جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

«به» وزیبایی نوزادشما


«به» وزیبایی نوزادشما
به، این میوه خوش عطر و طعم، دارای فواید بسیار است. طبع این میوه «معتدل و تر» است و بعضاً بسته به مناطق رویش آن می‌تواند «سرد و تر» باشد.نام‌های دیگر آن: سفرجل، هیوا، آبی، شال به و... است. این میوه دارای ویتامین‌های «آ و ب» بوده و تقریباً دارای خواص سیب می‌باشد و گفته شده است که خوردن« به» در دوران حاملگی باعث زیبایی نوزاد می‌شود. همچنین مصرف «به» باعث تقویت قلب شده و به علت باز کردن رگ‌های کرونر قلب از سکته قلبی جلوگیری می‌کند.این میوه به جهت مزاجی قابض بوده و از این رو ترشح زیاد بزاق دهان را اعتدال می‌بخشد.مصرف این میوه به صورت مربا نیز در درمان رماتیسم موثر است. در طب سنتی، گفته شده است روغن به، در درمان زخم معده، اثنی‌عشر و تورم کبدی تاثیر فراوان دارد.خوردن به، در فصل آن، باعث طول عمر و بازگرداندن نیروی جوانی و شادابی به انسان می‌شود. همچنین، دم کرده «شکوفه به» برای کسانی که خواب آشفته توام با کابوس دارند توصیه شده است. در بی‌خوابی‌ها نیز می‌توان از خیسانده برگ به با شکوفه نارنج استفاده کرد.مصرف «به‌ترش» یک مسهل بسیار عالی است. کسانی که از ناراحتی افسردگی رنج می‌برند نباید در مصرف آن، کوتاهی کنند. علاوه بر آن، استفاده از این میوه در درمان کلسترول، تصلب شرایین و ترومبوز خونی موثر است.دانه به نیز دارای فواید زیادی است و از آن، در درمان سرفه، تب، سوزش دهان، حرارت معده، ترک پوست، یبوست، قطره قطره آمدن ادرار و خونریزی‌های داخلی و خارجی به صورت خوراکی استفاده می‌شود. (به این صورت که مقداری از «به‌دانه» را در یک استکان آب جوش ریخته و درب آن را می‌گذارند تا موسیلاژ (لعاب) آن در آب حل شود).از خواص دیگر این میوه خوش‌طعم می‌توان به بالابردن فشار خون پایین، برفک دهان، خونریزی لثه، آبریزش چشم، ریختن مژه و رفع ترشحات زنانگی اشاره کرد. برای کسانی که به «ورم معده» دچار هستند «کمپوت به» توصیه شده است.
منبع : روزنامه تهران امروز