پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

کودتای مخملی تنها گزینه آمریکا در برابر ایران


کودتای مخملی تنها گزینه آمریکا در برابر ایران
بعد از جنگ جهانی دوم استراژی نظامی آمریکا بر سه اصل عملیات تهاجمی سریع با حداقل تلفات و هزینه که در کمترین زمان پیروزی بدست آورد استوار شد . اگر جنگهایی را که در دهه های اخیر آمریکا شروع کننده آن بود بازبینی کنیم مولفه های استراتژی کلی آن کشور را به وضوح خواهیم دید .
رویکرد جدید نظامی آمریکا به دنبال حملات از پیش طراحی شده ۱۱سپتامبر از حالت دفاع پیشگیرانه به تهاجم پیش دستانه تغییر ماهیت داد و در جنگ عراق عملیاتی شد . حمله به افغانستان برای ازبین بردن گروه طالبان که خود آن را بوجود آورده بود ، اولین تجربه آمریکا در فاز جدید استراتژی نظامی بود و به دنبال آن حمله به عراق بستری بود برای آزمایش تاکتیکهای طراحی شده جدید و نیز جنگ افزارهای نوین . در هر دو جنگ اخیر آمریکا ، مولفه های مهمی وجود دارد که توجه به آنها برای پیش بینی سیاستها و نیز عملیات نظامی آن کشور ضروری است .
۱) در هر دو جنگ ، آمریکا دستاویزی برای اقناع افکار عمومی داشت و یا با استفاده از قدرت رسانه ای خود بوجود آورد .
۲) همراهی افکار عمومی داخلی برای سیاستمداران آمریکا در تحمیل جنگ امری حیاتی است و بدون آن نمی توانند و نمی خواهند عملیات نظامی گسترده ای را انجام دهند .
۳) قبل از جنگ با توسل به سازمانهای بین المللی و نیز کشورهای همسو ، کشور هدف را از هرجهت در موضع ضعف قرار می دهد، مخصوصا در بعد روحی و روانی مردم کشور هدف .
۴) عموماً درصد زیادی از مردم کشور هدف از رژیم حاکم ناراضی بوده و ما بقی هم با جنگ روانی گسترده یا خود را با سیاستهای آمریکا همراه کرده و یا منفعل می شوند که هر دو گزینه به نفع آمریکا ست.
۵) عملیات نظامی سریع ، پر حجم و همه جانبه بوده و برای آمریکایی ها کمترین هزینه را بهمراه دارد .
۶) کشورهای همسو مخصوصاً غربی و منطقه ای با عملیات نظامی موافق بوده اند .
و...
● حال ببینیم در مورد ایران این پارامترها مصداق دارد یانه ؟
۱) پس از افشاء شدن دروغ پردازی آمریکایی در فریب مردم دنیا مخصوصاً در جنگ عراق یک نوع بی اعتمادی عمومی نسبت به آمریکا ایجاد شده که به این زودی از اذهان پاک نمی شود .
۲) مردم آمریکا در چند سال گذشته دو جنگ را تجربه کرده اند و علی رغم پیروزی های سریع اولیه در ادامه ، تلفات ناشی از استمرار حضور در کشور غصب شده هر روز بیشتر شده است و با توجه به روحیه رفاه گرایی عمومی در آمریکا ، مردم آن کشور تحمل جنگی دیگر را ندارند .
۳) ایران اسلامی برخلاف افغانستان و عراق وابستگی چندانی به کشورهای دیگر ندارد و در مواقع بحرانی با توجه به پیشرفتهای اقتصادی و منابع مختلف داخلی توان ایستادگی و مقاومت در برابر هرگونه فشار اقتصادی را دارد (در طول جنگ تحمیلی و پس از آن تحریمهای آمریکا و کشورهای غربی نتوانست ایران را از دست یازیدن به اهداف اصولی خود بازدارد) .
۴) مردم ایران برخلاف مردم افغانستان و عراق به نظام اسلامی وفادار بوده و آن را متعلق به خود می دانند و ارتباط ویژه مردم با رهبری نظام همراه با دلبستگی معنوی حاکم بر روابط مردم و مسئولین مانع از ایجاد فاصله بین حکومت و مردم شده و توطئه های دشمنان و عوامل داخلی آنان در ایجاد شکاف بین حکومت و توده ملت تا به حال کارساز نبوده و نخواهد بود .
از طرفی ویزه گیهای خاص دینی مردم ایران از جمله فرهنگ ایثار و شهادت برگرفته از فرهنگ عاشورا و قیام ابا عبدالله الحسین علیه السلام و نیز فرهنگ انتظار نیروی محرکه قویی هستند که در برابر دشمنان سد محکمی را ایجاد کرده است و بدینجهت درسالهای اخیر حمله به این نقاط محوری از سوی دشمن و عوامل داخلی اش به شدت ادامه دارد .
۵) ایران کشوری بزرگ و با جغرافیایی متنوع است که عملیات نظامی در آن توان نظامی بالایی را می طلبد ، از طرفی می دانیم که جنگهای آینده هواپایه است و در سالهای اخیر نیروهای مسلح کشورمان خود را آنچنان مجهز کرده اند که توان مقابله با هر تهدیدی را دارند . مضاف بر آنکه نیروی دشمن دیگر هزاران کیلومتر از ما فاصله ندارد بلکه در تیررس موشکهای کوتاه برد ما هستند و این موضوع از هرجهت برتری نظامی ما را بر دشمن تضمین می کند .
حک کردن آرم سپاه بر بدنه ناو جنگی آمریکا توسط دلارمردان سپاه ، فیلم برداری نیم ساعته از ناو جنگی دیگرش و نیز دستگیری ملوانان انگلیسی برتری نظامی ما را بر دشمن نشان می دهد .
حمله به ایران مطمئاً هزینه بالای نظامی را برای آمریکا خواهد داشت . استراتژی نظامی رزمندگان اسلام بعد از جنگ و با استفاده از تجربیات آن دوران متحول شده و اکنون قدرت مانور نیرویی و تجهیزات نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه فوق العاده افزایش یافته که در مانورهای نظامی شاهد آن هستیم . علاوه بر آن نیروی ایمان ، انگیزه دفاع را در نیروهای خودی به شدت بالا می برد و انگیزش دفاعی در نیروهای نظامی اولین و مهمترین پارامتر سنجش توان یگانهای رزم است .
۶) برخلاف دو جنگ گذشته کشورهای غربی به جزء انگلیس مخالف حمله نظامی به ایران هستند و کشورهای منطقه نیز برای دوری از جنگی که در صورت بروز همه منطقه را به آتش خواهد کشید به انحاء مختلف مخالفت خود را با گزینه نظامی به دوستان غربی شان ابراز داشته اند .
نتیجه اینکه تنها راه و گزینه پیش روی آمریکا در برخورد با ایران اسلامی چه با هدف حذف نظام اسلامی و یا کنترل آن و جلوگیری از گسترش اسلام خواهی در منطقه و الگو شدن ایران برای مردم و مبارزین کشورهای اسلامی کودتای مخملی است و تهدیدات نظامی که هر از چندگاه با جابجایی ناوها و اظهارات فرماندهان نظامی و مسئولین سیاسی آن کشور علیه ایران اسلامی شدت می یابد بمنظور ایجاد چتر ترس و وحشت از حمله نظامی در بین مردم است و صورت واقعی نداشته و نخواهد داشت مگر اینکه سیاست مداران آمریکایی قصد خودزنی داشته و بخواهند کشور خود را در باتلاقی فرو ببرند که گریز از آن امکان ندارد .
کودتای مخملی تلفیقی از اقدامات اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و ... است که با تغییر ذائقه مردم کشور هدف و تضعیف سیستمهای امنیتی و شاکله ساختار سیاسی همراه است . در این نوع کودتا لایه میانی جامعه که عموماً دانشجویان ، معلمان ، فارغ التحصیلان دانشگاهی ، روزنامه نگاران و مدیران میانی می باشند مخاطب اصلی کودتاگران هستند .
از شیوهای عملیات روانی با دقت و ظرافت جهت تغییر ذائقه مخاطبین استفاده می شود ، طوریکه قربانیان ، فرهنگ تحمیلی را بر فرهنگ خودی ترجیح داده و برای رسیدن به دنیای کاذب خودساخته به فکر ایجاد تحول در جامعه هستند و باورشان شده که این خواسته زائیده فکر و اندیشه خودشان است . غافل از آنکه این افکار در اثر تلقینات دشمنان کشورشان بوده و نه برای بسط و گسترش آزادی و دمکراسی بلکه بمنظور به زیر یوغ در آوردن آنها برنامه ریزی و اجراء می شود .
برای رد گم کردن گروهها و سازمانهای غیر دولتی وظیفه ایجاد تغییرات در کشور هدف را برنامه ریزی ، سازماندهی و اجرا می کنند .
در کشور ثالثی تعدادی از عواملی که قبلا شناسایی شده اند بمنظور جذب و سازماندهی گروههای شورشی آموزش می بینند .
نیروهای نظامی و امنیتی کشور هدف با تاکتیکهای جنگ روانی منفعل شده و کارایی خود را برای مقابله با شورشیان از دست می دهد و تودهای مردمی بوسیله گروههای آموزش دیده تحریک شده و در راستای منافع کودتاگر در انقلابی نا خواسته و بدون خونریزی مشارکت می کنند .
شاید ۱۸ تیر را بتوان نوعی کودتای مخملی نامید که توسط بعضی از افراطیون جناح اصلاح طلب و با همکاری عوامل و سازمانهای آمریکایی طراحی شده بود ولی با تیزبینی رهبر معظم انقلاب و حضور به موقع مردم در صحنه به شکست انجامید .
با بررسی تحولات آن روزها می توان تمامی شاخصه های کودتای مخملی را در آن توطئه از پیش طراحی شده یافت .
آمریکایی ها براساس اطلاعات غیرواقع که از طریق عوامل داخلی شان بدست آورده و می آورند شناخت دقیقی از مردم و ساختار حکومتی نظام اسلامی ندارند فلذا در مواجه با انقلاب اسلامی همیشه اشتباه کرده اند . البته آنا از اشتباهات خود تجربه اندوزی می کنند و با بررسی عواملی که باعث شکست طرح کودتای مخملی شد، راه حلهای جدیدی را پیدا و اجرا می کنند .
رویکرد جدید آمریکا در رابطه با ایران علاوه بر سیاستهای پیشین ، تضعیف اعتقاد عمومی مردم نسبت به اسلام و ارزشهای انقلاب اسلامی و ایجاد فاصله با رهبری است . در راستای این سیاست درگیری های جناحی ، تحریمهای اقتصادی ، ایجاد بدبینی نسبت به مسئولین اجرایی و تخریب چهره آنان و تضعیف جایگاه اجتماعی دولتمردان از جایگاه ویژهای برخوردار است .
همزمان دامن زدن به اختلاف بین شیعه و سنی و شوراندن اهل سنت بر علیه شیعیان بخشی از برنامه آمریکا برای نابودی ام القری مسلمان است . تحریف واقع عاشورا و ترویج خرافه گری و مداحی هایی به سبکهای مذموم و دلسرد کردن مردم از ظهور منجی عالم بشریت حضرت ولی عصر(عج) تاکتیک دیگر آمریکاست .
در نهایت استحاله نظام اسلامی هدف اصلی غرب به سرگردگی آمریکا و انگلیس است تا بدین وسیله به هدف غایی خود که ۲۸سال به دنبال آن بوده اند دست یابند .
در این نوشتار کوتاه به طور کلی و اجمال بعضی از سیاستهای آمریکا برای حذف و یا کنترل نظام اسلامی آورده شده است و خوانندگان خود مصادیق بیشتری را در جامعه مشاهده می کنند و هدف نگارش این مقاله هشدار دادن به دلسوزان انقلاب است تا بدانند با چه توطئه هایی روبرو هستیم و چه باید بکنیم.
منبع : فصل آگاهی