پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا


اطلاعاتی در رابطه با کوکائین!


اشكال شیمیایی كوكائین:
۱) نمك هیدروكلراید: كه فرم پودری كوكائین است كه در آب حل می شود و از طریق وریدی، مورد مصرف معتادان قرار می گیرد.
۲) فرم آزاد: كه خالص نیست و از طریق كشیدن مورد استفاده قرار می گیرد.
روش های مصرف كوكائین:
روش های مصرف كوكائین به صورت خوراكی، از راه بینی، وریدی و استنشاقی است كه به زبان عامیانه به آنها جویدینی، استنشاقی، تزریقی و كشیدنی می گویند.
در روش استنشاقی، پودر كوكائین از طریق سوراخ های بینی و با تنفس وارد بدن می شود و از طریق بافت بینی، جذب خون می شود. در فرم تزریقی ماده مستقیما وارد خون می شود، در نتیجه اثرات آن به مراتب شدیدتر خواهد بود.
دلیل سرخوشی و احساس خوشنودی در پی مصرف كوكائین:
افرادی كه از كوكائین استفاده می كنند، اظهار می دارند كه با مصرف این ماده احساس سرخوشی كرده و انگار در ابرها سیر می كنند و نوعی احساس رضایت و خوشنودی شدید به آنها دست می دهد.
در مغز همه انسان ها منطقه ای وجود دارد كه در صورت تحریك، باعث بروز احساس خوشنودی و رضایت در فرد می شود. به طور طبیعی در این منطقه از مغز ماده ای به نام دوپامین ترشح می شود. بعضی مواد مخدر و به ویژه كوكائین، باعث می شوند كه دوپامین برای مدت بیشتری در فواصل بین سلول های مغز باقی بماند و در نتیجه حالت خشنودی و سرخوشی ادامه یابد.
آثار كوتاه مدت مصرف كوكائین:
آثار كوتاه مدت كوكائین بلافاصله بعد از اولین دز مصرف ظاهر می شود و ظرف چند دقیقه یا چند ساعت هم از بین می رود.
بعد از مصرف این ماده، فرد احساس سرخوشی كرده و انرژی بیشتری پیدا می كند، زیاد حرف می زند و شدیدا هوشیار است. به خصوص حواس بینایی، شنوایی و لامسه او بسیار حساس می شوند. در این حالت فرد به طور موقت نیاز كمتری به غذا و خواب پیدا می كند.
با مصرف كوكائین غروق خونی منقبض می شود و دمای بدن، سرعت ضربان قلب و فشار خون افزایش پیدا می كند. اگر مقدار مصرف زیاد باشد، فرد رفتارهای عجیب و بی معنی و حتی خشن از خود نشان می دهد. این افراد دچار لرزش، سرگیجه، بی اشتهایی، انقباض های عضلانی و بدبینی نیز می شوند.
آثار روانی بلند مدت مصرف كوكائین:
این ماده به شدت زیان آور است. این حالت به حدی شدید است كه فرد مصرف كننده نمی تواند مقدار مصرف را پیش بینی و یا كنترل كند، در نتیجه همچنان به مصرف كوكائین ادامه می دهد.
مورد مهم دیگر در مورد كوكائین آن است كه فرد به سرعت نسبت به آن تحمل پیدا می كند،‌طوری كه بعد از مدتی ناچار است میزان مصرف را بالا ببرد.
این شرح كوتاهی بود از یك ماده اعتیاد آور خطرناك كه علی رغم قیمت گران، مصرف آن در سال های اخیر گسترش پیدا كرده است.
ترك این ماده مخدر، همانند سایر مواد اعتیادآور، نیازمند همیاری و همدلی خانواده است. البته توكل و امید به خدای بزرگ را از نظر دور داشت.