سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

بز ماهی


بز ماهی
نام انگلیسی : Yellowfin goatfish
نام علمی : Mulloides vanicolensis
نام محلی : کوازرد
خانواده : Mullidae
کد : MUlli.M.v.۲
مشخصات :
مشخصات مورفولوژی
فرم و رنگ بدن
بدن کشیده تا چهار گوش و اندکی در مقطع فشرده با یک جفت سیبیلک های برجسته روی چانه ، رنگ بدن آن زرد همرا با نوارهای آبی در اطراف بدن است.
باله‌ها:
دارای دو باله پشتی که باله پشتی اول دارای شعاع سخت و از باله پشتی دوم کاملا جدا است. اولین باله پشتی ۸ خار و دومین باله یک خار و ۸شعاع نرم دارد. باله مخرجی یک الی دو خار و ۶-۵ شعاع نرم ، باله سینه‌ای در انتهای گرد و باله شکمی یک شعاع سخت و ۵ شعاع نرم دارد و باله دمی آن دو شاخه است
فلس:
فلسهای بدن ، بزرگ و به طور ظریف شانه ای و سطح سرپوش آبششی را می پوشانند.بر روی خط جانبی در حدود ۳۸-۳۵ فلس وجود دارد و در فضای پیش دو باله پشتی ۵ ردیف فلس دارد.
دندان:
دهان نیمه انتهایی تا اندازه ای قابل ارتفاع و دارای یک یا چند ردیف دندانهای کوچک بر روی فکها است.
طول:
بیشینه طول آن در حدود ۳۸cm و طول استاندارد آن ۲۰cm است.
سایر مشخصات:
پیش سر پوش آبششی دارای لبه کامل و یا کمی دندانه دار و سر پوش آبششی دارای یک خار پهن است. دهانه‌های آبششی وسیع و پرده‌های آبششی جدا از هم و بدون قطعه رابط هستند و اولین کمان آبششی ۳۶-۳۲ خار آبششی کوتاه دارد.دو سیبیلک طویل زیر چانه که به سمت جلو و عقب حرکت کرده و وظیفه لامسه ای دارند.
مشخصات بیولوژی:
مکان زندگی:
اندازه متوسط داشته و در آبهای ساحلی جزایر مرجانی زندگی می کنند و شنای کندی در اطراف و نزدیک بستر داشته و معمولا گروههای کوچکی را تشکیل می دهند و به صورت تک تک و یا دسته جمعی به سر می‌برند.بیشتر در آبهای کم عمق و روی کفهای گلی و شنی زیست می‌کنند.
تغذیه:
از جمله ماهیان گوشتخوار بوده و به‌طور عمده از کرمها وسخت پوستان تغذیه می‌کنند.
پراکنش:
سراسر خلیج فارس و دریای عمان و در مناطق و دریاهای گرمسیری و معتدله ، اقیانوس هند ،هاوائی ،ایسلند.
تولیدمثل:
جزء ماهیان تخمگذار است.
ارزش اقتصادی:
گوشت آنها برای خوردن مناسب است و به صورت تازه یا منجمد مورد استفاده قرار می گیرد.
روش صید:
ترال کف ، تور گردان ساحلی ،گرگور ، تور گوشگیر ،قلاب
منبع : مرکز آموزش عالی میرزا کوچک خان گیلان


همچنین مشاهده کنید