دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

خدمت به خلق خدمت به خود است


خدمت به خلق خدمت به خود است
خدمت به دیگران از نظرگاه من یعنی این‌که آدم از امکانات، زمان، انرژی خود در جهت کمک به دیگران استفاده کند. حالا این امکانات ممکن است بسته به هر شرایطی متفاوت باشد. خدمت را بعضی فقط در انحصار بشر می دانند، منظور این‌که تنها آدم باید به آدم خدمت کند. در دسته‌بندی زیر سعی می‌کنم خدمت را در انواع مختلف بررسی کنم:
۱) خدمت به هم‌نوع:
این مورد را دیده‌ایم و فکر نکنم کسی در تعریف آن مشکل داشته باشد، اما چند نکته می افزایم که خواندنش خالی از لطف نیست. به نظر من خدمت همیشه این‌طوری نیست که ما دارایی‌های خود را(مادی و غیرمادی) با دیگران قسمت کنیم.بلکه حتی یک لبخند کوچک هم که باعث شادی در طرف ما شود خدمت است.
از آن‌جا که انسان امروزی(در هرجای دنیا) درگیر زندگی است و دائم به قول معروف برای یک لقمه نان زحمت می کشد و خود را به این در و آن در می زند، پس ممکن است به خیلی چیزها را فراموش کرده باشند و یکی از آن‌ها همان خنده و شاد بودن است. به نظر من کسانی که برنامه‌های طنز و کمدی می‌سازند خدمت بزرگی به مردم می‌کنند زیرا با روحیه شاد کارها بهتر انجام می‌شود.
۲) خدمت به طبیعت:
نه تنها مردم به این قسمت توجه ندارند، بلکه مسؤولان عزیز نیز اصلاً طبیعت را نمی بینند، چه رسد به خدمت به آن. کمتر حیات وحشی داریم که دست نخورده باشد و کمتر طبیعت سالمی داریم. البته در این امر هم مردم و هم مسؤولان مقصرند. در آیین زرتشت توصیه بسیاری در رابطه با احترام به طبیعت شده است، تا آنجا که حتی کثیف کردن آب مکروه است. از زیبایی و آرامش طبیعت استفاده می‌کنیم، سپس به‌جای این‌که از طبیعت تشکر کنیم و آن را آلوده نکنیم، می‌آییم با تخریب آن زیبایی‌اش را از بین می‌بریم. به نظر من باید به طبیعت نیز به دید یک موجود زنده نگریست که حقوقی دارد که ملزم به احترام نسبت به آن‌ها هستیم.
۳) خدمت به جانوران:
در حادثه سیلی که در جنوب امریکا اتفاق افتاد، تعداد زیادی از سگ‌هایی که بی‌خانمان شده بودند(شک دارم، اما فکر کنم ۶۰۰ سگ بود) سروسامان یافتند و از دربه‌دری نجات یافتند. چندی پیش در شبکه ۴ یک مرد خارجی اذعان داشت که روزانه به ۱۵.۰۰۰ پرنده مهاجر غذا می‌دهد. و کار خود را از روی عشق به پرندگان انجام می داد نه طمع ثواب و...
حالا بیایید در خلوت، از خود بپرسیم، ما برای جانوران چه می‌کنیم؟ حیات وحش را از آن‌ها می‌گیریم، آن‌ها را دربه‌در می کنیم، هرجا که آن‌ها را می‌بینیم انگار دشمن ما هستند و با هر وسیله‌ای آن‌ها را از خود می رانیم.
حالا ممکن است از خود بپرسیم که چه نیازی به خدمت داریم؟ و یا این‌که اصلاً لازم است تا خدمت کنیم یا نه؟
در تجهیز منابع مالی یک سازمان، گفته می‌شود اگر می‌خواهید از یک سازمان و یا مردم کمک بگیرید، آن‌ها را متوجه این نکته مهم کنید که در نهایت به خود آن‌ها کمک کرده‌اید. مثلاً اگر سازمانی دارید که در زمینه مبارزه و پیشگیری بیماری هپاتیت فعال است، هنگامی که درخواست کمک می‌کنید، به طرف‌تان ثابت کنید که وی با کمک به این سازمان، از خطر هپاتیت برای خود آن فرد و نزدیکان وی جلوگیری می‌کند و احتمال بروز آن را کاهش می‌دهد.
در خدمت نیز این موضوع به چشم می خورد، ممکن است فکر کنیم که در قبال خدمت به خلق چیزی عایدمان نشده است، اما با تعمق و موشکافی بیشتر درمی‌یابیم که خود ما نیز ذی‌نفع بوده‌ایم. حال این نفع می‌تواند دنیوی باشد و یا اخروی.
http://ravannevis.blogfa.com/۸۵۰۷.aspx
منبع : مطالب ارسال شده