یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

بانوی علوی اصفهانی


بانوی علوی اصفهانی
بانو امین ، دختر حاج سید علی امین التجار ابن سید حسن حسینی اصفهانی و مادرش دختر حاج مهدی ملقب به جناب است . پسر عمویش حاج میرزا ملقب به معین التجار نیز همسر وی می باشد.
بانو علوی امینی اصفهانی به سال ۱۳۰۸ هجری قمری در اصفهان به دنیا آمد و در همان شهر به سال ۱۴۰۴ هجری قمری وفات کرد. او بانویی عالم، فرزانه، فقیه، شاعر، محدث و حکیم بود. بیشتر علوم را نزد فقیه بزگوار میر سید علی اصفهانی نجف آبادی و شیخ مظاهری اصفهانی فرا گرفت .
بانو علوی اصفهانی پس از آنکه صرف ، نحو، بلاغت، تفسیر، علوم حدیث، فقه، اصول و فلسفه را آموخت، به مطالعات خود در سطوح عالیه ادامه داد تا آنجا که به درجه اجتهاد رسید. ( اجتهاد مرتبه ای است که فرد می تواند احکام شرعی را از منابع آن استنباط کند .) او که از اکابر علمای زمان خود بود از چندین دانشمند و فقیه شیعه ، اجازه روایت دریافت داشت و حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی نیز از جمله دانشمندانی بود که از بانو علوی امینی اجازه روایت دریافت کرد.
● تالیفات بانوی اصفهانی
این بانوی بزرگ ، دارای هفت کتاب است که از این میان پنج کتاب به زبان فارسی و دو کتاب به زبان عربی است .
این کتابها عبارتند از :
۱) رسالهٔ الاربعین الهاشمیهٔ ( این رساله شرح چهل حدیث شریف است .)
۲) النفحات الرحمانیه فی الواردات القلبیه
۳) معاد یا آخرین سیر بشر
۴) روش اولیاء و طریق سیر سعداء
۵) مخزن الئالی فی مناقب مولی الموالی امیرالمومنین (ع)
۶) روش خوشبختی و توصیه به خواهران ایمانی
۷) ترجمه اخلاق ابن مسکویه و راه سعادت بشر.
زندگانی این بانوی فرزانه و دانشمند آمیزه ای از کتاب و محراب و همسر و فرزند است. او این مطالعات ارزشمند را در خانه انجام داد و در همانجا به کسب این مقام شامخ نایل آمد .
فصاحت ، بلاغت ، چیرگی و زبردستی او در زبان عربی از یکسو و از سوی دیگر درجات عالی او در کمالات نفسانی و کرامات فراوانی که خداوند به وی عطا کرده بود شگفتی انسان را بر می انگیزد.
منبع : تبیان