سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

دموکراتها در بیم و امید


دموکراتها در بیم و امید
فاصله زمانی زیادی تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر باقی نمانده است. هرچند اکثر نظرسنجیها از پیروزی اوباما در این رقابت خبر می دهد اما در لابه لای این نظرسنجیها مواردی یافت می شود که نمی توان از کنار آنها به سادگی عبور نمود.در هر صورت، اوباما سعی دارد با تکیه بر بحرانهای اقتصادی آمریکا پیروزی خود در ماه نوامبر را تضمین نماید. اما آیا چنین مسئله ای امکانپذیر خواهد بود؟
در جریان برگزاری رقابتهای انتخاباتی دور مقدماتی حزب دموکرات، نتیجه نظرسنجیها تقریبا با آنچه در نهایت حاصل می شد برابر بود اما در انتخابات سراسری لزوما چنین توازنی وجود ندارد.در انتخابات نهایی آمریکا عوامل پشت پرده زیادی هستند که می توانند رای مردم را به راحتی به سود نامزدی دیگر جابه جا نمایند.فرمانداران ایالات از جمله این افراد هستند.هنوز ماجرای تقلب بوش پسر در انتخابات سال ۲۰۰۰ که منجر به شکست ال گور شد از یادها نرفته است.این در حالی بود که ال گور توانسته بود رای بیشتر مردم آمریکا را به خود اختصاص دهد.
مسوولان حزب دمکرات آمریکا از تکرار ماجرای بردلی در مورد باراک اوباما نامزد این حزب درانتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور بیمناک هستند. دمکرات‌ها از آن بیمناکند که اوباما علیرغم پیشتازی درنظرسنجی‌ها در برابر مک کین رقیب خود، در زمان رای‌گیری نتیجه ای مغایر بانظرسنجی‌ها از صندوق‌های رای‌گیری ، نظیر آنچه درمورد تام بردلی روی داد، بدست آید.
ماجرای بردلی درمورد رقابت‌های سیاسی و رای‌گیری که بین دو نامزد سفید پوست و غیر سفید پوست در آمریکا روی می‌دهد، اتلاق می‌شود و این امر را به ناظران انتخاباتی یادآور می‌شود که رای‌دهندگان آمریکایی درنهایت تمایل به انتخاب نامزد سفید پوست دارند. جی تام بردلی پنج دوره مداوم، بین سالهای۱۹۷۳تا ? ،۱۹۹۳شهرادر شهر لس آنجلس بود. وی به عنوان یک آفریقایی - آمریکایی توانست به مدت ۲۰ سال بعنوان شهردار یکی از شهرهای بزرگ آمریکا در این پست قرار گیرد.
وی برای احراز پست فرمانداری این ایالت، دوبار پیاپی علیرغم پیشتازی درنظرسنجی‌ها دربرابر رقیب جمهوریخواه خود جورج دوک مژین George Deukmejianدر سال‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶شکست خورد. بردلی با وجود پیشتازی درنظرسنجی‌ها در مقابل رقیب سفید پوست خود، درزمان رای‌گیری بیش از ۵۰ هزار رای ازدست داد. دمکراتها از هم اکنون برخلاف پیشتازی اوباما درنظرسنجی ها نگران نتیجه کار و اتفاق ماجرایی نظیر بردلی در مورد نامزد حزب خود می باشند.
در هر حال،جمهوریخواهان افراطی سعی دارند اوضاع فعلی را طبیعی جلوه دهند.آنها معتقدند که اختلاف چند درصدی مک کین با اوباما تاثیری در پیروزی نهایی جمهوریخواهان نخواهد داشت و بازها برای چهار سال دیگر در مسند قدرت باقی خواهند ماند.در فاصله اندک باقیمانده تا آغاز رقابتهای ریاست جمهوری آمریکا بجثهای مختلفی در خصوص رنگ پوست اوباما به راه افتاده که منشا آنها ستاد انتخاباتی مک کین است.جمهوریخواهان جهت پیروزی بر دموکراتها روی به تمایلات نژاد پرستانه آورده اند.
اخیرا کارولین هلدمن ، استادیار دانشکده غرب شناسی در لس انجلس تاکید کرده است که نگرشهای نژادپرستانه امریکایی ها مانع از همراهی شان با سیاستهای درست باراک اوبامای سیاهپوست در انتخابات ریاست جمهوری می شود. این کارشناس امریکایی معتقد است باوجود انکه طبیعی به نظر می رسد به علت بحران مالی امریکا برتری سناتور باراک اوباما بر سناتور جان مک کین بسیار بیشتر باشد اما گویا نژاد سیاه باراک اوباما سبب مایوس شدن مردم امریکا از وی شده است. اگر باراک اوباما نژاد و قومیت دیگری داشت ، برتری وی در نظرسنجی ها بر رقیب جمهوری خواهش بسیار بیشتر از این بود.
در هر حال باراک اوباما با مطرح نمودن شعار تغییر در آمریکا توانسته است بسیاری از سفید پوستان این کشور را با خود همراه نماید.حتی بسیاری از زنان آمریکایی با وجود حضور سارا پالین در ستاد انتخاباتی مک کین ترجیح می دهند که آرای خود را به سود دموکراتها به گردش در آورند.باراک اوباما اخیرا طرحی را برای نجات اقتصادی طبقه متوسط آمریکا عرضه کرده است.
نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکا که در یک سخنرانی انتخاباتی در ایالت اوهایو صحبت می‌کرد، از طرح چهار ماده‌ای خود خبر داد که شامل ارائه تخفیف‌های مالیاتی به کارآفرینان و توقف موقت سلب مالکیت خانه‌هایی است که صاحبان آنها نتوانسته‌اند اقساط وام بانکی خود را بپردازند.
به گفته اوباما او قصد دارد تلاش بعضی از بانک‌های وام دهنده برای توقیف خانه‌های مشتریان بدحساب را به مدت ۹۰ روز به تعویق بیاندازد. این در حالی است که مشکلات مالی بانک‌های آمریکا پس از آن شروع شد که مالکان هزاران خانه به خاطر افزایش تدریجی نرخ پایه بهره بانکی از بازپرداخت اقساط وام های خود بازماندند. این در حالی است که صدها هزار تن از شهروندان آمریکایی خانه‌های خود را از دست داده‌اند. اوباما همچنان خواستار پرداخت سه هزار دلار تخفیف مالیاتی به ازای هر شغل ایجاد شده است.
طرح اقتصادی سناتور اوباما در حالی ارائه می‌شود که بر اساس نظرسنجی‌های مختلفی که انجام شده، مشکلات اقتصادی روزهای گذشته به افزایش محبوبیت او کمک کرده است، به طوری که ۶۲ درصد از افرادی که در نظرسنجی شبکه ای بی سی و روزنامه واشنگتن پست از مشکلات اقتصادی به عنوان مهم ترین اولویت آمریکا نام برده‌اند، باراک اوباما را فرد مناسب برای هدایت کشور دانسته‌اند.
یک نظرسنجی نشان می‌دهد ۷۲ درصد آمریکایی‌ها حفظ شغل را به عنوان سیاست خارجی بسیار مهم جهانی به شمار می‌آورند. نظرسنجی شورای امور خارجی شیکاگو که نخست در ژوئیه برگزار و در سپتامبر به‌روز شد، نشان داد: «اکثریت ۸۲ درصدی مردم آمریکا مسئولیت‌پذیری دولت را در زمینه مشکلات داخلی خود خواستار شدند و وظیفه سیاست‌گذاری خارجی واشنگتن را حمایت از شغل کارگران آمریکایی دانستند.»
نتایج این نظرسنجی نشان داد که آمریکایی‌ها طی این دوره بحران مالی بر این نکته تاکید دارند که مشکلات داخلی را حل و فصل کنند تا این که آمریکا بتواند در مواجهه با مشکلات جهانی بهتر و موفق‌تر عمل کند.
نظرسنجی شورای امور خارجی شیکاگو حکایت می‌افزاید: ۸۲ درصد از آمریکایی‌ها بر حل مشکلات داخلی بسیار بیشتر از واکنش نسبت به چالش‌های جهانی تاکید دارند و ۷۲ درصد نیز حفظ شغل مردم در این کشور بحران‌زده را به عنوان سیاست خارجی بسیار مهم جهانی به شمار می‌آورند.»
بر اساس این نظرسنجی، تقریبا ۶۰ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که نسل بعدی آمریکا با بحران‌های دشوارتر برای یافتن کار مواجه خواهد شد.
مداخله‌جویی آمریکا در دیگر کشورهای جهان از جمله افغانستان و عراق موجب شده است هزینه‌های سنگین بر مالیت‌دهندگان آمریکایی وارد شود و اقتصاد این کشور تحت الشعاع مشکلات اساسی قرار گیرد.
هرچند نظرسنجیها از پیروزی باراک اوباما در انتخابات ماه نوامبر خبر می دهد اما نباید وجود دستهای پشت پرده در صحنه های حساس سیاسی آمریکا را منکر شد.آنچه مسلم است اینکه جمهوریخواهان در راستای پیروزی در انتخابات ماه نوامبر از هیچ گونه تلاشی جهت تخریب اوباما فروگذار نخواهند کرد.یکی از این تلاشها تقویت گروههای نژاد پرست جهت مخالفت با دموکراتهاست.
سعید سبحانی
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید