون دلیل قابل فهم برای مردم، وزیری را برکنار می کند، در مورد این موضوع بسیار مهم، مقاومت می نماید. دلیل دیگر پرهزینه بودن این اقدام مجلس برای نظام آن است که ممکن است به احتمال ضعیف و با تلاش‌های دولت، نمایندگان به وزیر مربوطه رای اعتماد دهند. در این صورت هم دولت و هم مجلس و هم وزیر کشور در معرض سوال جدی نزد افکار عمومی قرار می گیرند.
سوال مهم این است که حتی اگر وزیر محترم کشور بتواند بعنوان وزیر کشور ادامه مسوولیت دهد، آیا وزیری که نزد افکار مردم و صاحبان نظر، چنین مورد سوال و تمسخر قرار گرفته است، آیا می تواند بعنوان یک وزیر کشور قوی و مقتدر و دومین شخص کابینه پس از رییس جمهور، ادامه مسوولیت دهد؟ در این صورت عواقب این پرونده بعهده چه کسانی است؟ آیا نگاه داشتن یک فرد در مسوولیت وزارت کشور باید این مقدار هزینه را به نظام تحمیل کند؟
ناصر ایمانی
منبع : سایت الف