سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا
خورش کدو حلوایی
کدوحلوایی از جمله سبزیجات پاییزی و زمستانی است که در پخت انواع و اقسام دسرها و غذاهای فصلی مورد استفاده قرار میگیرد.
خورش کدوحلوایی نیز یکی از این غذاهای فصلی و خوشمزه است که در آن، کدوحلوایی ماده اصلی بوده و به همراه آلو، مزهدار میشود. در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را بهعنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز میپزند و از خوردن آن در جمع خانوادگی، بسیار لذت میبرند.
● مواد لازم:
▪ گوشت خورشی، ۳۰۰ گرم
▪ کدو حلوایی، یک کیلوگرم
▪ پیاز متوسط، ۲ عدد
▪ آلو بخارا، ۱۰۰ گرم
▪ پودر زعفران محلول در آب، یک قاشق سوپخوری
▪ روغن مایع، مقداری برای سرخ کردن
▪ رب گوجهفرنگی، یک قاشق سوپخوری
▪ دارچین، یک قاشق چایخوری سرپر
▪ نمک و فلفل به میزان لازم
● طرز تهیه:
ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن، به صورت هلالهای کوچک خرد کنید. سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابهای حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلاییرنگ شود. حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.
گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید. سپس داخل قابلمهای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید. در حین سرخشدن پیاز، تکههای گوشت را نیز اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
حالا برای پختن گوشت، ۲ پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت کم اجاقگاز بپزد.
▪ نکته: برای آنکه گوشت هنگام پخت طعمدار شود، زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید.
در فاصله پخت گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید سپس آنها را داخل سبدی آبکشی کنید. در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را به همراه رب گوجهفرنگی اضافه کرده و همچنان به مدت ۲ ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.
▪ نکته: رب را پیش از اضافهکردن به گوشت، کمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد کند.
با توجه به اینکه کدو – بهخصوص درصورتی که تکههای آن ریز و نازک باشد – به سرعت پخته و له میشود، پس از اضافهکردن کدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاقگاز حرارت ندهید. برای این منظور، باتوجه به اندازه تکههای کدو، یک ربع تا نیمساعت زمان کافی است.
در ضمن دارچین و همچنین نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.
نکته ۱) درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، ۲ قاشق سوپخوری آبغوره یا آب لیموترش به آن اضافه کنید.
نکته ۲) افرادی که به خورشهای شیرین علاقهمندند، میتوانند با اضافهکردن آلو و همچنین یک قاشق سوپخوری شکر به خورش، طعم آن را شیرینتر کنند.
منبع : همشهری آنلاین
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان مجلس حسن روحانی صادق زیباکلام دولت دولت سیزدهم انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم
تهران قوه قضاییه هواشناسی بارش باران شهرداری تهران پلیس قتل سیل سازمان هواشناسی سلامت زلزله وزارت بهداشت
سایپا خودرو بانک مرکزی قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو مسکن بورس گاز حقوق بازنشستگان ایران خودرو
نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه کتاب تهران دفاع مقدس حج تلویزیون سینمای ایران تئاتر نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رضا عطاران سریال سینما
وزارت علوم دانشگاه تهران
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس آمریکا روسیه افغانستان نوار غزه اوکراین طوفان الاقصی
استقلال فوتبال فولاد خوزستان پرسپولیس مهدی طارمی لیگ برتر رئال مادرید فولاد باشگاه استقلال لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی
اینترنت شفق قطبی تبلیغات نوآوری ایلان ماسک ناسا اپل
کودک سلامت روان رژیم غذایی ویتامین شیر فشار خون تجهیزات پزشکی افسردگی بارداری