شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

روش درست نگهداری نان


روش درست نگهداری نان
اگر شما هم مانند بسیاری از خانواده ها، نان به تعداد زیاد می خرید حتما مطلب زیر را بخوانید.
۱) چیدن نان های داغ بر روی هم، كپك زدگی را تسریع، فساد زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می كند؛
۲) قبل از سرد شدن كامل نان ها، آنها را دسته نكنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیك در بسته بگذارید.
۳) حرارت نان سبب كپك زدگی زودرس آن می شود بنابراین از دسته كردن نان داغ جدا بپرهیزید؛
۴) نان خوب مستلزم داشتن آرد با كیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است.
۵) همان گونه كه بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت؛
۶) دادن نان كپك زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شیر آنها می شود؛
۷) در ایجاد ضایعات نان، مردم ۲۰ درصد، نانوایان ۳۰ درصد و آرد مصرفی ۵۰ درصد تاثیرگذارند؛
۸) خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یكی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری كنید؛
۹) از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذایی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را كاهش می دهد؛
۱۰) خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می شود.
۱۱) نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند؛
۱۲) قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می كند.
۱۳) هنگام خرید نان حتما یك سفره پارچه ای یا پلاستیكی به همراه داشته باشید؛ نانی كه پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.
۱۴) بین حرارت، رطوبت و كپك زدگی رابطه مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نان هایی كه به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میكروبی و كپك زدگی فراهم می سازند؛
۱۵) آرد حاصل از گندم تازه و نارس، سبب تولید نان های سفت و بدهضم خواهد شد؛
۱۶) نان خوب نانی است كه آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف كننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید