چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

وقتی ناخن گوشه می‌زند


وقتی ناخن گوشه می‌زند
خیلی از اوقات ناخن‌های پا در پوست اطراف ناخن فرو می‌روند که باعث درد و ناراحتی و عفونت می‌شود و بیماران نیاز به جراحی پیدا می‌کنند...
مهم‌ترین علامت فرو رفتن ناخن در گوشت وارد آمدن فشار غیرعادی به آن است و شایع‌ترین محل این اتفاق ناخن شست پا است.
دلایل مهم آن عبار‌ت‌اند از: پوشیدن کفش نوک‌ باریک به مدت طولانی و راه رفتن با آن، گرفتن گوشه‌های ناخن از عمق به نحوی که گوشه ناخن درون بستر ناخن دفن شود، وارد‌ آمدن فشار ناگهانی غیرعادی روی ناخن مانند افتادن جسم سنگین روی آن یا پا گذاشتن روی ناخن.
روش پیشگیری این است که گوشه ناخن را از ته بگیریم. همین‌طور با کفش نوک باریک زیاد راه نرویم و طولانی مدت به پا نایستیم.
مهم‌ترین عارضه آن درد، التهاب و عفونت ناحیه است.
درمان قطعی این پدیده خارج کردن ناخن از گوشت است و اقداماتی که منجر به پیشگیری از ورود مجدد ناخن به داخل گوشت شود که این کار به‌طور عمده به روش جراحی قابل انجام است. خیلی از بیماران درباره روش جراحی نگرانی‌هایی دارند یا از جراحی می‌ترسند.
در مورد روش جراحی باید گفت:
گوشه ناخن که در گوشت فرو رفته، خارج شده و در مواردی که بیماری عود شده باشد با توجه به اینکه برای رشد ناخن منحرف شده بستر زایای ناخن در گوشه، یا با استفاده از ابزار خاص برداشته می‌شود تا در آن گوشه دیگر ناخن رشد نکند.
البته بهتر است جراحی ناخن در اتاق عمل سرپایی یک مرکز بیمارستان با امکانات کامل انجام گیرد چرا که در هر صورت در موارد اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی باید آمادگی لازم وجود داشته باشد. این کار عموما با استفاده از بی‌حسی موضعی صورت می‌گیرد. استثنا ممکن است نیاز به بیهوشی سبک پیدا شود.
جراحی ناخن به‌طور عمده به‌وسیله جراحان عمومی به انجام می‌رسد ولی چنانچه پزشکان عمومی هم مهارت و تجهیزات کافی در اختیار داشته باشند قادر به انجام این کار هستند.
بیماران بین ۷ تا ۱۰ باید هر روز انگشت خود را پانسمان کنید و پس از آن شرایط به حالت عادی باز می‌گردد.

کلینیک پوست و مو - دکتر فرامرز کریمیان - متخصص جراحی عمومی - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید