شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

۷ نکته برای پیشگیری از آتش‌سوزی


۷ نکته برای پیشگیری از آتش‌سوزی
● برای پیشگیری از آتش‌سوزی و سوختگی در آشپزخانه نكات زیر را رعایت كنید:
۱) هنگام پخت غذا در آشپزخانه حضور داشته باشید و آشپزخانه را به مدت طولانی ترك نكنید. حضور در آشپزخانه هنگام پخت غذا علاوه بر اینكه از وقوع خطر جلوگیری می‌كند سبب می‌شود در صورت وقوع حریق، شعله‌ها را در همان لحظات ابتدایی خاموش كنید. اگر به هر دلیلی می‌خواهید برای مدتی آشپزخانه را ترك كنید شعله‌ها را خاموش كنید.
۲) وسایل و اشیای آتش‌گیر مانند دستمال‌های آشپزی، حوله‌ها و ظروف پلاستیكی را از منابع حرارتی به خصوص اجاق گاز دور نگه دارید.
۳) اجاق‌گاز و سطوح اطراف آن را همیشه تمیز نگه‌دارید.
۴) هنگام آشپزی و قراردادن و برداشتن ظروف در فر یا روی شعله اجاق‌گاز از دستگیره و دستكش‌های پارچه‌ای استفاده كنید. دستكش‌های گشاد باعث سوختگی می‌شوند. در صورت سوختن دست، دستتان را سریع از حرارت دور كرده و در آب سرد قرار دهید. در موارد شدیدتر از پماد سوختگی استفاده كنید و با مراجعه به پزشك، درمان دارویی انجام دهید.
۵) دسته قابلمه‌ها و ظروف روی شعله اجاق‌گاز را طوری قرار دهید كه روی شعله‌های دیگر قرار نگیرد و همچنین در حالتی نباشد كه بچه‌ها به آن دسترسی داشته باشند.
۶) برای پیشگیری از سوختگی با آب، درجه آب گرم را طوری تنظیم كنید كه باعث سوختگی نشود.
۷) اگر سیگار می‌كشید بهتر است هرچه زودتر آن را ترك كنید و تا آن موقع ته سیگار را قبل از قراردادن در سطل زباله با آب خاموش كنید!‌
منبع : روزنامه سلامت