شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

خوراکی‏های دارویی


خوراکی‏های دارویی
طبقه بندی امروزی گیاهان به عنوان گیاهان دارویی، سبزی‏ها، میوه‏ها و حتی «علف‏ها» یک اختراع جدید است. از نظر آشپز قرن هفدهمی کلم و هویج و خیار درست به اندازه گل همیشه بهار و مرزنگوش «گیاهان آشپزخانه‏ای» بودند. ما غالبا این نکته را هم فراموش می‏کنیم که اجزای فعال، مانند آلکالوئیدها یا ساپونین‏ها در گیاهان منحصر به گیاهانی که ما آنها را دارویی می‏خوانیم نیستند؛ میوه و سبزی‏ها هم ممکن است درمان کننده، یا در حد افراط، مضر باشند. فرهنگ‏های گذشته گیاهان را بر مبنای حرارت یا مزه تقسیم بندی کرده و با نیازهای بدن برای حفظ تعادل منطبق کرده‏اند:
بقراط دریافت که گیاهان تازه «قوت بیشتری می‏بخشند» زیرا زنده‏ترند، در حالی که طب تبتی غذاهای منجمد را سردتر و مخاطسازتر از غذاهای تازه می‏داند
منبع : واحد مركزی خبر